+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Bosch.

Strategisch Beleidsadviseur Stortplaatsen Den Bosch

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Provincie Noord-Brabant

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.466 - € 6.323 p/m
  • Opleidingsbudget

Vacature in het kort

Draag bij aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving in Noord-Brabant als Strategisch Beleidsadviseur voor Stortplaatsen. In deze rol ben je cruciaal voor het beleid en de ontwikkeling van stortplaatsen. Werk in een omgeving aan complexe vraagstukken met ruime mogelijkheden voor persoonlijke groei. Bouw mee aan een circulaire economie en een duurzamer Brabant. Klaar om te ontdekken waarom deze vacature jouw volgende stap kan zijn? Lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Ben jij in staat om een sleutelrol te vervullen in het beleid, beheer van stortplaatsen, met oog voor bestuurlijke belangen en toekomstgerichte strategieën? Dan is deze uitdaging op jouw lijf geschreven!

Als Strategisch Beleidsadviseur voor Stortplaatsen krijg je de kans om een blijvende impact te maken op het beleid en de ontwikkeling van stortplaatsen in Noord-Brabant. Je werkt in een dynamische omgeving waarin je wordt uitgedaagd om creatieve oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken, met volop mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit alles binnen een bestuurlijk sensitieve omgeving.

Wat ga je doen?

Als Strategisch Beleidsadviseur voor Stortplaatsen speel je een centrale rol in het onderhoud, de monitoring en de strategische ontwikkeling van stortplaatsen in Noord-Brabant. Je bent verantwoordelijk voor het managen van externe partners en het overstijgen van wettelijke kaders, met als doel het neerzetten van een duurzaam beleid en beheer dat ook na jouw inspanningen kan worden voortgezet. Dit voornamelijk gericht op het gehele spectrum Nazorg. We zoeken iemand die niet alleen strategisch beleid maakt en uitvoert, maar ook in staat is om tijdig de bestuurlijke vertaalslag te maken en binnen bestuurlijke structuren effectief te communiceren.

Concreet ga je aan de slag met de volgende thema’s:

  • Beheren en monitoren van stortplaatsen: Je bent verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en de voortdurende monitoring van gesloten Wet milieubeheer stortplaatsen in Noord-Brabant. Dit omvat de aansturing op het zorgvuldig bijhouden van de status van de stortplaatsen, het (laten) uitvoeren van periodieke inspecties en het coördineren van onderhoudswerkzaamheden om de veiligheid en milieukwaliteit te waarborgen.
  • De begeleiding van een sluitingstraject van een nog definitief te sluiten Wm (sluitingsverklaring).
  • Strategische ontwikkeling van stortplaatsen: Je ontwikkelt en implementeert strategieën voor de lange termijn die verder gaan dan de bestaande wetgeving en kaders. Deze strategieën zijn gericht op het bevorderen van duurzaamheid, het minimaliseren en voorkomen van milieurisico's en het maximaliseren van hergebruiksmogelijkheden van stortplaatsen voor en na sluiting.
  • Managen van relatiebeheer met onze externe partners: Als sleutelfiguur ben je verantwoordelijk voor het effectief managen van de relatie en samenwerkingsverbanden met exploitanten en vergunninghouders van de stortplaatsen, adviesbureaus, omgevingsdiensten en andere belanghebbenden. Dit omvat het onderhouden van constructieve relaties, het coördineren van gezamenlijke inspanningen en het bereiken van consensus over beleidsbeslissingen en operationele acties.
  • Initiëren en leiden van projecten: Je initieert en leidt projecten die gericht zijn op het beleid, beheer, verbeteren en hergebruik van stortplaatsen. Dit omvat het identificeren van kansen voor innovatie en duurzaamheid, het beoordelen en in voorkomend geval opstellen van projectplannen, het aansturen van projectteams en het bewaken van de voortgang en resultaten.
  • Opzetten van beheersstructuren en -processen: Je ontwikkelt en implementeert effectieve beheersstructuren en -processen die toekomstig beleid en beheer van stortplaatsen mogelijk maken na afloop van jouw inspanningen. Dit omvat het opstellen van beheersplannen, het definiëren van monitoringprotocollen en het waarborgen van de naleving van wettelijke vereisten en richtlijnen.

Zo lever jij jouw bijdrage aan Brabant!

