+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

CISO Senior Security Officer Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

KPN

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • Universiteit of hoger
  • Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 5.634 - € 8.478 p/m
  • Bonusregeling, Opleidingsbudget, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Duik in de wereld van cybersecurity als Senior Security Officer bij KPN CISO, waar je een cruciale rol speelt in het beschermen van digitale assets en het bevorderen van veiligheidsbewustzijn. Geniet van uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, een thuiswerkshop, aantrekkelijke kortingen op KPN-producten en -diensten, en een royaal opleidingsbudget. Sluit je aan bij een team van gepassioneerde professionals en draag bij aan een veiliger digitale wereld. Klaar voor het volgende hoofdstuk? Lees verder om meer te weten!
 

Volledige vacaturetekst

Als Senior Security Officer (SSO) ben jij de waakhond, de adviseur en de stuurman. Je houdt toezicht, voert controles uit en grijpt in waar nodig. Jouw verantwoordelijkheid? Het definiëren van de richtlijnen op basis van het KPN Security Policy (KSP) en deze delen met jouw belanghebbenden.
 

Wat ga je doen?
 

  • Scope en Diversiteit: Jouw werkterrein binnen KPN is breed en gevarieerd. Van de consumentenmarkt tot grote zakelijke klanten, van het KPN-netwerk tot LCE en SME-dienstverlening. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor het senior management als het gaat om security en bedrijfscontinuïteit binnen jouw KPN-bedrijfsonderdeel.
  • Vertrouwde Adviseur: Als vertrouwde adviseur vergroot je het securitybewustzijn. Je voorziet de business van advies over de toepassing van het KSP en zorgt ervoor dat kwetsbaarheden en incidenten tijdig worden opgevolgd. Dit doe je in nauwe samenwerking met het REDteam, SOC en KPN-CERT.
  • Security Lifecycle: Jij bent de drijvende kracht achter de toepassing van de Security Lifecycle (Identify, Protect, Detect, Respond en Recover) binnen jouw bedrijfsonderdeel. Je balanceert het belang van security met de bedrijfsbelangen en onderbouwt standpunten bij besluitvorming en besturing.
  • Community Manager: Als community manager van de KPN Security Community inspireer je. Je informeert, daagt uit, en bent hét aanspreekpunt vanuit CISO voor de security specialisten in jouw domein. Samen met hen werk je aan advies en risicobeheersing.

Team van topcollega’s: Ons team (CISO Office genaamd) bestaat uit geweldige professionals waarop je altijd kunt bouwen en vertrouwen. Samen werken we aan de veiligheid van KPN, onze klanten en Nederland. Sluit je aan bij ons hechte team van ongeveer 20 professionals die gepassioneerd zijn over KPN, security en maatschappelijke impact. Als belangrijk aanspreekpunt binnen jouw toegewezen Business Unit, werk je aan de ontwikkeling van strategie en beleid, en draag je security uit binnen de KPN-organisatie.

Naast de SSO-discipline werken onze security professionals binnen CISO Office aan andere cruciale onderwerpen waar jij ook een rol in kunt spelen:
1.   KPN Security Policy (KSP): De KSP is het beveiligingsbeleid van KPN. Het doel? Een heldere set maatregelen en vereisten bieden waaraan de KPN-organisatie in de dagelijkse praktijk moet voldoen. Als SSO draag je de KSP uit naar je business stakeholders en zorg je ervoor dat deze wordt gehandhaafd.
2.   Externe relaties: We onderhouden nauw contact met toezichthouders, overheden en belangenorganisaties. Samen bouwen we aan een veiligere digitale wereld.
3.   Business Continuity Management (BCM): We leggen een solide basis door ervoor te zorgen dat onze Corporate Crisis Management-structuur en -processen robuust zijn. Alle relevante assets en afhankelijkheden zijn vastgelegd, en onze BCM-plannen werken in de praktijk.
4.   Strategie: We analyseren voortdurend de interne en externe omgeving en passen onze CISO-strategie aan. We zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en begrijpen wat er wereldwijd speelt.
5.   Security Proces Management: We ontwerpen gestandaardiseerde processen en ondersteunende tooling om security uniform te implementeren binnen heel KPN. Denk aan processen zoals IAM, Hardening, VM, EPP, en meer.

