+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
Laad meer vacatures

Projectleider plan- en definitiefase Bruggen & Kademuren 36u/w Gemeente Amsterdam Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Gemeente Amsterdam

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Freelance / Tijdelijk contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van civieltechnische projecten binnen een gemeentelijke context. Als projectleider in het programma bruggen en kademuren speel je een cruciale rol in het aansturen van ingenieursdiensten en het beslechten van complexe dilemma’s. Je werkt aan het standaardiseren van processen en producten, met de kans om bij succes de scope uit te breiden. Een unieke kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van een van s werelds meest iconische steden. Sta je te popelen om meer te leren? Lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Standplaats: AMSTERDAM
Duur: zsm - 20-05-2025
Optie tot verlenging: Ja
Reageren voor: 06-05-2024

Opdrachtomschrijving

Wij zijn op zoek naar een proactieve en op samenwerking gerichte projectleider. Als projectmanager bij programma bruggen en kademuren (bij de portefeuille voorbereiden) heb je een regierol waar je de 3 Ingenieursdiensten van PBK (van de samenwerkingsovereenkomst ingenieursdiensten, SOK ID) aanstuurt. De SOK ID heeft hier de productierol en de projectmanager de regierol. Naast de opdrachtgevers kant van de regierol is een belangrijk onderdeel van de functie om de SOK ID te helpen met het beslechten van dilemma’s en wegwijs te maken in de Gemeente Amsterdam. Bij het beslechten van dilemma’s is het belangrijk dat je borgt dat het dilemma resulteert in een duidelijk en afgestemde keuze en indien het een repeterend dilemma is om hier generieke afspraken met stakeholders over te maken zodat we in de komend projecten hiervan kunnen profiteren. Een goede kennis van civieltechnische projecten en werkwijzen binnen lokale overheid is daarom belangrijk (en wens: specifiek Amsterdam).

Werkzaamheden

Het beoordelen van de offertes/aanbieding van de SOK ID op juistheid en op prijs. Kennis van de inhoud en van voorbereidings- en uitvoeringsfase (in Amsterdam: PBI fase 3) zijn daarmee wenselijk dusdanig dat je de aanbieding van de SOK ID kan beoordelen. In samenwerking met de SOK ID het vroegtijdig identificeren van risico’s en deze beheersen teneinde een lager risicoprofiel voor het vervolgtraject te realiseren. Borgen van de voortgang van het project. Borgen dat de juiste mensen op het juiste moment worden betrokken (zowel binnen programma als Gemeente als externe stakeholders) Het beslechten van dilemma’s die voortkomen uit de verkenning van en onderzoeken voor het project. Dit vraagt sensitiviteit óf er dilemma’s zijn, doortastendheid deze naar voren te trekken en resultaatgerichtheid deze op de juiste tafel te krijgen en laten beslechten door passende besluitvorming. Het standaardiseren en ontwikkelen/ implementeren van werkwijze en producten i.s.m. andere onderdelen van het programma bruggen en kademuren. Borgen dat werkwijze worden gevolgd en succesvolle onderdelen van een project verder worden gebracht als standaard/uitgangspunt voor volgende projecten. Het borgen van uniformiteit over de projecten heen (projecten zijn voornamelijk sloop nieuwbouw kademuren projecten, bij succesvolle pilot, wordt ook renovatie van zowel bruggen als kademuren onderdeel van de scope). Je staat in het hart van het kernteam en werkt daarmee samen met een breed scala aan contactpersonen binnen en buiten PBK. Om de juiste afwegingen te maken, om de juiste kennis in te brengen en om de projecten efficient en effectief naar de volgende fasen van de PBK keten te krijgen.

Gemeentelijke organisatie

Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.

De opdrachtgever(s)

Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam bereidt de aanleg en het onderhoud van infrastructuur en de inrichting van de stad voor. Het realiseert hiermee uitvoeringsprogramma’s en opdrachten die zij krijgt van andere organisatieonderdelen in de stad. Inkoop, advies, projectvoorbereiding- en realisatie en kennisontwikkeling- en borging zijn hierbij de belangrijkste werkzaamheden. Het ingenieursbureau valt onder het cluster Ruimte & Economie.

Functie-eisen:
Eis
- Werkervaring
De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar tenminste 3 jaar aantoonbare ervaring opgedaan als projectleider van (het ontwerp en/of de realisatie van een civiele constructieve) projecten in een stedelijke omgeving.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Eis
- Werkervaring
De kandidaat heeft in projecten ervaring in de belevings- en werkwereld (externe) ingenieursbureaus en het aansturen van hun inzet.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Eis
- Werk- en denkniveau
De kandidaat beschikt minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is onder andere opdegaan door werkervaring in opdrachten binnen de civieltechnische constructies en projecten in de openbare ruimte van gemeenten.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Wensen:
Wens
- Werkervaring
De aangeboden kandidaat heeft technische kennis op het gebied van civiele constructies.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Wens
- Werkervaring
De aangeboden kandidaat heeft ervaring als projectleider met het werken in de gemeente Amsterdam.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Wens
- Werkervaring
De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het leiden van civieltechnische projecten en procedures in de planstudie en voorbereidingsfase van projecten.

Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in