Stichting Present Alkmaar

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Stichting Present Alkmaar
  • Alkmaar, Noord-Holland

Stichting Present Alkmaar (Present) is een sociaal maatschappelijk makelaar in de gemeente Alkmaar. Present is landelijk aangesloten bij Stichting Present Nederland. Stichting Present Nederland is voortgekomen uit de oecumenische samenwerking tussen verschillende christelijke gemeenschappen.

Present zoekt passende projecten voor vrijwilligers die gedurende een dag of dagdeel verschil willen maken voor een medemens zonder vangnet. We ontvangen de hulpvragen via woningcorporaties, maatschappelijke- en zorginstellingen. Ook cordineren we het project Sociaal Tuinieren in onze regio. Sociaal Tuinieren werkt naast vergroening ook aan verbinding tussen kwetsbare bewoners in een buurt. Daarnaast verzorgen we het project Friend4Friend. Jonge nieuwkomers (statushouders) worden gekoppeld aan jongeren die goed hun weg weten in de samenleving. F4F is een landelijk project dat in onze regio wordt uitgevoerd door Present. Dat doen we in samenwerking met gemeente, onderwijs en de landelijk cordinator F4F.

Stichting Present Alkmaar is financieel afhankelijk van fondsen, donaties en subsidies. Zie voor meer informatie: www.stichtingpresent.nl/alkmaar/.



Locatie

Stichting Present Alkmaar
1813PA Alkmaar Noord-Holland NL