+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Maarssen.
Laad meer vacatures

Gezinsbehandelaar – TIM Stichtse Vecht Maarssen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Timon

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 28 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior
  • Rijbewijs Auto (B)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.042 - € 4.544 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

TIM Stichtse Vecht is in de gemeente Stichtse Vecht verantwoordelijk voor de jeugdhulp, WMO-begeleiding en ondersteuning vanuit de wijkteams. TIM Stichtse Vecht staat voor een Stichtse Vecht waarin iedereen, van jong tot oud, meetelt en meedoet. Lukt dat even niet zo goed? Dan begint passende zorg met luisteren naar de inwoner, zodat je de juiste ondersteuning kunt bieden, dichtbij inwoners en met weinig regeldruk. We stellen daarbij inwoners én medewerkers centraal. Als professional krijg je de vrijheid om vanuit een integrale blik te doen wat nodig is. Samen willen we bouwen aan een nieuwe manier van zorg bieden. Ga jij die uitdaging aan? 

Ben jij een gezinsbehandelaar die samen met ons wil bouwen aan hoop, herstel en perspectief bij jongeren en gezinnen in Stichtse Vecht? Vind je het belangrijk dat ieder kind thuis moet kunnen opgroeien? En draag je daar graag aan bij als zorgprofessional? Kom dan werken bij TIM Stichtse Vecht in dienst van Timon. Lees hieronder meer over onze actuele vacature.
 
Jouw werk doet ertoe
Als gezinsbehandelaar ben je er voor ouders en het kind. Je brengt samen met hen de (vaak complexe) situatie in kaart en stelt samen doelen. Je voert in afstemming met de wijkteammedewerker (die casusregie voert) begeleidings/behandelingsgesprekken met ouders, het kind, gezin en hun netwerk. Samen werk je ernaar toe dat ze weer met elkaar verder kunnen. Dat is niet altijd een soepel traject. Het vraagt dus wel iets van jou als professional. Het uiteindelijke doel? Een fijne en veilige opgroeisituatie voor het kind of de jongere. Kortom, jouw werk doet ertoe.
 
Het aansluiten bij het gezin vraagt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden. Je werk is veelal solistisch, maar er is ondersteuning vanuit een teamcoach, een gedragswetenschapper en collega’s van het specialistisch team. Je bent zeker van je kennis en kunde en kan deze delen binnen TIM Stichtse Vecht. We hebben regelmatig werkoverleg en casuïstiekbesprekingen. Er is veel afstemming met het gezin en de betrokken medewerkers. Het specialistisch team is stabiel en ervaren. 
Dit ga je doen
  • Je ondersteunt en begeleidt ouders en kinderen in complexe thuissituaties
  • Je stelt samen met ouders en/ kind(eren) doelen, legt die vast en ondersteunt het veranderingsproces
  • Je voert soms met een collega, maar vaker zelfstandig begeleidingsgesprekken en observeert en rapporteert vooruitgang
  • Je bent een klankbord voor ouders en of jongeren biedt handvatten op maat
  • Je houdt de veiligheid en de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind nauwgezet in de gaten
  • Je bent bekend met de leidende principes van TIM Stichtse vecht en integreert deze in het werken met het gezin en diens netwerk

Dit vragen we 

  • Een relevant hbo-diploma (bijvoorbeeld Social Work of Pedagogiek)
  • Een geldige SKJ-registratie of je voldoet aan de eisen om je op zeer korte termijn te kunnen registreren
  • Een afgeronde post-HBO opleiding, bijvoorbeeld met specialisatie: autisme en/of ADHD begeleiding, gehechtheidsproblematiek, cultuur sensitieve hulp voor gezinnen met migratie achtergrond, complexe puberbegeleiding. 
  • Tenminste 2-3 jaar ervaring in de ambulante specialistische jeugdhulpverlening
  • Rijbewijs B en een auto. Ons hoofdkantoor in Maarssen is tegenover het NS-station en biedt gelegenheid tot gratis parkeren.
  • Als jij daarnaast ook enthousiast bent en reflectie- en relativeringsvermogen hebt verwelkomen we je graag in ons specialistisch team.
Onze collega’s hebben een specialisatie of vervolgopleiding gevolgd en het zou fijn zijn als jij deze ook hebt. Andersoortige ervaring als ervaren ambulant jeugdhulpverlener aangevuld met systeem-, oplossings- en netwerkgericht werken is eveneens welkom. Mocht je de bereidheid hebben om snel te starten met een vervolgopleiding, dan kan je ook solliciteren. Geef dan aan wat je affiniteit en ervaring met bepaalde aandachtsgebieden of doelgroepen.  Ook een junior zou kunnen passen in dit taakvolwassen team. Dus schroom niet en kom kennismaken!
Dit bieden wij
Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris volgens de cao Jeugdzorg schaal 9 vanaf € 3.042,75 tot € 4.544,51, afhankelijk van je kennis en ervaring
  • Een jaarcontract tussen de 28-36 uur, afhankelijk van wat jij wilt. Functioneer je goed? Dan zetten we dit contract om in een vast dienstverband
  • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris
  • Een eigen teamcoach die jou helpt met je persoonlijke doelstellingen en ontwikkeling
Binnen TIM Stichtse Vecht krijg je een uitgebreid inwerktraject waarin we je koppelen aan een buddy. Daarnaast volg je diverse trainingen en opleidingen gericht op jouw functie. 
Deze functie noemen we in ons functiehuis: jeugdzorgwerker B. Voor indiensttreding is het screeningsbeleid van Timon van toepassing. Deze is altijd opvraagbaar en wordt toegelicht in het arbeidsvoorwaardengesprek.
 
Wij zijn Timon
Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Bij ons ben je er voor kinderen, jongeren en ouders. En ons team is er voor jóu. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond en levensovertuiging. Timon innoveert en groeit. We denken in kansen en zetten graag een stapje extra. 
 
Jij@TIM Stichtse Vecht? 
Denk jij dat gezinsbehandelaar de functie is voor jou? Solliciteer dan! Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Marion van Olst (teamcoach), tel. 06-21164426. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met onze recruiter Evelien. 

Wil je eerst even komen kennismaken en koffiedrinken op onze nieuwe, toegankelijke locatie? Welkom! We gaan graag met je in gesprek en delen verdere informatie op onze hoofdlocatie in Maarssen. Bel de recruiter Kitty voor een afspraak met een van de teamcoaches van het specialistisch team.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in