+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Delft.
Laad meer vacatures

Ariba Specialist (P2P) Delft

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • MBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Kom werken in een team dat een belangrijke rol speelt in de energietransitie. Hier krijg je de kans om elke dag bij te dragen aan het verbeteren van onze dienstverlening. Als Ariba Specialist werk je met het Ariba-platform en zorg je dat alles soepel verloopt. Je helpt ook met het vinden van manieren om ons werk nog beter te doen. Samen met je collega's werk je aan het kopen van spullen en het betalen van rekeningen. Je dag begint goed met koffie van Heilige Boontjes, gezet door onze barista's. Klaar voor verandering? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

In het kader van de groeiende uitdagingen rond de energietransitie, komt er meer werk dan ooit op ons af. De afdeling Business Support Services (BSS) speelt een cruciale rol in het ontzorgen van de organisatie, zodat zij zich kan richten op haar kerntaken. BSS heeft alle administratieve werkzaamheden slim gebundeld, waardoor we efficiënt werken, tegen lagere kosten en met een hoge kwaliteit van dienstverlening. Ons Purchase-to-Pay team ondersteunt de organisatie bij het bestellen van goederen en diensten, het verwerken van leveranciersfacturen en alle stappen daartussenin. We doen dit al goed, maar geloven dat het altijd beter kan. 

Hoe ziet jouw dag als Ariba Specialist eruit?

Je begint de dag met een heerlijke kop koffie, gezet door onze barista's in de koffiebar of gewoon uit de automaat. En zelfs dan smaakt het goed, want we serveren koffie van de Heilige Boontjes! In de dagelijkse start bespreek je met collega's en de teamcoördinator de doelen voor de week. Als Ariba Specialist ben je verantwoordelijk voor het beheer van het Ariba-platform en de daarmee samenhangende processen. Je coördineert en optimaliseert het inkoopproces, vanaf de behoeftebepaling tot de uiteindelijke betaling aan leveranciers. Je hebt een sleutelrol in het identificeren van mogelijkheden tot procesverbetering en het implementeren van deze verbeteringen binnen Ariba. 

Je werkt nauw samen met interne belanghebbenden, waaronder het inkoop- en financiële team, om ervoor te zorgen dat het Ariba-platform optimaal wordt benut. Daarnaast houd je je bezig met het analyseren van gegevens en rapportages om trends en mogelijke knelpunten te identificeren. Je bent verantwoordelijk voor het opleiden van gebruikers en fungeert als het aanspreekpunt voor Ariba-gerelateerde vragen en problemen. Waar ben je verantwoordelijk voor? 

  • Beheer van het Ariba-platform en gerelateerde processen 

  • Coördinatie en optimalisatie van het inkoopproces binnen Ariba 

  • Identificeren van mogelijkheden tot procesverbetering en implementatie daarvan 

  • Samenwerking met interne belanghebbenden, zoals inkoop- en financiële teams 

  • Analyse van gegevens en rapportages om trends en knelpunten te identificeren 

  • Opleiden van gebruikers en fungeren als aanspreekpunt voor Ariba-gerelateerde vragen en problemen 



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Als ervaren Ariba Specialist heb jij uitgebreide kennis van het Ariba-platform en het inkoopproces. Je blinkt uit in samenwerken, communiceert helder en effectief met verschillende belanghebbenden binnen en buiten de organisatie. Je hebt een proactieve houding en bent in staat om zelfstandig beslissingen te nemen. Klant- en belanghebbendencontact behandel je professioneel en vriendelijk, strevend naar een positieve klanttevredenheid. 

Wat maakt jou verder onze collega? 

  • Minimaal een afgeronde mbo/hbo-opleiding in een relevante richting 

  • Aantoonbare ervaring met het beheren van het Ariba-platform 

  • Kennis van inkoopprocessen en bij voorkeur ervaring in het identificeren en implementeren van procesverbeteringen 

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk 

  • Zelfstandigheid en een proactieve houding 



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Business Support Services is een groeiende en dynamische afdeling. We zijn  een jong en dynamisch team waar iedereen elkaar goed weet te vinden. Een gezonde mix van verschillende karakters met veel autonomie en eigen verantwoordelijkheid. Je werkt mee aan de transformatie naar een afdeling waar hoogwaardige dienstverlening centraal staat. Waar mogelijk standaardiseren, verbeteren en digitaliseren we processen. Zodat er meer ruimte is voor het verder ontwikkelen van collega’s.


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en motivatiebrief. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in