+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Drie Business Analisten Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl

FlexIntens Werving, Selectie & Detachering

  • Gecontroleerde werkgever
  • Uitzendbureau
FlexIntens Werving, Selectie & Detachering

Gevraagd

  • 32 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van gemeentelijke uitvoeringspraktijk en draag bij aan de toekomst van ruimtelijke ordening met de rol van Business Analist binnen het programma Omgevingswet. Werk in een omgeving waar beleid en uitvoering samenkomen, en speel een cruciale rol in het vormgeven van het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Je analyseert complexe vraagstukken, werkt aan gedragen oplossingen en draagt bij aan de verbetering van gemeentelijke werkprocessen. Benieuwd naar de rest? Lees door!
 

Volledige vacaturetekst

Voor de VNG is FlexIntens op zoek naar een Drie Business Analisten voor 32 uur per week.

VNG Realisatie werkt samen met en vóór onze leden, alle 342 gemeenten in Nederland, aan een krachtige, lokale uitvoeringspraktijk. Wij ondersteunen gemeenten bij het aangaan van maatschappelijke opgaven en het uitvoering geven aan wettelijke taken. Dit door het ontwikkelen van programma’s en projecten op het gebied van dienstverlening, uitvoering en ICT. Expliciete besluitvorming over en betrokkenheid van de leden bij deze programma’s en projecten is belangrijk. We werken daarom transparant en in constante afstemming met de betrokken gemeenten. Hun tevredenheid over ons werk is leidend in alles wat we doen. Om onze producten en diensten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de vraagstukken en behoeften van gemeenten, doorloopt ieder project of programma een vaste ontwikkelcyclus bestaande uit vier fasen: weten, proberen, maken en beheren. Op deze manier werken we doel- en resultaatgericht van een initieel idee naar een concreet product of dienst voor al onze leden. Voor iedere fase die een project doorloopt is binnen VNG Realisatie een basisteam aangesteld. De expertise binnen dit team kan worden aangevuld met specifieke ondersteuning vanuit zes kenniscentra.

Over het programma Omgevingswet
Met de Omgevingswet wordt het stelsel van ruimtelijke regels volledig herzien. Minder en overzichtelijkere regels, meer ruimte voor initiatieven en lokaal maatwerk en vertrouwen als uitgangspunt. Het doel van een concreet voorstel van burger of bedrijf (bijvoorbeeld voor nieuwbouw, een evenement of ideeën rondom duurzame energie) moet centraal staan in plaats van de vraag: ‘mag het wel?’. De VNG ondersteunt gemeenten bij deze opgave via het programma Omgevingswet. Het programma Omgevingswet valt onder de verantwoordelijkheid van VNG Beleid. We zijn een programma, waarbij beleid en uitvoering nauw met elkaar verbonden en verweven zijn. Het team bestaat uit ongeveer 90 betrokken medewerkers en bestaat uit mensen vanuit zowel VNG Beleid als VNG Realisatie.

Omschrijving van opdracht
De Omgevingswet wordt ondersteund met het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Binnen het programma Omgevingswet, draagt het team Regie & Demand intensief bij aan de functionaliteiten in het DSO, van de nieuwe landelijke voorzieningen (LVBB en DSO-LV) tot de software bij gemeenten en omgevingsdiensten.
Dit doet het team door het uitvoeren van het demandproces: het inventariseren van wensen (demand) van gemeenten en omgevingsdiensten, het analyseren van vraagstukken binnen het DSO, het laten realiseren van demand en het ketentesten van gerealiseerde functies. Het gehele interbestuurlijke programma heeft gekozen voor een Agile werkwijze, waarbij het demandproces (van idee tot realisatie en testen) zich ieder kwartaal weer opnieuw voltrekt.
Voor team Regie & Demand is de VNG op zoek naar drie business analisten. De functie valt onder de coördinator R&D.

