+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Arnhem.

Ervaren toezichthouder natuur (Omgevingswet) (2x) 36u/w Provincie Gelderland Arnhem

Solliciteer nu
Solliciteer als รฉรฉn van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als รฉรฉn van de eersten

Provincie Gelderland

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Freelance / Tijdelijk contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van natuurbehoud en handhaving in de prachtige provincie Gelderland! Als toezichthouder in het team Natuur, krijg je de kans om bij te dragen aan het behoud van onze natuurlijke rijkdommen. Met een focus op soortenbescherming, houtopstanden, en meer, werk je zowel op locatie als vanuit huis of kantoor. Een unieke kans om je in te zetten voor een duurzame toekomst, binnen een en professionele omgeving. Lees door en ontdek hoe deze kans jouw carriรจre kan transformeren.
 

Volledige vacaturetekst

Standplaats: ARNHEM
Duur: 01-07-2024 - 30-06-2026
Optie tot verlenging: Ja
Reageren voor: 28-05-2024

Gelderland, de mooiste provincie van Nederland!

Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen. Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

Afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving

De Afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de provincie Gelderland is verantwoordelijk voor de taakvelden natuur, (zwem)water, ontgrondingen, bodem en luchtvaart. Jaarlijks worden er circa 5000 vergunningaanvragen en meldingen afgehandeld en worden er circa 3000 toezichtcontroles uitgevoerd.

Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving is een wettelijke taak van de provincie, maar ook een instrument om onze provinciale doelen, bijvoorbeeld voor natuur, te behalen.

Het uitvoeren van onze wettelijke taken gebeurt in een uitdagend spanningsveld. Onze wettelijke taken staan soms op gespannen voet met andere (provinciale) doelen, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw, energie, hoogwaterveiligheid, recreatie en mobiliteit. Dit zorgt voor veel aandacht vanuit politiek en media. Ook vragen ontwikkelingen als de Omgevingswet en de Wet Open Overheid om een andere manier van werken. Dit vraagt om een professionele en toekomstbestendige inrichting van onze afdeling.

De afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving bestaat uit circa 120 medewerkers die zijn onderverdeeld in diverse teams.

Team Toezicht en Handhaving/Natuur

Eรฉn van deze teams is het team Toezicht en Handhaving/Natuur. Dit team bestaat uit 10 toezichthouders. We zoeken tijdelijk twee toezichthouders met als primair aandachtsgebied natuur (Omgevingswet). De taken van de toezichthouders natuur zien toe op de onderdelen soortenbescherming, houtopstanden, gebieden/stikstof en jacht/beheer/schadebestrijding.

Eรฉnmaal per 2 weken is een kantoordag voor de toezichthouders en verwachten we dat je op kantoor in Arnhem aanwezig bent. De andere dagen ben je aan het werk in de provincie, thuis of op kantoor. Afhankelijk van wat het beste past bij het werk dat je te doen hebt.

In voorkomende gevallen/bij calamiteiten ben je bereid ook buiten kantoortijden te werken.

Functie-eisen:
U voegt een CV van maximaal 5 pagina's A4 toe. Indien het CV (incl. figuren, tabellen, voorblad en inhoudsopgave) langer is dan het toegestane aantal A4's, wordt deze enkel voor het toegestane aantal A4's beoordeeld, waarna de overige A4's buiten de beoordeling worden gehouden. Het CV is in het Nederlands gesteld en bij voorkeur in PDF-formaat. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.

NB. Het CV dient louter ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Daarnaast dient u bij alle eisen en gunningscriteria kwaliteit de antwoorden/beschrijvingen in het bijbehorende veld "toelichting" van de applicatie in te vullen. Verwijzingen naar ALLEEN het CV en/of andere documenten bij de toelichting op de eisen en de gunningscriteria kwaliteit ZAL leiden tot uitsluiting.

Externe is de afgelopen twee jaar niet in loondienst geweest van provincie Gelderland.
Externe beschikt aantoonbaar over minimaal een afgeronde MBO opleiding.

Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de studierichting en het jaar waarin het diploma is behaald.
Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2020
- heden) als toezichthouder natuur en beschikt over basiskennis van de relevante wet- en regelgeving (Omgevingswet/natuur).

Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan de gevraagde minimaal 3 jaar ervaring in deze eis voldoet.
Externe heeft aantoonbaar ervaring met het herkennen van (beschermde) dier- en plantensoorten en van de leefgebieden van soorten.

Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting minimaal 3 opdrachten/projecten waaruit blijkt dat u aan de gevraagde ervaring in deze eis voldoet.
Externe is aantoonbaar in het bezit van minimaal een rijbewijs B.

Graag antwoorden met ja of nee. Indien externe in aanmerking komt voor een interview vragen we het rijbewijs B mee te nemen naar de afspraak.

Wensen:
Externe beschikt aantoonbaar over ervaring als toezichthouder natuur en beschikt over basiskennis van de relevante wet- en regelgeving (Omgevingswet/natuur), aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
Externe heeft aantoonbaar ervaring met en kennis van jacht, faunabeheer en schadebestrijding, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
Externe is in het bezit van een BOA-akte, aan te tonen met de registratie.
Externe beschikt aantoonbaar over een afgeronde MBO opleiding of afgeronde HBO opleiding in de richting van bosbouw, cultuurtechniek, biologie of ecologie of een vergelijkbare afgeronde MBO of HBO opleiding, aan te tonen met de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de studierichting en het jaar waarin het diploma is behaald. Indien een vergelijkbare afgeronde opleiding wordt genoemd graag onderbouwen/aantonen waarom deze opleiding vergelijkbaar is aan de richting van bosbouw, cultuurtechniek, biologie of ecologie.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in