Als Strategisch Beleidsadviseur voor Stortplaatsen draag je bij aan de missie van Noord-Brabant om een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving te creëren. Door strategisch beleid te ontwikkelen en uit te voeren, minimaliseer je milieurisico's en stimuleer je het hergebruik van stortplaatsen voor en na sluiting, wat bijdraagt aan een circulaire economie. Door effectief samen te werken met externe partners en stakeholders, zorg je voor een geïntegreerde aanpak van het beleid en beheer van stortplaatsen, waardoor de provincie haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming kan realiseren. Dit alles met het besef en alertheid op de beheersing van kosten omdat deze een belangrijke rol spelen in de eeuwigdurende Nazorg.

Met wie werk je samen?

Je maakt onderdeel uit van het Programma Milieu en Energie. Binnen dit programma is het Team stortplaatsen belast met de Nazorg op gesloten Wet milieubeheer stortplaatsen en het beheer op reeds twee voor eeuwigdurende Nazorg gesloten Stortplaatsen. Samen met je directe collega strategische-beleidsmedewerker en een bredere ondersteuning op gebied van juridisch, archivering, data, en financiën vorm je samen het Team stortplaatsen van de Provincie Noord Brabant.

De opdrachtnemer is je sparringpartner in de te bereiken resultaten en bestuurlijk strategische keuzes.

Je neemt deel aan landelijk overleg, stemt af met collega provincies en volgt nadrukkelijk de ontwikkelingen op wet - en regelgeving, landelijk stortbeleid, Duurzaam Stortbeheer, enzovoorts.

Herken jij jezelf hierin?

Als Strategisch Beleidsadviseur voor Stortplaatsen beschik je over een unieke combinatie van competenties en kwaliteiten. Je bent strategisch, innovatief en resultaatgericht, met sterke samenwerkings- en leiderschapsvaardigheden. Met jouw technische kennis en politiek-bestuurlijke sensitiviteit ben je in staat om complexe uitdagingen op het gebied van stortplaatsen aan te pakken en duurzame oplossingen te realiseren. Je bent flexibel, communicatief en gedreven om een blijvende impact te maken op het milieu en de gemeenschap in Noord-Brabant.

Daarnaast worden wij enthousiast van iemand die deze competenties aanvult met de volgende kwaliteiten:

  • WO/HBO werk- en denkniveau verkregen door opleiding of werkervaring;
  • Kennis van civiele techniek , bodem - en grondwatersystemen, is een pré;
  • Kennis en ervaring in milieuvraagstukken;
  • Meerjarige ervaring met projectmanagement;
  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid.

Wat bieden wij jou? 

Er zijn weinig stereotypes over ambtenaren die waar zijn. Eentje is in ieder geval wél waar: goede arbeidsvoorwaarden en een werkgever om trots op te zijn. Van flexibele werktijden en hybride werken tot aan opleiding en Brabantse gezelligheid. Er zijn veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk ze hier allemaal.

  • Een baan op schaalniveau 12 voor 32-36 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal €4466,- en maximaal €6323,- bruto per maand bij een volledige werkweek (36 uur).  
  • Een contract voor de duur van 1 jaar. Dit wordt daarna in principe omgezet in een vast contract. 
  • Een individueel keuze budget van 22,3 procent van je jaarsalaris. Je kunt dit bijvoorbeeld laten uitbetalen of er extra vakantiedagen van kopen.  
  • Een ontwikkelbudget van € 5.000,-.  

Waarom is werken bij Provincie Noord-Brabant zo mooi? 
Samen Brabant mooier maken: dat is onze opdracht. Maatschappelijke opgaven gaan ons aan het hart. Zoals het klimaat, de woningmarkt, de waterkwaliteit en mobiliteit. We sluiten aan bij wat er nu leeft. En kijken wat morgen en overmorgen nodig is. Dat doen we met inzet van al onze capaciteiten en talenten. Als een inclusieve, diverse en toekomstbestendige organisatie. Op de werkvloer, en in ons beleid. Gesteund door onze expertise, door nieuwe inbreng, door nieuwe collega’s. Uiteraard: niet alles gaat goed. Fouten maken mag. Met als resultaat dat we Brabant aantrekkelijker, bereikbaar, concurrerend en duurzaam maken en houden.  

Word jij onze nieuwe collega? 

Jij vindt maatschappelijk bijdragen belangrijk in je werk en je zoekt een werkgever die goed voor je zorgt. Werk je graag vol trots mee aan Brabant? Kom aan boord, dan maken we Brabant samen mooier!

Heb je vragen?
Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Tineke Laarhoven-Bom via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. 

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Edwin Willems via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of via +31627745021.

Solliciteren 

Ben je al overtuigd en heb je zin in deze baan? We kijken uit naar je sollicitatie. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in