Ixta Noa

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

Ixta Noa
  • Ixta Noa
  • Enschede, Overijssel

Ixta Noa is een organisatie voor en door mensen die ervaring hebben met een psychische kwetsbaarheid. Ixta Noa betekent Ik sta nieuw en heeft als motto Ixta Noa verandert jezelf. Naam en motto zijn een metafoor voor wat we willen bereiken. Bij Ixta Noa werken mensen die zelf een psychisch ontwrichtende periode in hun leven doorgemaakt hebben. Hun ervaring met het herstel hiervan zetten zij in om anderen bij hun herstel te helpen. Wij zien mensen die bij ons komen niet als een cliënt met een zorgvraag, maar als een burger die van betekenis is voor zijn of haar omgeving. De werkwijze is gericht op het creëren van een context waarin iedereen ertoe doet, iedereen meedoet en iedereen een bijdrage levert aan zingeving en herstel.

Ixta Noa is overtuigd van de waarde van halen, brengen en doorgeven. Met ervaringsdeskundigheid als kwaliteit en expertise zijn onze medewerkers en vrijwilligers vroeger vaak onze deelnemers geweest.

Ixta Noa werkt vanuit een decentrale en flexibele structuur. Iedere locatie speelt in op de regionale en gemeentelijke omstandigheden. Dat kleurt het karakter van onze dienstverlening. De locaties worden ondersteund door een kleine kernorganisatie. De kernorganisatie faciliteert bij het realiseren van de diverse doelstellingen. Hier worden de strategie en koers van de organisatie bepaald en bewaakt, het kwaliteits-, financieel- en het personeelsmanagement uitgevoerd en worden de strategische relaties onderhouden. Om deze kern zit een flexibele schil van professionals die op basis van specifieke kennis worden ingezet. De flexibele schil ondersteunt zowel de kernorganisatie als de locaties. In het kader van haar kwaliteitsbeleid werkt Ixta Noa met vakgroepen. Doel van een vakgroep is om een specifiek aandachtsgebied vanuit verschillende perspectieven/functies te benaderen, eventuele verbeteringen voor te stellen en de geaccordeerde werkwijzen te verankeren.



Locatie

Ixta Noa https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/35dd82c8974d5fa54a2d23507c403d14c27c5f495931c2fdd437d67dd4da.jpg https://cdn.werkzoeken.nl/logo_groot/35dd82c8974d5fa54a2d23507c403d14c27c5f495931c2fdd437d67dd4da.jpg
Enschede Overijssel NL