+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
Laad meer vacatures

Traineeship Energietransitie in Nederland Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

KnappeKoppen

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Traineeship / Vast contract
  • 2.800 - € 3.150 p/m

Vacature in het kort

Duik in de wereld van de energietransitie met een uniek traineeshipprogramma dat jou de kans biedt om je carrière een vliegende start te geven. Dit tijdelijke programma van minimaal 2 jaar omvat een combinatie van werken en leren, met een focus op persoonlijke ontwikkeling. Geniet van bijzondere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een gratis OV-reiskaart, betaalde pensioenpremie, en een uitgebreid trainings- en coachingsprogramma. Nieuwsgierig naar hoe jij een verschil kunt maken? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

  • Tijdelijke overeenkomst voor minimaal 2 jaar
  • 40 uur per week (32 + 8 uur traineedag)
  • Salaris 2850 – 3150 + traineeship programma
  • 8% vakantie geld/gratis reizen met OV
  • Pensioenpremie wordt betaald
  • 24 vakantiedagen
Net of bijna afgestudeerd? Van plan het maximale uit je zelf te halen? En op zoek naar een maatschappelijk relevant vraagstuk? Dan is dit wellicht de start van jouw verhaal!

HET BEGIN VAN JOUW CARRIÈRE
Er staat ons een grote uitdaging te wachten op het gebied van de energietransitie. Dat maakt het werkveld zo bijzonder. Het traineeship biedt jou de kans om in dit dynamische werkveld van de energietransitie een mooie carrière te maken. Klinkt goed, toch? Maar tegelijkertijd zeggen we erbij: niet iedereen kan zomaar energietrainee worden. De lat ligt namelijk hoog. Er is weliswaar veel werk als gevolg van de energietransitie, maar dat werk vraagt om hoogopgeleide en gedreven professionals met bijzondere competenties.
Er ligt veel voor je in het verschiet en daarom verwachten we ook veel van je. Om te beginnen moet je een (strenge) selectieprocedure doorlopen. Wat vinden we belangrijk? Onder andere 100% inzet, een ‘open mind’ en een gezonde dosis enthousiasme. Je vindt het leuk om samen met andere trainees aan de slag te gaan met projecten van verschillende opdrachtgevers. En uiteraard sta je open voor het trainings- en coachingsprogramma.

PROGRAMMA INHOUD
Het traineeship is een speciaal voor de energietransitie ontwikkeld programma. Je werkt als trainee in die periode vier dagen per week bij één organisatie. De vijfde dag is een traineedag. Het totale programma, in totaal circa 80 dagen, bestaat uit trainingen, coaching, intervisie, het werken aan projecten, bedrijfsbezoeken in het werkveld en het samen met anderen organiseren van het ‘Energie Congres’. Daarnaast is er ruimte om te netwerken tijdens sociale evenementen en projectbezoeken.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Het ene deel van ons programma is gericht op zelfmanagement, persoonlijke ontwikkeling. Het doel: spiegeling van het eigen gedrag en het vergroten van bewustzijn en inzicht. Ofwel: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Een persoonlijke coach begeleidt je hierbij. Samen met jouw coach stel je een Persoonlijk Ontwikkelingplan op. Je leert o.a. effectief communiceren, je oefent aan de hand van rollenspellen met gastacteurs, je leert presenteren, maakt kennis met situationeel leiderschap, timemanagement, systematisch gedachtegoed. Ook thema’s als vitaal blijven en hoe om te gaan met stress zijn onderdeel van het programma.

Gevraagd

WERKEN AAN DE ENERGIETRANSITIE
Specialisten uit het werkveld van de energietransitie delen hun kennis en ervaring met jou tijdens gastcolleges. Ook ga je aan de slag met projectmanagement. In de training projectmanagement leer je in theorie hoe je projecten succesvol uitvoert; hoe definieer je de scope van een project, hoe stel je een evenwichtig team samen, hoe verdeel je onderling de taken en waaraan voldoet een goede planning. Deze opgedane kennis ga je direct toepassen in de praktijk tijdens jouw eerste project. Na de project start up ga je met jouw projectteam aan de slag en presenteer je 12 weken later de uitkomsten voor een publiek van opdrachtgevers en medetrainees. Uiteraard wordt je goed begeleid door ons projectbureau en de organisatie waarvoor je het project uitvoert.
Als trainee werk je in twee jaar in totaal aan vier verschillende projecten bij verschillende organisaties. Je leert hierdoor niet alleen je eigen organisatie, maar ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen. Je ontwikkelt inzicht in hun verschillende belangen en werkwijzen. De focus ligt op het ontwikkelen van een integrale aanpak van de vele vraagstukken in de energietransitie.

