Waarborg Holland

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Waarborg Holland
  • Gouda, Zuid-Holland

Wie zijn wij?
WaarborgHolland is een zelfstandig bestuursorgaan, aangewezen door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en belast met het uitvoeren van de Waarborgwet. Deze wet schrijft voor dat edelmetalen voorwerpen zoals een gouden ring van een keurmerk moeten worden voorzien.

Wat doen wij?
Wij testen of het voorwerp daadwerkelijk van edelmetaal is en of het gehalte daarvan hoog genoeg is om te voldoen aan de Nederlandse standaarden. Als dit het geval is, dan stempelen of laseren wij ons keurmerk erin. Wanneer u bijvoorbeeld een gouden ring koopt en ons keurmerk staat erin, dan heeft u de garantie dat de ring ook daadwerkelijk van goud gemaakt is. Dat is wel zo prettig.

Naast het uitvoeren van de Waarborgwet en het aanbrengen van keurmerken, verleent WaarborgHolland ook andere diensten. Zo kunnen wij, voor zowel particulieren als bedrijven, onderzoeken van welk (edel)metaal een bepaald voorwerp is gemaakt. Daarnaast graveren wij ook allerlei afbeeldingen, logos, tekst of andere gegevens met behulp van geavanceerd laserapparatuur.



Locatie

Waarborg Holland
2801AK Gouda Zuid-Holland NL