Passie voor Jeugd en Gezin

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Passie voor Jeugd en Gezin
  • Apeldoorn, Gelderland

Wie zijn wij?
Passie voor Jeugd en Gezin is een platte, visiegestuurde jeugdhulporganisatie in het midden en oosten van Nederland. Op basis van maatwerk biedt PJG een flexibel hulpaanbod van Integrale ambulante Gezinscoaching en -Behandeling (IGB). IGB biedt handvatten voor hulpverlening aan gezinnen waar sprake kan zijn van meervoudige en complexe problemen (MCP) en/of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

PJG onderscheidt zich door buiten de gebaande paden te durven treden en innovatie te omarmen. Zo heeft PJG zelf de werkwijze IGB vormgegeven, zijn er meerdere expertisegroepen gecreëerd (NAH en MCP) en is de derde in ontwikkeling (expertisegroep complexe echtscheidingen, ECE). PJG verzorgt tevens interne en externe SKJ-geaccrediteerde scholing voor professionals en studenten. Uniek aan de werkwijze IGB is onder andere dat de ambulante hulp wordt uitgevoerd door tenminste twee gezinscoaches. Bij PJG hechten wij waarde aan diversiteit.

Over de functie gezinscoach
Als ambulant gezinscoach behandel en ondersteun je het gezin door middel van een integrale systemische aanpak. Samen met jouw duo gezinscoach, het gezin en eventuele andere professionals stel je een (behandel-) plan op. De betrokkenheid en inzet van een gedragswetenschapper is ingebed in onze werkwijze. Je bent vanzelfsprekend onderdeel van een intern multidisciplinair team. PJG werkt samen met ketenpartners zoals sociale wijkteams, scholen, revalidatiecentra, GGZ-instellingen en gecertificeerde instellingen.



Locatie

Passie voor Jeugd en Gezin
7336AG Apeldoorn Gelderland NL