+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Delft.
Laad meer vacatures

Rentmeester/Specialist Grondzaken Delft

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarbij je veel in contact komt met particulieren, projectontwikkelaars, agrariërs, waterschappen, gemeenten en provincies en complexe dossiers oppakt met betrekking tot de privaatrechtelijke toestemmingen voor onze kabels en leidingen? Dan is de functie van Rentmeester/Specialist Grondzaken mogelijk wat voor jou!

De afdeling Grondzaken zorgt ervoor dat Stedin haar taak als regionale netbeheerder goed uit kan voeren. De dynamiek van ons verzorgingsgebied kenmerkt zich onder andere door de aanwezigheid van het Rotterdamse Havengebied en de drie grote steden Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Binnen ons verzorgingsgebied zijn wij verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar ruim 2 miljoenhuishoudens en industriële klanten. Als Rentmeester/Specialist grondzaken ben je verantwoordelijk voor het oppakken van alle complexe dossiers en escalaties met betrekking tot het verwerven van zowel grond- als zakelijke rechten, zodat Stedin haar energie-infrastructuur kan behouden en uitbreiden, zowel nu als in de toekomst. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

  • Het geven van advies en het voeren van gesprekken met particulieren, projectontwikkelaars en overige instanties over de te leggen kabels, leidingen en/of transformatorstations.

  • Het inhoudelijk, procedureel en relationeel behandelen van complexe dossiers over toe te kennen vergoedingen voor de zakelijke rechten, aanvullende voorwaarden en gewasschades.

  • Het voeren van gedoogplichtprocedures indien dat nodig is.

  • Het indienen van beleidsvoorstellen richting Asset Management. Je weet dus een vertaling te maken van de dagelijkse praktijk naar beleid.

  • Het onderhouden van contacten met collega’s bij andere netbeheerders. Deelt ervaringen en best practices welke je vertaald naar de Stedin omgeving.

  • Het proactief meedenken bij complexe casussen vanuit de afdelingen Asset Management en Zakelijk Complex (Hoogspanning).

  • Het coördineren en aansturen van derde partijen die namens het bedrijf zakelijk recht overeenkomsten sluiten.

  • Verzorgen van heldere communicatie richting de uitvoering en projectorganisatie.

  • Het onderzoeken van historische afspraken over onze assets. Indien nodig schakel je met juridische zaken en/of advocaat in geval van disputen.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Je bent een echte verbinder die tegengestelde belangen bij elkaar kan brengen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en onderhandelingsvaardigheden. Wat jou verder onze nieuwe Rentmeester/Specialist Grondzaken maakt?

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Vastgoed (met bijvoorbeeld de afstudeerrichting Rentmeesterij / grondtransacties);

  • Meerdere jaren werkervaring met grondtransacties en gedoogplichtprocedures. Je hebt daarbij aantoonbare praktijkgerichte werkervaring buiten ‘in het veld’ en niet alleen schriftelijk;

  • Je hebt een commerciële mindset en kennis van en affiniteit met het privaatrechtelijke gedeelte van vastgoed;

  • Je weet correct te handelen in conflictsituaties en kan dit ook toelichten met concrete praktijkvoorbeelden;

  • je bent een scherpe onderhandelaar die doelgericht, zelfstandig, accuraat en gemotiveerd is.

Voldoe je (nog) niet aan alle functie-eisen, maar denk je toch dat jij de juiste kandidaat bent? Ook dan zijn we benieuwd naar je en nodigen we je graag uit om te solliciteren! Tijdens een gesprek kunnen we vervolgens verkennen wat je meeneemt aan kennis en ervaring en wat je eventueel nog zou willen leren.



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het team Grondzaken en ben je bijna vijftig leuke collega’s rijker. Met het team werken we aan drie belangrijke processen: publiek (verkrijgen van vergunningen), privaat (verkrijgen van zakelijke rechten) en de administratieve juridische oplevering. We werken verdeeld over drie regio’s (Utrecht, Heinenoord, Delft), maar zitten soms ook op ons hoofdkantoor aan de Blaak in Rotterdam. Je kunt de werkzaamheden vanuit huis doen, maar we zien je graag ook op onze gezamenlijke dagen op kantoor.

De afdeling Grondzaken is verantwoordelijk voor het tijdig en tegen acceptabele voorwaarden verkrijgen van rechtsposities voor de assets van Stedin. Met het verkrijgen, administreren en beheren van deze rechten wordt de basis gelegd voor Stedin om haar taak als netbeheerder doelmatig uit te kunnen voeren.

Stedin heeft een open en transparante bedrijfscultuur die samenwerking stimuleert. Bij Stedin vind je bevlogen vakidioten die elke dag weer met passie, plezier en pit hun vak uitoefenen. De sfeer is open en collegiaal. Men helpt elkaar verder met feedback, inzichten en vertrouwt op elkaars expertise. Mensen mopperen niet, maar pakken door. De onderneming investeert graag in de kwaliteiten, vaardigheden en ontwikkeling van haar medewerkers. Er is volop ruimte om te groeien binnen de organisatie.


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan? En nu en later genoeg te doen hebben? Reageer dan met de knop ’solliciteren'. Vergeet niet je CV mee te sturen. Om een goede selectie te kunnen maken, ontvangen we ook graag een motivatiebrief. Als we denken dat je bij ons past, nemen we snel contact met je op voor de eerste stappen.  We wensen je veel succes!

Dankzij een (pre) employment screening en een assessment kunnen wij jou (en jij jezelf) nog beter leren kennen. Daarom maken deze onderdeel uit van de selectieprocedure.

Het vinden van een wederzijdse match, daar krijgen we nieuwe energie van! Daarom zijn onze vacatures geen oproep voor acquisitie, we werven onze nieuwe collega’s graag zelf.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in