+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Procesregisseur VDG Hoogeveen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Matchpartner

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Matchpartner

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 6.000 p/m
  • Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Duik in de wereld van interbestuurlijke samenwerking en draag bij aan de collectieve belangen van twaalf Drentse gemeenten. Als Procesregisseur ben je de centrale figuur waarbij je fungeert als regisseur, coördinator, aanjager en ondersteuner. Je werkt aan uitdagende opgaven zoals Gezondheid en Preventie, Energie en Klimaat, en Wonen en landelijk gebied. Jouw rol is cruciaal in het versterken van regionale samenwerking en belangenbehartiging. Vol interesse om meer te weten? Ontdek alle details hieronder!
 

Volledige vacaturetekst

Voor de Gemeente zijn wij opzoek naar een Procesregisseur voor 32-36 uur per week.

We werken samen aan collectieve, gemeentegrensoverschrijdende en interbestuurlijke opgaven en behartigen de gemeenschappelijke belangen van twaalf Drentse gemeenten. De bijbehorende visie luidt: In de periode 2023-2027 werken de Drentse gemeenten samen aan een aantrekkelijke agenda, hebben een gezamenlijke lobbyagenda, werken nauw samen met de provincie en waterschappen aan maatschappelijke opgaven en zijn actief en betrokken lid van de VNG. De inhoudelijke samenwerking in de portefeuilles vormt het hart van de samenwerking in VDG-verband. We behouden de acht portefeuilles die ook in de vorige bestuursperiode bestonden. Van alle opgaven binnen alle portefeuilles zien we voor deze bestuursperiode de volgende drie grootste opgaven: 1. Gezondheid en Preventie, 2. Energie en Klimaat en 3. Wonen en landelijk gebied. Naast de portefeuilleprogrammering bestaat de Samenwerkingsagenda uit drie VDG-brede thema’s, die meer zorg, tijd en aandacht verdienen ten gunste van de inhoudelijke opgaven waar in de portefeuilles aan wordt gewerkt:

  1. Een verkenning naar de behoefte rond gezamenlijke kennisontwikkeling;
  2. Een verkenning naar de behoefte om samen te werken rond personele schaarste;
  3. Het versterken van de Drentse lobbykracht.

Om de goede samenwerking in Drenthe verder te versterken, werken we samen met provincie en waterschappen aan interbestuurlijke visie en werken we aan het bestuurlijk-ambtelijk samenspel op regionaal niveau.  

Opdracht
Als procesregisseur van de VDG ben je samen met de ambtelijk secretaris aan zet voor de uitvoering van de samenwerkingsagenda. Je bent een regisseur, coördinator, aanjager, organisator en ondersteuner tegelijk. Je schaakt binnen de context van een (complexe) politiek bestuurlijk speelveld op de borden van netwerken, kennisdelen, samenwerken en belangenbehartiging.

Je werkt samen met ambtenaren van de gemeenten en provincie aan het uitvoeren van bestuurlijke opdrachten en wensen. Je bent goed in staat om ambitie en visie te vertalen naar concrete resultaten en acties. Je hebt een neus voor actuele ontwikkelingen en weet voor gemeenten relevante thema’s te agenderen.

Je bent het aanspreekpunt voor een aantal portefeuilles uit de strategische agenda. Daarnaast ben je voor een aantal portefeuilles secretaris en adviseer en ondersteun je portefeuillehouders en bestuurlijk trekkers bij de activiteiten binnen de portefeuilles.

Je vertegenwoordigt de belangen van de Drentse gemeenten binnen en buiten de provincie Drenthe. Je bouwt en onderhoudt een breed netwerk rondom de opgaven uit de strategische agenda.



Gevraagd

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het begeleiden van processen of projecten binnen een overheidsinstelling
  • Minimaal 32 uur beschikbaar 
  • Aantoonbare werkervaring met (inter)bestuurlijke samenwerking 


Aanbod

  • Salaris tot €6000,-
  • Reiskostenvergoeding (€0,21 per km)
  • 25 vakantiedagen met 8,33% vakantietoeslag
  • Pensioenregeling
  • Opleiding en ontwikkelingsmogelijkheden


Bedrijfsomschrijving

Waarom Matchpartner?Wij hebben oog voor jou persoonlijk als kandidaat. Wat zijn je wensen, wat is je situatie nu en zijn er nog verbeterpunten? Wij kijken verder dan je CV, kortom: jij als kandidaat staat centraal! Wij zorgen ervoor dat je met een positief gevoel naar je nieuwe baan gaatMatchpartner zet zich in voor jou. Wij zijn altijd op zoek naar een duurzame match, die past bij jouw loopbaan. We willen daarom niet alleen je cv, maar ook jou als professional leren kennen. Zo zorgen we voor een persoonlijke, professionele aanpak op maat. Wij vinden gezelligheid en een klik ook erg belangrijk, dus ook af en toe gezellig koffie drinken en samen sparren met je vaste contactpersoon over je loopbaan.Wij doen hard ons best om jou zo snel mogelijk (binnen 2 werkdagen) reactie of feedback te geven. Voor deze vacature kan je schakelen met Jip van Groningen via 06 436 290 80 of [email protected] jij als ZZP'er op zoek naar een nieuwe opdracht? Aarzel dan ook niet om mij te contacten.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in