De Business analist

VNG ziet nu en in de nabije toekomst in het DSO diverse vraagstukken die, in het belang van gemeenten en omgevingsdiensten, dienen te worden voorzien van een analyse en oplossingsrichting. Alle vraagstukken worden geplaatst in de DSO-keten. Dit is de keten die, in het geval van een gemeente, loopt van de gemeente (en/of een stedenbouwkundigbureau) naar de nieuwe landelijke voorzieningen (publicatie van regels) en weer terug naar de gemeente en de omgevingsdienst (melding of vergunningaanvraag).
Deze keten bestaat uit diverse functionaliteiten waaronder de nieuwe landelijke voorzieningen (LVBB en DSO-LV) en de gemeentelijke (plan-, toepasbareregel- en VTH-) software. Al deze functionaliteiten ondersteunen het gemeentelijk werkproces en de gemeentelijke inhoud (bijvoorbeeld het omgevingsplan of de vergunningaanvraag).
Het is de taak van de business analist om zowel zelfstandig als in teamverband vraagstukken te analyseren, eventueel te (laten) testen en om te komen tot door het gemeentelijk veld gedragen oplossingsrichtingen en demand.
De business analist acteert op tactisch / operationeel niveau. Als business analist werk je in het R&D team samen met de business liaison managers (die verantwoordelijk zijn voor het demandproces), de leveranciersmanager, een architect, andere business analisten en de coördinator R&D. Voor sommige vraagstukken werk je samen met het VNG DSO testteam (Indringend Keten Testen, IKT). De rol van business analist vraagt om kennis van en ervaring met enerzijds het Digitaal Stelsel Omgevingswet en anderzijds de gemeentelijke vak-inhoud en werkprocessen, specifiek het planvormingsproces en het proces voor vergunningverlening. Tevens is het van belang dat de business analist goede relaties onderhoudt met gemeenten en omgevingsdiensten zodat deze betrokken worden in het proces van analyse naar een gedragen oplossing.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

Als business analist heb je o.a. de volgende taken:

  • Onderzoeken van vraagstukken op het snijvlak van het gemeentelijke werkproces, de vak-inhoud en de ondersteunende informatievoorziening (het DSO) waarbij je zorgdraagt dat van gemeenten en omgevingsdiensten gekend zijn in de analyse;
  • Opstellen van notities, handreikingen, presentaties etc. met een bondige analyse van het vraagstuk en voorgestelde oplossingsrichtingen;
  • Samen met communicatieadviseur zorgdragen voor communicatie omtrent de vraagstukken;
  • Geven van presentaties aan zowel gemeenten, omgevingsdiensten als intern binnen VNG over de vraagstukken;
  • Met de business liaison manager beheren van de demandlijst (lijst met wensen van uit gemeenten en omgevingsdiensten).
Resultaat van de opdracht

Als business analist stuur je o.a. op:

  • Analyses: heldere analyses van vraagstukken waarbij gemeenten en omgevingsdiensten input hebben geleverd;
  • Oplossingen: door gemeenten, omgevingsdiensten en VNG gedragen oplossingen die bijdragen aan concrete verbeteringen in het DSO en het gemeentelijk werkproces (middels notities, handreikingen, presentaties etc.);
  • Kennisdeling: communicatie via o.a. de VNG website, VNG fora en (online)bijeenkomsten.


Gevraagd

Eisen:

  1. Minimaal een afgeronde HBO opleiding;
  2. Aantoonbaar WO werk- en denkniveau;
  3. Aantoonbare werkervaring met lokale overheid;
  4. Aantoonbare kennis van en ervaring met de Omgevingswet en opzet en werking van het DSO.

Wensen:

  1. Aantoonbare kennis van en werkervaring met de werkprocessen en informatieketens in de Omgevingswet;
  2. Afgeronde Bedrijfskundige en/of IV/ICT-opleiding;
  3. Aantoonbare werkervaring in gemeentelijk veld;
  4. Aantoonbare werkervaring binnen de overheid op gebied van planvorming en/of vergunningverlening.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.
32 uur per week.

Bedrijfsomschrijving

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 02-05-2024 om 12:00.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in