+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Bosch.

Senior Ecoloog Den Bosch

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Alex People Groen

Gevraagd

  • 38 uur
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.300 p/m
  • Auto v/d zaak

Vacature in het kort

Als senior ecoloog krijg je de kans om je expertise te delen en onze ecologieafdeling te professionaliseren en uit te breiden. Je werkt aan diverse vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en beheer, en draagt bij aan een beter leefklimaat voor mens en natuur. Met de vrijheid om je werkzaamheden in te delen, de mogelijkheid tot hybride werken, een leaseauto, en ondersteuning voor verdere kennisontwikkeling, bieden we een inspirerende werkomgeving. Lees verder om te ontdekken waarom deze uitdaging op jou wacht.
 

Volledige vacaturetekst

Beschrijving
Als senior ecoloog kom je te werken in Haaren en Amsterdam. Wanneer je in Haaren werkt, ligt jouw focus meer op ruimtelijke ontwikkeling. En in Amsterdam richt jij je meer op bestendig beheer en onderhoud. Hier ligt nog veel ruimte om verder te ontwikkelen in de markt als het gaat om begeleiding van ruimtelijke ontwikkelingen.

Samen met de boomtechnisch adviseurs en ecologen werk je aan vraagstukken in de buitenruimte waarbij interactie tussen de specialiteiten (boom en ecologie) meer regel is dan uitzondering.

Wat je gaat doen? Een sparringpartner zijn voor andere ecologen in het dagelijkse werk en de kwaliteit overzien van zowel het werkproces als de op te leveren adviesrapporten. Aan de vormgeving van het team geef jij richting, en helpt mee een professionele afdeling op te bouwen. Hoe? Door begeleiding van het team, kwaliteitsverbetering door kennisdeling, klantbinding en acquisitie. Want met jouw kennis en expertise ben jij immers dé specialist in je vak.

Daarnaast houd jij je bezig met het monitoren en verbeteren van de kwaliteit van ecologisch beheer en het verbeteren van de efficiëntie van het ecologisch beheer. Bijvoorbeeld bij de opstart van aanbestedingen of bij tussentijdse toets momenten. Ook werk je mee aan het inzichtelijk maken van de bijdrage van ons ecologisch beheer aan de biodiversiteit. Je zet soortgerichte onderzoeken, passende beoordelingen en ADC-toetsen op en begeleid het proces, bijvoorbeeld in het kader van Natura 2000 gebieden. In het kader van flora en fauna quickscans (FFQ) ben je vooral een vraagbaak en kwaliteitscontroleur voor o.a. de uitwerking van ecologische werkprotocollen. En als basis voor een ontheffing maak jij activiteitenplannen. Ga jij je als senior ecoloog vervelen? Wij denken van niet. Want als je wil ga je ook het veld in en bijvoorbeeld vleermuis- en rugstreeppaddenonderzoeken uitvoeren.

Aanbod
  • Je krijgt te maken met diverse werkzaamheden, specialismen én opdrachtgevers. Van profit tot non-profit, overheidsinstellingen en commerciële organisaties. Denk bijvoorbeeld aan High Tech Campus Eindhoven, Defensie en verschillende bedrijventerreinen bijvoorbeeld in de gemeente Tilburg.
  • Ideeën over hoe we onze werkzaamheden en klanten verder kunnen uitbreiden? Ecologische acquisitie is zeker welkom!
  • Je bent 38,5 uur per week beschikbaar. Minder uren? Ook mogelijk.
  • Maandelijks krijg je een aantrekkelijk brutosalaris tussen de € 4.300, - en € 5.500, - op basis van jouw ervaring.
  • Je kunt genieten van 25 verlofdagen.
  • Hybride werken? Dat kan, hier word je goed in gefaciliteerd.
  • Als ecoloog krijg je van ons een leaseauto.
  • En we bieden jou de mogelijkheid om je kennis en expertises nóg verder uit breiden via trainingen en cursussen.
Bedrijfsprofiel
Dit groen bedrijf is gedreven om samen elke dag beter te worden voor de wereld om ons heen. Zo bouwen ze elke dag met 1000 medewerkers aan een natuurinclusieve maatschappij. Ze verbinden vakmanschap en lokaal ondernemerschap met al het goede van vernieuwing en het mooie van historie. Daarbij stimuleren ze prettige, duurzame en ecologische oplossingen om de buitenruimte en het leefklimaat voor mens en natuur te verbeteren.

Vereisten
  • Hbo/wo werk- en denkniveau met een opleiding richting ecologie, biologie of bos- en natuurbeheer.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Ruime ervaring met het opzetten en uitvoeren van soortgerichte onderzoeken. En met het opstellen van voortoetsen, passende beoordelingen en ADC-toetsen.
  • Een gedegen kennis van de omgevingswet, natuurwetgeving, de werkingen van Wet natuurbescherming in verschillende provincies, soortkennis en interacties tussen water, bodem en flora en fauna.
  • Je bent resultaatgericht en communicatief vaardig.
  • En je bent flexibel; je werkt met meerdere projecten en schakelt met verschillende niveaus.
Sollicitatieprocedure
Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Neem voor meer info contact op met Alexander Blom van Alex People via 06 16105171, via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of via deze website.

Samenvatting
Heb jij van nature de wil om jouw expertise en ervaring te delen met anderen? En weet jij als geen ander bij te dragen aan de professionalisering en uitbreiding van onze ecologieafdeling? Dat is dit dé vacature voor jou! Je krijgt als senior ecoloog de vrijheid in het indelen van je werkzaamheden, kom je op diverse locaties en zorg je voor een beter leefklimaat voor mens én natuur. En complexere vraagstukken? Daar ga jij maar al te graag mee aan de slag. Kom jij ons team versterken in Amsterdam en Haaren?
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in