+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Groningen.

Procesregisseur zorg en veiligheid Groningen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Gemeente Groningen

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.558 - € 5.247 p/m
  • Eindejaarsuitkering

Vacature in het kort

Als procesregisseur bij de directie veiligheid ben je het middelpunt voor complexe zorg- en veiligheidscasuïstiek. Je regisseert, ontwikkelt, en versterkt de samenwerking in een dynamisch werkveld op het snijvlak van gemeente, zorg en justitie. Een unieke kans om bij te dragen aan een veilige en aantrekkelijke leefomgeving, met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de mogelijkheid tot thuiswerken, een actieve jongerenvereniging, en een breed scala aan doorgroeimogelijkheden. Interesse in deze functie? Lees het hier!
 

Volledige vacaturetekst

Hier werk je aan mee|
Als procesregisseur bij de directie veiligheid ben je verantwoordelijk voor het regisseren, ontwikkelen, structureren, bewaken, onderhouden en versterken van de samenwerking tussen professionals in de gehele keten ten aanzien van complexe zorg- en veiligheidscasuïstiek. Je houdt overzicht in casuïstiek die vastloopt of waarbij de veiligheid in het geding is. Je speelt geen rol in de daadwerkelijke ondersteuning en hulpverlening van personen.

Onder complexe problematiek verstaan we problemen op meerdere leefgebieden zoals huisvesting, financiën, gedrag, verslaving, psychiatrie en strafrechtelijk systeem. Groningen kent stevige uitdagingen. De casuïstiek kan variëren van een persoon met onbegrepen gedrag die risicovol gedrag vertoont tot vreemdelingen zonder status en buitenslapers waar ook sprake is van onveiligheid of overlast.

De procesregisseur is de contactpersoon voor het Zorg en Veiligheidshuis Groningen waar het gaat over casuïstiek en ben je deelnemer van het casus-overleg bij het Zorg en Veiligheidshuis. Wanneer het gaat om casussen die (nog) niet bij het Zorg en Veiligheidshuis Groningen liggen, ben jij regisseur en dus voorzitter van de casus-overleggen en bewaak en monitor je het integrale beeld en de uitvoering van de gezamenlijk gemaakte afspraken. Je weet hoe, wanneer en naar welk niveau je moet escaleren als het misloopt en houdt hier regie op. Je rol is om zowel op- als af- te schalen waar mogelijk.

Hier ga jij je mee bezig houden
Je werkt in een dynamisch werkveld op het snijvlak van gemeente, zorg en justitie. Vanuit je positie heb je contact met vele organisaties die in dit werkveld actief zijn. Je stelt gezamenlijk plannen van aanpak op en zorgt voor afstemming in de keten. Jij bent de schakel tussen uitvoering en tactisch niveau en je maakt de koppeling tussen beleid en uitvoering door problemen en uitdagingen te signaleren en op het juiste punt te adresseren. Daarmee lever je een actieve bijdrage aan de beleidsontwikkeling.

Hier kom je te werken
De afdeling OOV is vanaf 1 april 2021 onderdeel van de directie Veiligheid. Veiligheid is een jonge directie die zichtbaar is in het publieke domein, die continue in ontwikkeling is, meebeweegt met de politieke agenda en een steeds stevigere positie in het veiligheidsdomein inneemt. De werkzaamheden binnen de directie zijn gericht op een veilige gemeente die aantrekkelijk is voor onze inwoners en bezoekers.

De Afdeling openbare orde & veiligheid
De afdeling OOV draagt bij aan veilig Groningen. We werken aan toename van wijkveiligheid, afname van criminaliteit en jongerenoverlast, en het voorkomen en bestrijden van incidenten en verstoringen van de openbare orde. Aan een veilig Groningen werken we samen met politie, openbaar ministerie, inwoners, ondernemers, organisaties en instellingen. Bij onze afdeling werken betekent dan ook oog en oor hebben voor Groningers en de gemeente als geheel, vraag-en resultaatgericht werken, initiatief nemen, flexibiliteit tonen en samenwerken.

De afdeling ondersteunt de burgemeester bij de uitvoering van zijn wettelijke bevoegdheden op het gebied van veiligheid. Zij adviseert de burgemeester op het gebied van openbare orde en integrale veiligheid en werkt hierin nauw samen met de verschillende veiligheidspartners.

De afdeling voert regie op de beleidsontwikkelingen en uitvoering daarvan en treedt regelmatig op als projectleider. Belangrijke thema’s zijn onder meer versterking van de veiligheidsketen, de verbinding tussen zorg en veiligheid en de aanpak van ondermijning. Complexe vraagstukken, media-aandacht, bestuurlijke interventies en onvoorziene incidenten maken dynamiek en flexibiliteit tot een vaste waarde in het dagelijks werk. Het team bestaat uit meer dan 40 gedreven professionals.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen.  Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

  • hbo/wo werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring;
  • kennis van de zorgsector of het veiligheidsveld is een pré;
  • je bent in staat om een stevig netwerk op te bouwen en te behouden binnen onze gemeente en met onze justitiële- en zorgpartners;
  • je hebt affiniteit met bestuurlijke en politieke processen.

Hier kun je op rekenen

  • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond, van maximaal € 5.247,- Functioneel schaal 10, Adviseur IV;
  • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
  • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
  • Een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op vast;
  • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
  • een telefoon en een iPad óf laptop in bruikleen;
  • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm;
  • we hebben een actieve jongeren vereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
  • wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie;
  • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Mary-jane Latuheru via 06 – 29 63 88 85.

Reageren kan tot en met 5 mei 2024 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 13 mei 2024.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

#LI-RE1

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in