Pinkstergemeente Huis van God

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

Pinkstergemeente Huis van God
  • Pinkstergemeente Huis van God
  • Woerden, Utrecht

Vacature Voorganger
Pinkstergemeente Huis van God
KVK-nummer: 30254864

GEMEENTEPROFIEL
De Pinkstergemeente Huis van God is een Armeens/Russisch-talige gemeente met actieve, enthousiaste leden en tientallen vaste gasten in alle leeftijdsgroepen. We worden vaak omschreven als een warme gemeenschap waar mensen zich snel thuis voelen.
We zijn een gemeente die veel activiteiten ontplooit, investeert in kinder- en jongerenwerk en allerlei cursussen aanbiedt. We kunnen dit doen dankzij een groot aantal leden die zich vrijwillig inzetten. De meeste activiteiten vinden plaats in en om het kerkgebouw dat we huren in Woerden. De gemeente wordt geleid door de oudstenraad waarbij de voorganger van de gemeente tevens de voorzitter is van de oudstenraad. Het bieden van continuteit en verdere groei van onze gemeente (op geestelijk vlak en op leiderschap) zijn belangrijke taken van de voorganger.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Gezocht wordt een beschikbare man die theologisch goed is onderlegd en opgeleid, aantoonbaar werkervaring heeft als voorganger of gemeenteleider. Als voorganger ben je samen met de oudsten verantwoordelijk voor de geestelijke groei van de gemeente. Verder ben je gericht op de coaching en ondersteuning van de oudsten. Je maakt deel uit van het Oudstenteam Bestuur. De praktische aansturing van onze taakvelden wordt gedaan door de diakenen. De voorganger heeft een gelijke positie als de andere oudsten.

FUNCTIE-EISEN
- Jij hebt als voorganger een gedegen theologie opleiding en HBO denk- / werkniveau.
- Je hebt opleiding missionair werker gedaan en bent ervaren in missionair werk.
- Je hebt relevante werkervaring in leiden van de gemeente en erediensten.
- Je primaire verlangen is God te dienen.
- Je bent helder in je communicatie, je werkt makkelijk en goed samen en je bent gedoopt door onderdompeling.
- Vloeiende beheersing van de Armeense en Russische taal (schriftelijk en mondeling)
- Goede bekendheid met de Armeense en Russische cultuur
- Beheersing van Nederlandse taal in woord en schrift

WAT WE VERDER VERWACHTEN
- Je hebt een goed ontwikkeld empathisch vermogen.
- Je hebt inzicht in pastorale zorg en kunt maatwerk ontwikkelen en begeleiden.
- Je neemt initiatief en werkt graag in een team.
- Je bent een zachtmoedige herder, die handelt vanuit liefde en waarheid, en hart heeft voor verschillende groepen mensen.
- Geleid door de Heilige Geest help je gemeenteleden om te groeien in hun geloof, zie je hun gaven en talenten en motiveer je hen om binnen Gods gezin hun plek in te nemen.
- Je kan soepel omgaan met een kerkelijk veelkleurige gemeente met daarin soms uiteenlopende opvattingen, maar waar nodig durf je stelling te nemen.
- Je bent je bewust van je eigen talenten en grenzen en bent binnen het oudstenteam een voorbeeld door je toetsbare en transparante houding.
Als gemeente hebben we het verlangen om samen achter Jezus aan het Koninkrijk van God zichtbaar te maken in de wereld. Vanuit het pastoraat zien we niet alleen naar elkaar om, maar nemen we elkaar mee in deze visie.

WAT WIJ BIEDEN
- Een hechte gemeenschap waar persoonlijke aandacht en de liefde van God centraal staat.
- Een betrokken team van vrijwilligers waarmee je samenwerkt.
- Een dienstverband voor twee jaar met optie tot verlenging.
- Een marktconform salaris
- Je werktijden buiten de zondagse erediensten zullen overdag en s avonds zijn in nader overleg te bepalen.

SOLLICITEREN
Herken je je in ons profiel? Voel je je geroepen? Ben je 36 uur per week beschikbaar en zou je je thuis voelen in onze gemeente? Solliciteren op deze functie kan t/m 31 september 2023.
Stuur dan je motivatiebrief en je CV naar: [email protected]
Telefonische voorlichting of vragen via 06-30090759 (Gor Khachaturyan)



Locatie

Pinkstergemeente Huis van God https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/515069bbda367b0a30de46f20609eea1c460a53ada7cf12b.png https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/515069bbda367b0a30de46f20609eea1c460a53ada7cf12b.png
3446BK Woerden Utrecht NL