Bij KPN CISO zoeken we een Senior Security Officer die niet alleen kennis en ervaring meebrengt, maar ook een passie heeft voor het veilig houden van onze digitale wereld. Wat verwachten wij van jou?
 

  • Expertise: Je hebt een wo werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding in een relevante richting. Met minstens vijf jaar ervaring binnen bedrijfsvoering, riskmanagement of een vergelijkbare werkomgeving, ben je klaar voor de volgende stap.
  • Certificering: Bij voorkeur beschik je over certificaten zoals Certified Information Security Manager (CISM), Certified Information Systems Security Professional (CISSP) of vergelijkbaar. Jouw kennis van algemene kaders en best practices voor integrale beveiliging, zoals ISO 27001/27002, BIO, VIRBI, VIR, en ISO 31000, is een waardevolle aanvulling.
  • Communicatievaardigheden: Je kunt complexe beleidskaders en oplossingsrichtingen vertalen naar heldere roadmaps en praktische handvatten. Zowel mondeling als schriftelijk rapporteren op diverse niveaus is voor jou een tweede natuur.
  • Strategisch Denken: Als strategisch sterke adviseur schakel je moeiteloos tussen verschillende vraagstukken en invloedstijlen. Je hebt een scherp oog voor de balans tussen security en business belangen.
  • Technische Affiniteit: Je hebt affiniteit met zowel bestaande als nieuwe ICT-technieken. Daarnaast begrijp je hoe techniek zich vertaalt naar risico’s en weet je deze af te wegen tegen de belangen van de business.
  • Flexibiliteit en Stressbestendigheid: In urgente situaties maak je gebruik van de informele structuur, dynamiek en cultuur van KPN om dingen voor elkaar te krijgen. Flexibiliteit en stressbestendigheid zijn jouw troeven.
  • Taalvaardigheid: Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend.
  • Bedrijfsdoelstellingen: Je hebt kennis van de (operationele) bedrijfsvoering en begrijpt de businessdoelstellingen van KPN.
  • Het Smeermiddel: Jij bent de verbindende factor tussen decentrale securityorganisaties, productie-eenheden, senior management, leveranciers en soms zelfs klanten. Je zorgt ervoor dat alles soepel loopt, als de onmisbare smeerolie binnen onze verschillende KPN-afdelingen.

Tik je niet alle bullets aan? We nodigen je alsnog van harte uit om te reageren.

Natuurlijk hebben we als werkgever jou ook veel te bieden. Dit krijg je van ons:

  • Een bruto maandsalaris van minimaal €5634,- en maximaal €8478,- afhankelijk van je werkervaring op basis van 37 uur
  • Keuzetijd tot en met 40 uur per week mogelijk, waardoor je er maximaal 8,5% brutosalaris bij krijgt
  • Een toeslag van 10,5% van je bruto maandsalaris (inclusief 8% vakantiegeld)
  • Een variabele-bonusregeling van 9% behorende bij schaal 13
  • Jaarlijks een individuele en collectieve verhoging conform onze CAO
  • Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden en een persoonlijk opleidingsbudget van € 1500,-. Sterker nog, we verwachten van jou dat jij je blijft ontwikkelen!
  • Een goede werk-privé balans (zoals 2 dagen kantoor, 3 dagen thuis, transitieverlof, feestdagwissel naar een feestdag van jouw religieuze of culturele voorkeur)
  • Thuiswerkshop om je werkplek thuis optimaal in te kunnen richten, uiteraard met een mobiele telefoon & laptop
  • 50% korting op KPN-producten en -diensten, zoals KPN-internet
  • Een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer: zoals onze fietsvergoeding van € 0,40 per kilometer, of € 0,23 per kilometer, of volledige vergoeding 2e klas OV. Daarnaast krijg je € 10,- per maand internetvergoeding en een thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag
  • Uitstekende pensioenvoorwaarden: een totale inleg van 23% van je pensioengevende salaris waarvan KPN 16% inlegt en jij 7%

Ons geloof in technologie is groot. Dit wordt nóg krachtiger samen met menselijk contact, daarom ontmoeten we je graag!

Voor verdere vragen of meer informatie, aarzel niet om contact op te nemen met onze recruiter, Keesjan Bongaertz. Je kunt hem bereiken via e-mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of telefonisch op +31 687572159

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in