Perspektive - ein fachliches Zuhause GmbH

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

Perspektive - ein fachliches Zuhause GmbH
  • Perspektive - ein fachliches Zuhause GmbH
  • Bourtange, Groningen

De Perspektive - ein fachliches Zuhause - GmbH werd opgericht in 2015 en is sindsdien een erkende instelling voor kinder- en jeugdzorg in Duitsland. Als kinderen en jongeren niet meer terug kunnen naar hun familiesysteem, nemen wij ze op en begeleiden hen afhankelijk van hun leeftijd naar zelfstandigheid. Hiervoor hebben we verschillende intensieve pedagogische woongroepen met maximaal 8 plaatsen en een mobiele zorg. In het kader van mobiele zorg krijgen jongeren die voldoende zelfstandig zijn een eigen woning aangeboden. Al met al zijn onze woongroepen en woonplaatsen verspreid over de districten Aurich, Wittmund, Ammerland en Emsland.

Ons algemene doel is om kinderen, jongeren en jongvolwassenen een professioneel thuis te bieden, tijdelijk of als centrale leefplek. Het moet een plek zijn waar ze zich veilig en geborgen voelen. Tegelijkertijd krijgen ze passende professionele ondersteuning en worden door de speciale zwaartepunten van ons werk in hun persoonlijke ontwikkeling bevorderd. Onze zwaartepunten omvatten onder andere de positieve psychologie, traumaverwerking en participatie. De ontwikkelingsdoelen van de jongeren oriënteren zich op hun individuele prestatiegrenzen en hebben op lange termijn tot doel hen in staat te stellen zich zelfstandig of, indien nodig, onder begeleiding in de maatschappij te bewegen zonder zichzelf of anderen in gevaar te brengen. Om dit te ondersteunen krijgen onze cliënten en medewerkers hulp van nabijgelegene kinder- en jeugdpsychiaters, zodat ontwikkelingsprocessen en uitdagende fasen samen in een veilig kader kunnen worden overwonnen.

Naast onze cliënten willen we ook dat onze medewerkers zich bij ons thuis voelen. Daarom bieden we onze medewerkers een professionele thuishaven waar ze hun sterke kanten kunnen inbrengen en zich vakkundig verder kunnen ontwikkelen.



Locatie

Perspektive - ein fachliches Zuhause GmbH https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/6d8be12f74d8c62c90eefc3551c66d5271bbecf863850148939a98cd3688.png https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/6d8be12f74d8c62c90eefc3551c66d5271bbecf863850148939a98cd3688.png
Bourtange Groningen NL