GERICHTE BEGELEIDING
Ben je eenmaal aan boord, dan sta je er uiteraard niet alleen voor. We begeleiden je gericht en er is altijd gelegenheid om je ervaringen met andere trainees te delen. Samen werken we aan een unieke start in het werkveld van de energietransitie!

PROFIEL
Om deel te kunnen nemen aan het traineeship is het van belang dat je een hbo- of wo-opleiding hebt afgerond. Denk hierbij aan studies als Elektrotechniek, Energy Science, Sustainable Energy Technology.
Ook met een opleiding als Future Planet studies, Bedrijfskunde, Bouwkunde, Procestechnologie, Planologie, Bestuurskunde of Gedragswetenschappen maak je kans op een plek binnen het traineeship. Je moet ons wel kunnen overtuigen van jouw bijdrage aan de energietransitie. Bijvoorbeeld door stages, onderzoeken of een overtuigende motivatie waaruit jouw commitment blijkt.

Aanbod

SELECTIEPROCEDURE
Elk half jaar start er een nieuwe groep energietrainees. Zij hebben onze selectieprocedure succesvol doorlopen. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?
We beoordelen jouw inschrijving op verschillende criteria, zoals de relevantie van jouw studie(s) en specialisaties en jouw werk- en/of stage-ervaring. Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar jouw motivatie om deel te nemen aan het traineeship. Zien we toekomst voor jou binnen het traineeship, dan krijg je een uitnodiging voor een selectiegesprek.

KENNISMAKINGSGESPREK
Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jouw opleidingen, eventuele werkervaring, wensen en ambities. Tevens vertellen wij jou alles over het traineeship en wat het jou kan brengen.

SELECTIEGESPREK
Voorafgaand aan het gesprek vragen we je een Teamroltest in te vullen. Die test geeft een beeld van jouw natuurlijke rol in een team. Ook komen jouw leerdoelen, die centraal staan binnen het programma van het traineeship aan bod. Hierdoor kunnen we nog beter bepalen of het traineeship iets voor jou zou kunnen zijn en welke werkplekken mogelijk interessant zijn. Daarnaast vragen we jou om twee referenten aan te leveren.
Tijdens het selectiegesprek zoeken we naar jouw talenten, groeipotentie, ambities en wat jij wilt leren en waarin je jezelf wilt ontwikkelen tijdens het traineeship.

DE SELECTIE
Er zijn altijd meerdere Talentmanagers die jou spreken en beoordelen. Zijn zij positief over jou kwaliteiten, ambitie, mogelijkheden en zien zij potentie in jou, dan horen we graag wat jij van het traineeship vindt. Want alleen als jij net zo enthousiast bent over ons als wij over jou, dan gaan alle seinen op groen.

HET VOORSTELLEN EN GESPREK BIJ DE OPDRACHTGEVER
Vanaf dat moment gaan we samen met jou op zoek naar een passende werkplek om jouw Energietraineeship te doorlopen. Dan sturen we jouw cv naar de opdrachtgever. Dat cv belandt niet in een la of archiefkast, maar komt rechtstreeks op het bureau terecht van degene die beslist over de invulling van de functie.
Overigens hoef je niet op ons te wachten. Als je geselecteerd bent voor het traineeship, kun je ook zelf op zoek naar een passende werkplek. Voorwaarde is uiteraard wel dat ook de opdrachtgever mee wil doen aan het traineeship. Als de opdrachtgever aangeeft kennis met je te willen maken, regelen wij een afspraak voor een sollicitatiegesprek. Afhankelijk van de opdrachtgever kan het zijn dat na een positief verloop een tweede gesprek wordt ingepland.

START ALS TRAINEE!
Is er een match tussen jou en een opdrachtgever? Welkom!

TWEE KEER PER JAAR START ER EEN NIEUW GROEP MET ENERGIETRAINEES
Elk jaar in april én oktober starten er nieuwe lichtingen . Dat wil niet zeggen dat jij alleen in april of oktober kunt starten op jouw werkplek bij jouw opdrachtgever. Dat kan op elk moment van het jaar. Onze Talentmanager begeleidt jou gedurende jouw traineeship.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in