+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Leeuwarden.
Laad meer vacatures

Jeugd- en gezinsprofessional die contextueel te werk gaat Leeuwarden

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

De Zorgfabriek

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Rijbewijs Auto (B)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.311 p/m

Vacature in het kort

Duik in de wereld van hulpverlening met een unieke focus op contextuele benadering binnen gezinnen en systemen. Als expert in het doorgronden van onderliggende drijfveren en het herstellen van verbinding, draag je bij aan duurzaam herstel van relaties. Werk met complexe, intergenerationele vraagstukken en ontwikkel jezelf door een 2-jarige opleiding. Geniet van een ondersteunend team, goede werkbegeleiding en volop kansen voor professionele groei. Klaar voor verandering? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Hulpverlening bieden vanuit een contextuele benadering aan (jonge) kinderen, pubers, gezinnen, families, echtparen en ex-partners: dat is precies wat deze organisatie doet! Ben jij een ster in het leren begrijpen van onderliggend gedrag en problematiek, stel jij het vinden van verbinding voorop en zie jij juist mogelijkheden waar anderen opgeven? Dan is dit de baan voor jou!

Is dit jouw werkplek?

Jij gaat aan de slag met complexe- en vaak intergenerationele vraagstukken binnen gezinnen en systemen. Een veelvoorkomend onderwerp hierbij zijn hoogconflict-echtscheidingen. Je richt je op duurzaam herstel van relaties en komt door jouw contextuele benaderingswijze tot de kern van wat mensen beweegt en drijft. Alles ligt met elkaar in verband en het gedrag van een kind dient volgens de visie van deze organisatie als signaalfunctie: als kind zijn wij namelijk onlosmakend verbonden met onze ouders. Hulpverlening wordt binnen deze organisatie geboden volgens de contextuele theorie van professor Boszormenyi Nagy. Op basis van deze theorie, wordt ernaar gestreefd om de balans binnen gezinnen en systemen te herstellen. Rechtvaardigheid, loyaliteit en betrouwbaarheid zijn hierbij kernwaarden. Ieder mens denkt en handelt vanuit eigen levensgeschiedenis en verhoudt zich tot een ander. Door dit binnen de hulpverlening voorop te stellen, wordt er vanuit een houding van meerzijdige partijdigheid gezocht naar het terugvinden van verbinding en balans.

Wanneer je nog niet bent opgeleid als Contextueel Hulpverlener, is de voorwaarde voor deze functie dat je deze 2-jarige opleiding per september gaat volgen. De organisatie biedt hiervoor goede opleidingsfaciliteiten. 


Jouw werkdag

Er is een nieuwe casus binnengekomen! Je maakt op korte termijn een afspraak met het gezin en gaat bij hen langs om de hulpvraag in kaart te brengen. Je werkt in de basis kindgericht, maar richt je daarnaast op alle leden binnen het gezin en luistert met oprechte aandacht naar wat eenieder met je deelt. Iedereen is namelijk belangrijk: want samen vormen ze een geheel! Op basis van alle informatie, stel je samen met het gezin een gezinsplan op. Jij voert binnen de hulpverlening regie op dit gezinsplan en zorgt er vanuit jouw multidisciplinaire team voor dat het gezin de juiste hulp en specialistische ondersteuning krijgt. Binnen de hulpverlening die jij biedt stel jij je analytisch op, ben je flexibel en sensitief voor wat een specifieke situatie van jou vraagt, heb je een meerzijdige partijdige houding, een goed overstijgend overzicht en inzicht in procesvorming en bezit je tot slot over uitstekende communicatieve vaardigheden, een flinke dosis zelfkennis en een sterk vermogen tot zelfreflectie. Je hebt een uitdagende functie, maar door jouw bevlogen team met veel kennis en kunde, goede werkbegeleiding en intervisie- en opleidingsmogelijkheden krijg je hier juist mega veel energie van! 



Gevraagd

  • Je bent in het bezit van een afgeronde hbo opleiding Pedagogiek, Toegepaste Psychologie, Social Work of vergelijkbaar.
  • Je hebt een SKJ-registratie (of kan deze aanvragen).
  • Je hebt een rijbewijs en beschikt over een auto.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal 24 uur per week.


Aanbod

  • Een salaris conform cao Jeugdzorg schaal 9 of 10 – afhankelijk van achtergrond en ervaring (min. €3310,84 max. €4973,88).
  • Een uitdagende functie met diverse opleidingsmogelijkheden en deskundigheidsbevordering.
  • Een bevlogen team met veel kennis en kunde waar je mega veel van kunt leren.
  • Een werkplek waar oog is voor jou als professional met goede werkbegeleiding en intervisie die aansluit bij jouw ontwikkelingsbehoeften.
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden en werken vanuit een organisatie met een heldere visie en passie voor de doelgroep!
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in