+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

Projectmedewerker Omgevingswet Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

WorkCity

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Junior/Medior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
 

Locatie

Amsterdam
 

Vacature in het kort

Als Projectmedewerker bij het team Omgevingswet speel je een cruciale rol in de voorbereiding op de nieuwe wetgeving. Je ondersteunt de transitie van het omgevingsplan door actief bij te dragen aan diverse organisatorische werkzaamheden, zoals het implementeren van nieuwe werkwijzen en het verzorgen van trainingen. Je bent de verbindende factor binnen het team en draagt bij aan het effectief organiseren van sessies en events. Een unieke kans om direct bij te dragen aan de toekomst van Amsterdam. Word je hier enthousiast van? Leer meer over wat je te wachten staat!
 

Volledige vacaturetekst

Als Projectmedewerker maak je deel uit van het projectteam Omgevingswet bij de directie R&D. Dit team bereidt de organisatie van R&D voorop het werken met de nieuwe wet per 1 januari 2024. Belangrijk onderdeel daarbij is het omgevingsplan, waarvan in 2024 de transitieperiode begint. Jouw werkzaamheden bestaan uit het bieden van ondersteuning van de procesmanager bij de transitie van het omgevingsplan en het oppakken van eigen activiteiten in het kader van de invoering. Jij zult een ondersteunende, verbindende en activerende rol vervullen voor het team. Zo spar je bijvoorbeeld samen met de procesmanager van het (implementatie)team over alle organisatorische werkzaamheden en voert deze uit, waaronder trainingen voor juristen verzorgen, het implementeren van nieuwe werkwijzen en werkprocessen, samenwerkingsafspraken, opzetten en bijhouden van een monitoringssysteem etc. Je draagt bij om de juiste informatie op de beste manier(en) op het juiste moment aan de relevante doelgroepen in de organisatie aan te bieden, bereidt overleggen voor en maakt de actielijst.
Ben je er verantwoordelijk voor dat de juiste mensen aan tafel zitten bij verschillende sessies en events, zo zorg je ervoor dat deze zo efficiënt mogelijk zijn. Ook zal je oefensessies ondersteunen, documenteer je de geleerde lessen en veelgestelde vragen.
Voor het participatieproces en de daaropvolgende besluitvorming van onderdelen van het Omgevingsplan heb je een rol in het helpen organiseren van sessies en het bewaken van de afhandeling van de inbreng van Amsterdammers in participatie en bij zienswijzen. Ook het ondersteunen van de voortgang van het hele proces hoort bij je baan.
De functie bij het Stedelijk regieteam Omgevingswet:
Naast je werkzaamheden bij Ruimte en Duurzaamheid ben je ook onderdeel van het Stedelijke regieteam Omgevingswet. Dit team, circa 5 medewerkers, voert regie op de transitie die inhoudelijk door Ruimte en Duurzaamheid wordt uitgevoerd, onderhoud de contacten met de ambtelijke en bestuurlijke opdrachtgevers, coördineert de contacten met landelijke en regionale (keten)partners en de ondersteunt de lijnafdelingen bij de implementatie van de Omgevingswet. Je werkt samen met andere teamleden en de lijn aan het maken van communicatie uitingen, presentatie ten behoeve van bestuur en ambtelijk management, het opstellen van toepasbare regels en het opstellen van monitoringsinstrumenten. De exacte inhoud van de werkzaamheden bepalen we in onderling overleg, afhankelijk van welke vaardigheden nodig zijn en wat er in de komende weken prioriteit heeft.
Werkzaamheden
Het team helpen en uitdagen in het leveren van kwaliteit en zich te houden aan hun afspraken en deze op juiste wijze vastleggen. Voor het projectteam werken we met een Miroboard;
Je ondersteunt het proces van participatie en besluitvorming voor onderdelen van het Omgevingsplan;
Je bent (mede)verantwoordelijk voor het organiseren van o.a. events, oefensessies, reviews en planningssessies;
Je helpt met het bijhouden van interne en externe kennisbronnen over (onderdelen) van de Omgevingswet.
Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze s
stad.
De opdrachtgever(s)
Ruimte en Duurzaamheid De omgeving van stedenbouw, planologie en duurzaamheid verandert sterk. De manier waarop omgegaan wordt met het stellen van kaders en het formuleren van beleid verandert mee. De directie Ruimte en Duurzaamheid werkt op ieder schaalniveau, van portiek tot metropool, aan het ontwikkelen van een duurzame, ruimtelijke visie op de ontwikkeling van Amsterdam, het uitwerken van die visie tot concrete voorstellen, adviezen en inrichtingsplannen en het mogelijk maken van die ontwikkeling en de uitvoering van de plannen. Enerzijds is zij verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en kaderstelling op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw en duurzaamheid. Anderzijds werkt zij in opdracht voor stadsdelen en grootstedelijke projecten, waar zij kennis inbrengt en planproducten tot stand brengt met betrekking tot stedenbouw, openbare ruimte ontwerp, planologie en duurzaamheid.


Gevraagd

Eisen:
De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde wo opleiding in de richting Communicatie of in een richting die relevant is voor deze functie.
De aangeboden kandidaat heeft ten minste 1 á 2 jaar projectervaring in lijn met aspecten omgevingswet.
U voegt het cv toe van de kandidaat. Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4'tjes groot. Het cv dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Als het cv niet overeenkomt met de door u gegeven antwoorden kan de gemeente Amsterdam besluiten uw offerte af te wijzen.
Wensen:
De aangeboden kandidaat heeft ervaring met de juridische werkveld.
De aangeboden kandidaat heeft ervaring met de omgevingswet
Screeningsvragen:
De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde wo opleiding in de richting Communicatie of in een richting die relevant is voor deze functie.
De aangeboden kandidaat heeft ten minste 1 á 2 jaar projectervaring in lijn met aspecten omgevingswet.
De aangeboden kandidaat heeft ervaring met de juridische werkveld.
De aangeboden kandidaat heeft ervaring met de omgevingswet.
U dient minimaal 1 relevante referentie op te geven van de aangeboden kandidaat.
Vul in:
- organisatie.
- naam contactpersoon.
- telefoonnummer contactpersoon.

Werklocatie: Hybride werken in 1018 XA Amsterdam


Aanbod

Voordelen om via onze partner te werken
Je sollicitatie wordt binnen 24 uur verwerkt en je krijgt een snelle terugkoppeling.
Als je via onze partner aan het werk gaat is dit voordelig, want zij hanteren een snelle uitbetaling van je factuur, namelijk binnen 14 dagen.
Jij bepaalt je uurtarief (wij moeten wel rekening houden met wat ze maximaal mogen hanteren van de opdrachtgever).
Onze partner hanteert geen relatie- of concurrentiebeding.
Ben je geen zzp-er, maar je hebt wel interesse in de vacature/opdracht? Geen probleem, geef dit aan bij je sollicitatie die je naar ons stuurt.
Soort dienstverband: Fulltime, Freelance / zzp, Detachering, Bepaalde tijd
Salaris: Tot €35,00 per uur
Verwacht aantal uur: 36 per week
Bij deze sollicitatie is een motivatiebrief verplicht, graag toevoegen.
Aanleveren Verklaring Omtrent Gedrag na gunning.
Je gaat middels een uitzendovereenkomst vanuit onze partner bij de klant werken, geef hierop akkoord en geef aan welk uurloon je gewend bent (max uurloon is aangegeven in de advertentie).
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in