+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Leeuwarden.
Laad meer vacatures

BBL leerling lasser Leeuwarden

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Maintec

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • LBO / VMBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • BBL / Vast contract

Vacature in het kort

Kom werken en leren bij een grote scheepswerf in de buurt. Hier maak je deel uit van een team dat aan verschillende schepen werkt, van vrachtschepen tot veerboten. Je leert alles over lassen en metaalbewerking terwijl je werkt met goed gereedschap en leuke collega's. Op donderdag is er zelfs een viskar voor een lekker hapje. Je krijgt de kans om op onze kosten een mbo-diploma te halen en verschillende cursussen te volgen om jezelf te ontwikkelen. Lees verder om te ontdekken waarom deze vacature perfect bij jou zou kunnen passen.
 

Volledige vacaturetekst

Lijkt het jou gaaf om te leren lassen, mooie dingen te maken van metaal en te werken aan grote schepen? Kom dan werken en leren bij deze scheepswerf in de buurt van Leeuwarden. Jij gaat 4 dagen per week werken aan diverse boten, ontvangt direct salaris en haalt ondertussen op onze kosten je mbo-diploma tot (allround) constructiewerker of lasser!


Waar ga je werken?

Jij gaat aan de slag bij een grote scheepswerf in de buurt van Leeuwarden die gespecialiseerd zijn in repareren, verbouwen, onderhouden en renoveren van schepen tot max 130 meter lang. De ene dag werk jij aan een internationaal vrachtschip en de andere dag misschien wel aan een veerboot. Waar je ook aan werkt, je werkt met goed gereedschap en een groep leuke collega’s. Naast hard werken wordt er ook veel gelachen! In de lunchpauze verzamelen jullie je in de kantine waar je een lekker kopje soep of een broodje kan halen. Elke donderdag staat er een viskar op de werf voor een portie warme kibbeling. De bedrijfscultuur is open, familiair en no-nonsense. Er is veel ruimte om te leren en er wordt veel in jou geïnvesteerd. Zo kan jij o.a. op onze kosten verschillende cursussen volgen en al je lascertificaten behalen zodat jij je kan ontwikkelen tot een specialist.

De BBL opleiding start in september 2024, maar eventueel is het mogelijk om voorgaand vakantiewerk te doen!


Wat ga je doen?

In dit BBL-traject avontuur word je opgeleid tot lasser. Je zult vier dagen per week werken bij een grote scheepswerf in de buurt van Leeuwarden en het vak leren door te doen! Op de vijfde dag van de week ga je naar school om de BBL-opleiding tot lasser te volgen. Dit kan zowel op MBO-niveau 2, 3 of 4. En het leuke, je schooldag wordt gewoon uitbetaald!

Maar wat houdt dit werk nou eigenlijk in? Lassen, natuurlijk! Voornamelijk MIG/MAG, maar soms ook elektrode. Maar dat is niet alles. Je leert alles over metaalbewerking en het herstellen en repareren van grote schepen. De ene dag ben je aan het lassen in het ruim van een schip, de de volgende dag sta je in de werkplaats en ben je bezig met voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw hek op het schip. Als leerling lasser werk je aan verschillende projecten en daardoor is elke laswerk weer anders. Uiteraard word je hierin goed begeleid en heb je fijne collega's om je heen die jou goed begeleiden en jou alle ruimte geven om te oefenen en te groeien! 🚢🔥


Wat verwachten wij van jou?
  • Jij wilt graag lasser worden en kan ons vertellen waarom!
  • Jij hebt je VMBO diploma (bijna) op zak en wilt nu graag een vervolg opleiding doen in de metaal
  • Jij bent een doener en vindt het niet erg om buiten te werken
  • Je leert graag nieuwe dingen en durft vragen te stellen
  • Je woont in de omgeving, Harlingen, Leeuwarden, Franeker of bent bereid om te reizen.
Wat kun je van ons verwachten
  • Salaris: Je ontvangt het minimum loon voor jouw leeftijd en doe je het goed? Dan krijg je daar 10 procent boven op!
  • Geen kosten voor je opleiding, wij betalen jouw schoolgeld, boeken en alle andere benodigdheden.
  • 40 uur contract, ook op de dag dat jij naar school gaat ontvang jij salaris!
  • Een groep fijne collega's, een vaste leermeester die jou het vak leert in de praktijk en een eigen Maintec coach die jou begeleid tot aan jouw diploma!
  • 25 vakantiedagen per jaar en elk jaar in mei vakantiegeld!
  • Reiskostenregeling a 0,23 cent per km. Ook als je met het OV gaat.
  • Naast je mbo-diploma ook je lascertificaten, VCA en heftruck certificaat behalen. Maintec regelt en betaald dit allemaal voor jou!
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in