+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Beleidsmedewerker beschermd wonen en maatschappelijke opvang Hardenberg

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Matchpartner

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 5.200 p/m
  • Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Voor een uitdagende rol als Beleidsmedewerker/projectregisseur beschermd wonen en maatschappelijke opvang, bieden we een unieke kans om bij te dragen aan de overgang van regionale naar lokale aanpak. In een omgeving werk je aan het realiseren van beschermd thuis, in samenwerking met meerdere gemeenten. Jouw inzet is cruciaal voor het vertalen van regionale visies naar concrete lokale acties, met directe impact op het ondersteunen van kwetsbare inwoners. Neem een kijkje in de mogelijkheden die deze vacature biedt. Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Voor de Gemeente zoeken we een Beleidsmedewerker/projectregisseur beschermd wonen en maatschappelijke opvang voor 24 uur per week. 

Voor beschermd wonen en maatschappelijke opvang maken ze een beweging van regionaal naar lokaal waar dat kan. Onderdeel hiervan is de beweging van beschermd wonen naar beschermd thuis. Dat doen ze in regionaal en lokaal verband. Een visie waarin de beweging die ze maken en die regionaal is afgestemd, is door de gemeenteraad op 25 januari 2022 vastgesteld. Ze zijn lokaal en regionaal volop bezig met het uitvoeren van deze visie. Ze volgen de landelijke ontwikkelingen op het gebied van het woonplaatsbeginsel en een nieuwe financieel verdeelmodel voor beschermd wonen, maar inhoudelijk is hun visie leidend. 

Aanpak
In regionaal verband werken ze samen met zeven andere gemeenten. In een regionaal ambtelijk en bestuurlijk overleg maken ze afspraken over wat ze gezamenlijk, in regionaal verband doen en wat ze lokaal willen realiseren. Ze gaan na en maken afspraken over wat lokale gemeenten doen bij het voorkomen van dak en thuisloosheid en hoe ze inwoners die dakloos zijn geworden weer zo snel mogelijk huisvesten en ondersteunen.
Beschermd wonen kopen ze in regionaal verband gezamenlijk in. Lokaal zorgen alle gemeenten voor een aanbod van beschermd thuis. De centrale toegang is per 1 april in elke lokale gemeente belegd. In deze gemeente werken ze projectmatig aan het realiseren van een lokale toegang voor beschermd wonen. Het aanbod beschermd thuis ontwikkelen ze in een pilot. Voor de lokale projectmatige aanpak en de pilot beschermd thuis zijn projectleiders aanwezig.

Resultaat
Je levert een bijdrage aan het in regionaal verband realiseren van de beweging van regionaal naar lokaal. Je laat hierbij het geluid van de gemeente horen. Je doet dit door deel te nemen aan een regionaal ambtelijk overleg. Je zorgt ervoor dat de stuurgroep, het gemeentebestuur en de wethouder in positie zijn om de bestuurlijke lijnen in regionaal en lokaal verband uit te zetten. Je doet dit door het adviseren van de stuurgroep, het gemeentebestuur en het adviseren van de wethouder voorafgaand aan de regionaal bestuurlijke overleggen.

Je zorgt er voor dat de lokale projectleider(s) op de hoogte zijn van de regionale afspraken en ontwikkelingen. Je draagt vanuit de kennis van de regionale afspraken bij aan het ontwikkelen van de lokale toegang en de pilot beschermd thuis. Je draagt er (mede) zorg voor dat de pilot beschermd thuis alle kennis en bouwstenen oplevert om beschermd thuis te borgen in de gemeente Hardenberg. Hierbij gaat het om het borgen in de benodigde Wmo ondersteuning (contractering) als het borgen in relatie tot maatschappelijke partners als bijvoorbeeld de welzijnsorganisatie, het sociaal wijkteam en de woning stichting.



Gevraagd

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding.
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een gemeentelijke organisatie als beleidsmedewerker of beleidsadviseur. (EIS)
  • Kennis en ervaring met projectmatig werken binnen het Maatschappelijk Domein.
  • Kennis en ervaring op het gebied van beschermd wonen en maatschappelijke opvang.
  • Zicht op de netwerken die nodig zijn bij het ondersteunen van de doelgroepen beschermd wonen en maatschappelijk opvang in de samenleving.
  • Communicatief sterk op verschillende niveaus (ambtelijk, bestuurlijk en inwonergericht).


Aanbod

  • Salaris tot €5200,-
  • Reiskostenvergoeding (€0,21 per km)
  • 25 vakantiedagen met 8,33% vakantietoeslag
  • Pensioenregeling
  • Opleiding en ontwikkelingsmogelijkheden


Bedrijfsomschrijving

Waarom Matchpartner?Wij hebben oog voor jou persoonlijk als kandidaat. Wat zijn je wensen, wat is je situatie nu en zijn er nog verbeterpunten? Wij kijken verder dan je CV, kortom: jij als kandidaat staat centraal! Wij zorgen ervoor dat je met een positief gevoel naar je nieuwe baan gaat.Wij doen hard ons best om jou zo snel mogelijk (binnen 2 werkdagen) reactie of feedback te geven. Voor deze vacature kan je schakelen met Jip van Groningen via 06 436 290 80 of [email protected] jij als ZZP'er op zoek naar een nieuwe opdracht? Aarzel dan ook niet om mij te contacten.Matchpartner zet zich in voor jou. Wij zijn altijd op zoek naar een duurzame match, die past bij jouw loopbaan. We willen daarom niet alleen je cv, maar ook jou als professional leren kennen. Zo zorgen we voor een persoonlijke, professionele aanpak op maat. Wij vinden gezelligheid en een klik ook erg belangrijk, dus ook af en toe gezellig koffie drinken en samen sparren met je vaste contactpersoon over je loopbaan.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in