+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Breda.
Laad meer vacatures

Lokale projectleider implementatie herinrichting jeugdhulplandschap Breda

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Maandag®

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Maandag®

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Medior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • 4.679 - € 6.663 p/m

Vacature in het kort

Dive into the heart of a critical initiative in the realm of youth care, where your expertise as a Local Project Leader is crucial for the phased implementation of a new youth care landscape. This role, within a dynamic and growing youth department, offers the opportunity to drive real change in how we support our youth. As part of a collaborative effort between multiple municipalities, you ll be at the forefront of shaping the future of youth care. Continue reading to see why we need your expertise.
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie

De gemeenten Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenburg en Oosterhout werken samen om de niet-vrij toegankelijke jeugdhulp te organiseren. Deze samenwerking jeugdhulpregio West-Brabant Oost (afgekort WBO), staat voor een grote uitdaging om kinderen die het nodig hebben de juiste en de beste jeugdhulp zo dichtbij mogelijk te bieden. Voor nu en in de toekomst. Er gaat al veel goed met jeugdhulp in onze regio. Toch moet en wil de regio verbeteren. Daarbij sluit zij aan bij de landelijke innovatie Norm voor Opdrachtgeverschap (afgekort NvO) en houdt zij al zoveel mogelijk rekening met de Hervormingsagenda Jeugd waar onder andere de VNG en het Rijk onlangs een principeakkoord over de inhoud van deze agenda hebben bereikt.

De beoogde verandering vraagt om een tijdige implementatie van een consistente inrichting die op grond van een gefaseerde aanpak geïmplementeerd wordt binnen de (eigen) gemeente(n). Een verandering die het mogelijk maakt makkelijker (bij) te sturen, regie te voeren en stimuleert om continue te leren, reflecteren en verbeteren. Dit vraagt om een verandering in de (institutionele) sociale basis, de lokaal teams en toegang, de (aan)sturing (governance), de bedrijfsvoering en de contractering. In de periode mei 2024 tot 31 december 2024 starten we met een proof of concept van een Stevig Lokaal Team, daarna dient de consistente (her)inrichting van het jeugdhulplandschap gefaseerd geïmplementeerd te worden in Breda.

Voor deze implementatie in de gemeente Breda zijn we op zoek naar een lokale projectleider implementatie herinrichting jeugdhulplandschap die verantwoordelijk is voor het gefaseerd implementeren van de consistente (her)inrichting van het jeugdhulplandschap binnen Breda en welke start met de implementatie van de proof of concept.


Functie eisen
  • Gezien de urgentie zoeken we iemand die per direct beschikbaar is en de souplesse heeft om zich snel in het reeds uitgezette proces te voegen. Je bent politiek en strategisch sensitief en weet deze rol met senioriteit in te kleden. Je bent een sparringpartner voor de programmamanager NvO, de projectleiders implementatie herinrichting jeugdhulplandschap bij de andere gemeenten en je zal gevraagd en ongevraagd advies geven. Eveneens weet je op tijd aan te voelen wanneer en bij wie binnen Breda het ontwerp van de consistente (her)inrichting jeugdhulplandschap besproken en voorgelegd moet worden.
  • Je hebt een afgeronde HBO of WO- opleiding, bij voorkeur met een mix van bedrijfskunde, organisatiekunde en projectmanagement.
  • Wat breng je verder mee:
  • Ervaring als projectleider binnen het gemeentelijke domein en regionale samenwerkingen;
  • Ervaring met het organiseren van draagvlak in politieke context;
  • Je bent een verbinder en hebt goede kennis van veranderaanpak, procesverbetering en kwaliteitszorg;
  • Je hebt organisatievermogen
  • Je bent in staat organisatie- en systeemvraagstukken te doorgronden en in samenwerking met interne en externe partners tot oplossingen te komen;
  • Je bent een conceptueel denker en je bent in staat de oplossingen door te vertalen naar de (eigen) gemeente(n);
  • Je bent overtuigend, hands-on, resultaatgericht en wil taken op een consistente wijze afmaken;
  • Je bent communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk) met betrekking tot ontwerp en implementatieplannen
  • Je hebt tact en doorzettingsvermogen;
  • Je hebt recente ervaring met implementatietrajecten binnen het gemeentelijke domein en regionale samenwerkingen;
  • Je hebt kennis van het gemeentelijke sociaal domein en ontwikkelingen in jeugdhulp;
  • Je hebt kennis van en ervaring in projectmanagement en projectmatig werken.
Over het bedrijf

De gemeenten Breda, Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout hebben zich regionaal verbonden om gezamenlijk de niet-vrij toegankelijke jeugdhulp in te kopen. Deze vijf gemeenten vormen Regio West-Brabant Oost, kortweg ‘Regio WBO Jeugd’.

Deze opdracht heeft een regionaal karakter maar richt zich op de gemeente Breda. Je werkt binnen de Keten Jeugd Breda. De afdeling jeugd is een afdeling die sterk groeit en een dynamische werkomgeving biedt. De afdeling telt nu bijna 137 medewerkers, de lijnen zijn kort en de medewerkers voelen zich betrokken bij ons doel en de ontwikkelingen. De sfeer kenmerkt zich als open en toegankelijk, informeel en ontspannen.

Maandag® is de partner in het publieke domein en detacheert professionals binnen zorg en welzijn, de overheid en het onderwijs. De ontwikkelingen binnen deze domeinen staan niet stil. Bij Maandag® weten wij wat voor mensen vandaag nodig zijn. Mensen met een frisse blik op morgen. Die aangesloten zijn op de technologische, juridische, financiële en maatschappelijke ontwikkelingen. Kortom; met kennis van zaken. Dat zijn de mensen van Maandag®.

Vanuit een dienstverband bij Maandag® ga je aan de slag bij verschillende opdrachtgevers. Een opdracht voor de lange termijn behoort ook tot de mogelijkheden.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature of heb je vragen? Neem dan contact via mij op via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of 06 82855906.


Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Lokale projectleider implementatie herinrichting jeugdhulplandschap die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in