+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Groningen.

Informatiemanager Groningen

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Yelgo

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands, Engels (talen)

Aanbod

  • Freelance

Vacatureomschrijving

Informatiemanager

Waar ga jij aan de slag?

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. Gasunie is ondertekenaar van het Diversiteit in Bedrijf charter, omdat Gasunie ervan overtuigd is dat diverse teams beter presteren.


Wat ga jij doen?

Een information manager moet vanuit een helikopter view naar de organisatie kunnen kijken en tegelijkertijd in kunnen zoomen tot op project niveau. De doelstellingen vanuit de organisatie Gasunie kunnen vertalen naar de projecten en begrijpen wat er nodig is aan middelen, waarmee mensen hun werk efficiënter, gestructureerder en betrouwbaarder kunnen uitvoeren. De Information manager Waterstofnetwerk Nederland is een linking pin tussen de Gasunie ICT en informatie management organisatie en het project team. De information manager volgt op welke ICT en informatie management oplossingen ingezet worden en draagt zorg voor implementatie en acceptatie binnen het project team. Daarnaast verzorgt de Informatiemanager de aansluiting van derden (ingenieurs- en adviesbureaus en aannemers).

Communicatief vaardig en breed vaardig. Dat wil zeggen dat de information manager de taal kan spreken op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
En tegelijkertijd de taal kan spreken van een civiel techneut, een omgevingsmanager, de IT specialist, de directeur en de uitvoerder.

Data is een ingrediënt van informatie en informatie is de basis voor elk proces waarop keuzes worden gemaakt. De information manager moet weten dat zijn werk ten dienste staat van anderen en van de organisatie en niet andersom. Tegelijkertijd moeten de mensen die werken in projecten kunnen bouwen en vertrouwen op de data en informatie die ter beschikking staat.

Snappen dat je soms geduld moet hebben en soms even door moet zetten. Weten hoe mensen werken, hoe teams werken en hoe dit alles samenkomt in een organisatie is van groot belang.

Een lange termijn visie uitwerken en uitdragen en ondertussen werken aan concrete oplossingen, zodat er direct winst geboekt wordt. Hiermee laat je zien wat er kan en wat de voordelen zijn, niet op basis van ad hoc, maar vanuit een duurzame lange termijn visie.


Wat vragen wij van jou als Informatiemanager

Om als Informatiemanager succesvol te zijn:
• Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau, aangevuld met 15 jaar relevante werkervaring, op het gebied van Informatie Management op grote projecten (>500Mln Euro).
• Je hebt een uitstekend veiligheidsbewustzijn en bent een voorbeeld voor je omgeving.
• Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je bent ondernemend en proactief.
• Je bent energiek en je staat erom bekend dat het fijn is om met je samen te werken.
• Je hebt affiniteit met techniek.
• Het schrijven van procedures en/of instructies is jou niet onbekend.
• Je hebt beheerst de Engelse taal in woord en geschrift
• Minimaal 15 jaar werkervaring in lijn infrastructuurprojecten en it.
• Kennis van architectuur met betrekking tot software oplossingen.
• Kennis van data- en informatie processen
• Weten met welke software Gasunie werkt, zoals bijvoorbeeld ArcGIS
• Kennis van wetgeving op dit vlak.
• Beschikken over een netwerk van experts (kennis en capaciteit)
• Beschikken over een netwerk van andere partijen in dezelfde sector, waardoor kennis ‘opgehaald’ kan worden
 


Wat bieden wij jou?
  • Wij bieden jou een unieke kans om vanuit jouw rol en functie projecten te realiseren en te bouwen aan de infrastructuur van Gasunie en haar partners. Binnen de afdeling Projects vind je een werkomgeving waarin je veel verantwoordelijkheid moet nemen en samenwerkt met teams aan uitdagende projecten.
  • Minimaal 24-36 uur beschikbaar zijn (minimaal 2 dagen op locatie in Groningen)
Waarom kies je voor Yelgo?
Solliciteer Direct
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in