+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Houten.

Nachtwaker jeugdhulpvoorziening Houten

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Timon

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • MBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.340 - € 3.291 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Als slaapwacht werk je 's avonds en 's nachts in een woonlocatie voor jonge moeders en meiden. Je zorgt voor de veiligheid en bent er als er iets aan de hand is. Je slaapt op de locatie en wordt alleen gewekt bij noodgevallen. Je helpt deze jonge vrouwen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Je werkt in een team dat hen begeleidt. Het is belangrijk dat je betrouwbaar en duidelijk bent. Je krijgt een salaris volgens de cao Jeugdzorg en kunt extra trainingen volgen voor je werk. Ben jij enthousiast over deze kans? Lees verder om te zien of het iets voor jou is.
 

Volledige vacaturetekst

Als slaapwacht ben je in de avond en nacht aanwezig op onze woonlocatie in Houten. Je bent het aanspreekpunt voor en houdt toezicht op de bewoners. Je zorgt voor de veiligheid en straalt rust en vertrouwen uit. Bij onveilige situaties handel je adequaat. ’s Nachts slaap je op de locatie en word je alleen gewekt bij calamiteiten of onrust. 

Over de voorziening (Talita/Ziva)
Talita/Ziva is één locatie waarin twee doelgroepen verblijven.
Bij Talita wonen 7 jonge (aanstaande) moeders tussen de 15 en 18(+) jaar. Moeders hebben twee persoonlijke hulpverleners, een mentor en een ouder-kindbegeleider.

Bij Ziva wonen 10 meiden tussen de 15 en 18(+) jaar. Zij hebben een eigen persoonlijke hulpverlener; de mentor. Op de voorziening werken ook mentoren, groepsbegeleiders en slaapwachten en zij vormen samen ‘het team’ van Talita/Ziva. Zij zorgen ervoor dat meiden, moeders en kindjes een fijn en veilig thuis hebben zolang ze bij Talita/Ziva verblijven. 

Op Talita/Ziva begeleiden en behandelen we meiden met sekse-specifieke problematiek. Ze kunnen door omstandigheden (tijdelijk) niet meer thuis wonen en worden hier begeleid tot meer zelfstandigheid. Problematieken die je zoal tegenkomt zijn angst- en stemmingsstoornissen, autisme, agressieproblematiek, specifieke meidenproblematiek en drugsgebruik. Het is daarom belangrijk dat je betrouwbaar, toegankelijk en duidelijk bent.

Een voorbeeld van een dienst

Donderdagavond om 21.00 uur kom je aan op locatie. Een collega geeft je een mondelinge overdracht en praat je bij over wat er die dag is gebeurd, zodat je je dienst goed voorbereid kunt beginnen. Zodra de collega’s naar huis zijn, zorg jij voor een veilige locatie voor de jongeren van Talita/Ziva. Deze donderdagavond is een drukke dienst. Je loopt een ronde door het pand en een bewoonster vraagt om een theetje met je te drinken en wil graag vertellen hoe haar dag was.
Daarna merk je dat er wat onrust is, omdat er bezoek is dat er eigenlijk niet mag zijn. Samen met een omwoner ga je naar het betreffende appartement en vraag je het bezoek het pand te verlaten. In eerste instantie wil het bezoek niet vertrekken. Je geeft nogmaals aan dat het bezoek moet vertrekken en uiteindelijk gebeurt dit ook.
Nadat de rust is wedergekeerd loop je nog een laatste controleronde, sluit je de gemeenschappelijke ruimte af en duik je om 00.00 uur je bed in. ’s Ochtends gaat om zes uur de wekker en je start de dag met een ronde door het pand nadat je rustig bent opgestart met koffie. Je opent de gemeenschappelijke ruimte zodat deze weer toegankelijk is voor de bewoonsters. Je ziet in de loop van de ochtend wat bewoonsters richting school of werk vertrekken. Rond 09.00 uur komt de eerste collega aan die jouw dienst weer overneemt. Je geeft haar de (schriftelijk een mondelinge) overdracht en vertelt of er nog bijzonderheden waren tijdens je dienst. Om 09.30 uur zit je weer in de auto naar huis en zit de eerste dienst van de reeks er alweer op!  (Mark, nachtwaker)

Dit ga je doen

  • Toezicht houden op en aanspreekpunt zijn voor de bewoners
  • Wegsturen van ongewenste bezoekers
  • Zorgen voor een veilig leefklimaat
  • Actie ondernemen in het geval van crisis- en onveilige situaties
  • Direct aanwezig en beschikbaar zijn bij onrust en onveiligheid
  • Problemen signaleren en preventief handelen om onveilige situaties te voorkomen
  • Controle-rondes lopen in en om het pand
  • Toegankelijk zijn, maar tegelijkertijd vastberaden handelen richting de bewoners
  • Rapporteren van bijzonderheden tijdens je dienst en mondelinge dienstoverdracht aan je collega’s in de ochtend

Dit vragen we van je

Bij Timon geef je je geloof handen en voeten. Je maakt het onderscheid dankzij jouw zelfstandige, betrouwbare en open karakter. Met jouw talent, voeg jij als nachtwaker waarde toe aan het leven van een ander. Dat is onze basis. Verder breng je mee:

  • minstens een mbo-diploma niveau 3.
  • relevante werkervaring in de zorg, beveiliging of  welzijnssector
  • pedagogische vaardigheden en hart voor deze kwetsbare doelgroep;
  • bereidheid tot het werken in weekenden en tijdens feestdagen. 
  • je staat stevig in je schoenen, bent assertief en daadkrachtig. Je durft mensen aan te spreken
  • een BHV-diploma is een pré. Mocht je deze niet in het bezit hebben, kun je deze binnen Timon behalen
  • ben jij een deeltijdstudent bijvoorbeeld social work en zoek je een baan naast je opleiding, dan ben je ook van harte uitgenodigd te reageren. 

Dit bieden wij
Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:

  • Een bruto maandsalaris volgens de cao Jeugdzorg (schaal 5) vanaf € 2.340,- tot € 3.291,92 afhankelijk van je kennis en ervaring
  • een jaarcontract voor minimaal 24 uur per week, maar wij geven de voorkeur aan iemand die 36 uur per week wil werken. Deze zal bij goed functioneren worden omgezet naar een vast contract. 
  • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris
  • Het is mogelijk om naast je werk diverse trainingen en opleidingen te volgen gericht op jouw functie zoals: Huiselijk geweld/Meldcode, Beschermjassen en Hechting jonge kind. 
  • Als je slaapt krijg je 50% van de uren betaald, als je voor een calamiteit uit bed moet, dan krijg je werkuren natuurlijk helemaal vergoed.

Voor indiensttreding is het screeningsbeleid van Timon van toepassing. Deze is altijd opvraagbaar en wordt toegelicht in het arbeidsvoorwaardengesprek.

Wij zijn Timon 
Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Bij ons ben je er voor kinderen, jongeren en ouders. En ons team is er voor jóu. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond en levensovertuiging. Met bijna 800 bevlogen medewerkers werken we in een groot deel van Nederland. Timon innoveert en groeit. We denken in kansen en zetten graag een stapje extra.

Jij@Timon?
Denk jij dat Timon de organisatie is die bij je past? Solliciteer dan op de vacature voor slaapwacht. Wil je graag meer weten? Neem dan contact op met onze recruiter Heidi van Essen via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of via 06-15396231

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in