+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Ervaren aangifte medewerker | Heerlen Heerlen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

RSM

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Parttime
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Engels (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • Pensioenregeling

Vacature in het kort

In ons team in Alkmaar zoeken we een Assistant Tax Manager die waarde hecht aan kwaliteit. Je krijgt de kans om direct invloed uit te oefenen en werkt samen met een klein en jong team. Onze werkomgeving is modern en goed bereikbaar. Bij ons kun je hybride werken, wat betekent dat je deels vanuit huis kunt werken. We bieden ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een mobiliteitsregeling en een vitaliteitsbudget. Ben jij enthousiast over deze kans? Lees verder om te zien of het iets voor jou is.
 

Volledige vacaturetekst

Korte omschrijving
Wil jij jouw fiscale kennis en vaardigheden inzetten binnen een groeiende organisatie? Dan zoeken wij jou! 

Dit ga jij doen
Samen met jouw toekomstige collega’s bedien je verschillende opdrachtgevers in diverse branches in het MKB. Jouw werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op ons kantoor in Heerlen. Als Aangiftemedewerker ga jij aan de slag met alle voorkomende aangiften, van eenvoudigere tot complexe aangiften. Jij signaleert en zorgt voor de uitvoering van aangifte gerelateerde advieswerkzaamheden en maak jij bezwaarschriften op. Met jouw positieve feedback ondersteun en coach jij (Junior) Tax Assistants in hun dagelijkse werkzaamheden. Samen met het team help jij mee om onze fiscale afdeling in Heerlen te groeien. 

Dit ben jij

Jij wilt graag jouw kennis en vaardigheden toepassen binnen een fiscale afdeling en krijgt energie van werken in teamverband met een open en informele sfeer. Je bent verder goed op de hoogte van de fiscale ontwikkelingen en weet deze op de juiste manier toe te passen. 
Als Aangiftemedewerker herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Afgeronde HBO opleiding Fiscale Economie of Fiscaal Recht;
  • Minimaal 7 jaar relevante en recente werkervaring in een vergelijkbare rol;
  • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift;
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
  • Onafhankelijk en beschikkend over een ‘rechte rug’;
  • Je herkent jezelf in onze waarde: wij plaatsen kwaliteit boven kwantiteit en daarnaast ben je maatschappelijk betrokken.

Dit bieden wij

RSM beschikt over de dynamiek van een snel groeiend bedrijf, heeft de diversiteit en kwaliteit van eigen professionals hoog in het vaandel en kent een goede werksfeer. Daarnaast bieden we je uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Een goede pensioenregeling
  • Mogelijkheid tot parttime werken: We hebben verschillende verlofregelingen, waaronder ouderschapsverlof en de mogelijkheid tot parttime werken.
  • Onboarding: Wij zorgen voor een goede start van jouw nieuwe job. Zo word jij door onze innovatieve en persoonlijke onboarding app al meegenomen in onze organisatie voorafgaand jouw eerste werkdag.

Geïnteresseerd?

Solliciteren, meer informatie of vrijblijvend kennismaken? Neem voor meer info contact op met Joris Hemmes, onze Senior Corporate Recruiter:
Contactpersoon: Joris Hemmes
Telefoon: 06 82 06 80 00
E-mail: via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.


Als je bij ons solliciteert
Om bij ons te solliciteren vragen wij allerlei informatie, zoals je geboortedatum, opleidingsniveau en werkervaring. Je zet deze gegevens bijvoorbeeld in een sollicitatiebrief of curriculum vitae. Als wij jou niet in dienst nemen, verwijderen wij al deze gegevens uiterlijk vier weken na afloop van de sollicitatieprocedure en bewaren we ze als je wel bij ons in dienst komt. Als we jou niet aannemen, kunnen we je vragen of we je gegevens langer mogen bewaren. Bijvoorbeeld omdat er op een later tijdstip misschien een andere baan voor jou vrij komt. Als je ons toestemming geeft, bewaren we jouw sollicitatiegegevens maximaal een jaar na afloop van de sollicitatieprocedure. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van onze kernwaarden onafhankelijk en integer, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG)*. Daarnaast doen wij een Google achtergrondcheck. De kosten van de VOG worden door ons vergoed. Bewaar daarvoor wel de originele bon. Meer informatie over de VOG kun je vinden op
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in