+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Adviseur versterken inwonersperspectief (20 uur) Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

PIA - Project Interim Advies

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 20 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Tijdelijk contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van gemeenten en inwonersperspectieven door het organiseren van dialoogsessies en verbindingstafels. Zet je in om inzichten om te zetten naar concrete ondersteuningsproducten, waardoor gemeenten kunnen leren van elkaars ervaringen. Jouw rol als adviseur is cruciaal in het verbeteren van het vertrouwen in de overheid door het inwonersperspectief te versterken. Dit project biedt een unieke kans om directe impact te maken op de lokale overheid. Enthousiast om meer te leren? Verken de volledige details hieronder!
 

Volledige vacaturetekst

Je organiseert gesprekken, dialoogsessies en verbindingstafels met gemeenten om inzichten over het ophalen en borgen van inwonersperspectieven te verzamelen. Deze inzichten vertaal je naar ondersteuningsproducten voor gemeenten om goede voorbeelden en lessen te delen.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Deze organisatie versterkt de lokale overheid, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Zij dragen bij aan 4 gemeentelijke speerpunten: werken als één overheid, het verbeteren van de dienstverlening, een efficiënte en wendbare organisatie en het anticiperen op de toekomst.

Het programma Focus op Uitvoering is een meerjarig plan waarin wordt bepaald wat nodig is om doelen binnen de organisatie te realiseren. Binnen dit programma is het versterken van het inwonersperspectief belangrijk om het vertrouwen in de overheid te verbeteren. Het perspectief van de inwoners ophalen gaat steeds beter, maar het borgen in de interne organisatie blijkt lastig en vraagt om een aanpassing in de dagelijkse werkwijze en besluitvorming van de organisatie.

Als adviseur haal je goede voorbeelden, knelpunten, behoeften en lessen op bij de gemeenten. Dit doe je onder andere door het houden van gesprekken, dialoogsessies en verbindingstafels. Het doel is niet alleen om het inwonersperspectief op te halen en te borgen, maar ook om ervoor te zorgen dat gemeenten van elkaar kunnen leren op dit vlak. Op basis van de opgehaalde informatie wil de organisatie een algemeen beeld schetsen van de grootste knelpunten, zodat deze zo vroeg mogelijk gesignaleerd kunnen worden.

Wat ga je doen:

  • Je organiseert gesprekken, dialoogsessies en verbindingstafels met gemeenten om hun perspectieven en behoeften te verzamelen.
  • Je werkt samen met ombudsfuncties, sociaal raadslieden, juridische loketten en klantencommissies van gemeenten om verzamelde data te analyseren en trends en patronen in de behoeften van inwoners te identificeren.
  • Je adviseert beleidsmakers en bestuurders bij gemeenten op basis van inzichten uit inwonersperspectief om inclusief beleid te ontwikkelen.
  • Je schrijft mee aan handreikingen en ontwikkelt andere ondersteuningsproducten voor gemeenten om goede voorbeelden en lessen te delen.
  • Je onderhoudt nauwe relaties met verschillende belanghebbenden om als organisatie een overkoepelend beeld te kunnen ophalen over de betrokkenheid van inwoners.
  • Je verzorgt presentaties en draagt bij aan events om de geleerde lessen te delen.
  • Je denkt mee over hoe dingen anders aangepakt kunnen worden, zodat de leefbaarheid en het welzijn van de inwoners verbetert.

Wij vragen:

  • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau en minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van sociologie, sociale geografie, veranderkunde, bestuurskunde of vergelijkbaar.
  • Je hebt meer dan 1 jaar ervaring met het borgen van participatietrajecten met inwoners bij een gemeente.
  • Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring met het organiseren van participatieprocessen en het werken met verschillende inwonersgroepen.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring als inwonersvertegenwoordiger of verbinder tussen overheidsorganisaties en (kwetsbare) inwoners en ondernemers, bij een semioverheid of in het bedrijfsleven, waarbij je contact had met klanten en eindgebruikers.
  • Je hebt bij voorkeur actuele kennis van maatschappelijke vraagstukken om het welzijn en de leefbaarheid voor inwoners te verbeteren.
  • Je hebt bij voorkeur actuele kennis van en ervaring met vraagstukken in het fysieke domein, zoals vergunningen, bestemmingsplannen, klimaat, energie en duurzaamheid.

Standplaats:
Den Haag en/of bij gemeenten in het land

Wij bieden:
De functie is per woensdag 15 mei aanstaande beschikbaar voor 20 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste 1 januari 2025, met een optie tot verlenging.



Gevraagd

-



Aanbod

Sollicitatieprocedure

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór dinsdag 7 mei aanstaande en stuur je cv via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. Ons referentienummer is 24193. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Bas Gielen op 078-6182212.

Over PIA:
PIA (Project Interim Advies B.V.) is jouw professionele partner op het gebied van persoonlijke loopbaanontwikkeling en projectmatige kennis- en kundevraagstukken. We richten ons op hoger opgeleiden die graag hun bijdrage willen leveren aan de realisatie van projecten en de (door)ontwikkeling van organisaties.

Onze professionals worden ingezet bij het oplossen van bedrijfskundige of technische vraagstukken binnen diverse (project)organisaties en het bedrijfsleven. PIA staat garant voor een zorgzame plaatsing van project- medewerkers, waarbij de veiligheid en gezondheid van de medewerker voorop staat.

Door de veranderende verhoudingen op de arbeidsmarkt, gaat de projectmatige inzet van specialistische kennis een steeds belangrijkere rol spelen bij de algehele bedrijfsvoering. PIA staat voor professionaliteit, openheid en persoonlijke betrokkenheid en kent een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers en professionals. Met een eerlijke en transparante handelswijze leggen we de basis voor een langdurige samenwerking.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in