+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Krimpen aan den IJssel.
Laad meer vacatures

Mentor Justitiële jongeren Krimpen aan den IJssel

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Timon

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.808 - € 4.171 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

Houd jij van afwisseling en uitdaging waarbij elke werkdag weer anders is? Ben jij de stabiele factor dankzij jouw werk- en levenservaring? Is Justitiële Jeugd een doelgroep die weliswaar soms veel van je vraagt, maar die absoluut je hart heeft? Lees hier meer over in onze actuele vacature voor een Jeugdzorgwerker C - Mentor bij de KVJJ in Krimpen aan den IJssel.
 
In samenwerking met DJI heeft Timon in Krimpen a/d IJssel een ‘kleinschalige voorziening justitiële jeugd’ (KVJJ). Dit is een beveiligde voorziening voor max. 8 justitiële jongeren die tijdens de periode van voorlopige hechtenis of het laatste gedeelte van hun straf of PIJ-maatregel dichtbij hun ouders, school en netwerk geplaatst worden. In de KVJJ werken jeugdzorgprofessionals, de jongere én zijn familie/netwerk samen aan wat nodig is om de kans op (terugval in) crimineel gedrag te verkleinen. De focus ligt op continuering van zorg en school en het betrekken van het eigen netwerk: de gezonde elementen uit het leefsysteem van de jongere kunnen gecontinueerd worden. Overdag gaan de jongeren gewoon naar school of naar hun werk en daar begeleiden en stimuleren wij de jongeren in.
 
Over je rol als Mentor
In de KVJJ voeren we een vrijheidsbenemende straf- of maatregel uit. Dat betekend onder andere dat veiligheid super belangrijk is. Maar die veiligheid bereiken we niet alleen door jongeren te fouilleren, UC controles te doen. Nee, juist in verbinding blijven is de sleutel! We werken met relationele beveiliging waarmee we steeds blijven investeren in de relatie en daardoor een veilig klimaat voor jongeren en medewerkers creëren. We kunnen verschillende middelen inzetten als dat nodig is, maar de relatie met de jongere staat voor ons altijd op 1.
 
Als mentor ben je de spin in het web van de begeleiding. Je zet de lijnen uit, onderhoud contact met ketenpartners, spart met de gedragswetenschapper en teamleider over het te voeren beleid. Je inspireert en coacht de groepsbegeleiders en houd altijd het overzicht over de begeleiding, het dossier kortom de zorg die we leveren! Je bent met veel verschillende partijen in gesprek en je ziet toe op het naleven van afspraken. Jij bent vaak het aanspreekpunt als het gaat om de jongeren waar jij mentor van bent.
 
Jouw werk doet ertoe
We hebben bij de KVJJ een heldere visie op jeugdcriminaliteit en jeugddetentie. Wij geloven in perspectief, kansen bieden. Dat zit verweven in ons zorgconcept en staat bij ons wekelijks op de agenda. We werken vanuit visie en we vallen hier ook vaak op terug. We zoeken dan ook inspirerende en bevlogen medewerkers die heel bewust kiezen voor deze bijzondere doelgroep.
Dit ga je doen
  • Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van de jongeren, en de dossiervorming die hierbij hoort
  • Je werkt 1-op-1 met jongeren, je bent beschikbaar op de groep en je coacht je collega’s
  • Veel vrijheid om de begeleiding vorm te geven, en extra taken op de pakken op het gebied van bijvoorbeeld HR, Facilitair, Veiligheid etc.
  • Je bent contactpersoon voor veel van de betrokken instanties
  • Je werkt nauw samen met de teamleider en gedragswetenschapper
 
Dit vragen we van je
  • Een relevant hbo-diploma (bijvoorbeeld Social Work of Pedagogiek)
  • Registratie in het beroepsregister SKJ (Stichting Kwaliteitskader Jeugd), of de mogelijkheid deze snel te krijgen
  • Forensische ervaring is een pre
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Een teamplayer die snapt wat maatwerkbegeleiding inhoud en vraagt
  • Een hele bewuste keuze voor deze doelgroep
 
Dit bieden wij
  • Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris volgens de cao Jeugdzorg (schaal 8) vanaf € 2.808,78 tot € 4.171,02 afhankelijk van je kennis en ervaring
  • Een jaarcontract. Functioneer je goed? Dan zetten we dit contract om in een vast dienstverband
  • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris
 
Binnen Timon krijg je een uitgebreid inwerktraject. Daarnaast volg je diverse trainingen en opleidingen gericht op jouw functie zoals: Competentiegericht werken, verbindend gezag, gezinsgericht werken, fysieke weerbaarheid.
 
Wij zijn Timon
Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Bij ons ben je er voor kinderen, jongeren en ouders. En ons team is er voor jóu. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 750 bevlogen medewerkers werken we in een groot deel van Nederland. Timon innoveert en groeit. We denken in kansen en zetten graag een stapje extra. 
 
Jij@Timon?
Denk jij dat Timon de organisatie is die bij je past? Solliciteer dan op de vacature voor jeugdzorgwerker C/mentor KVJJ. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op  met Alexander Gout, Locatiecoördinator/teamleider KVJJ op telefoonnummer 06-21410655. 
 
 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in