+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Junior Applicatiebeheerder en Consultant Maarssen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

The Public Network

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Traineeship
  • 2.800 p/m

Vacatureomschrijving

Ben jij klaar om jouw loopbaan te starten in IT, digitalisering en consultancy bij binnen de publieke sector? Wil je je analytische vaardigheden inzetten om de efficiëntie van overheidsprocessen te verbeteren? Als Junior Applicatiebeheerder en Consultantheb je een belangrijke rol in het analyseren en optimaliseren van IT-processen en systemen binnen de overheid. Je wordt getraind om complexe uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te implementeren die de operationele efficiëntie verbeteren en de dienstverlening aan burgers en medewerkers optimaliseren. Klinkt dit interessant? Ontdek hieronder meer over de functie!

Wat ga je doen?
Binnen de overheid is het beheren van informatie en het goed functioneren van verschillende processen en systemen van essentieel belang. Als toekomstige Junior Applicatiebeheerder en Consultant fungeer je als verbindingspunt tussen gebruikers en technische IT-oplossingen, wat van groot belang is voor een soepele werking van de processen en systemen. Je zorgt ervoor dat IT voor iedereen te begrijpen is en je richt je op het vinden van innovatieve oplossingen.
Tijdens ons Traineeship krijg je de kans om in 1,5 jaar uit te groeien tot een zelfstandige Applicatiebeheerder en Consultant. Dit traject voorziet je niet alleen van een basis in functioneel beheer; je leert over verschillende informatiesystemen, hoe je deze gebruikt en optimaal beheert, maar bied je ook de kans om verschillende overheidsorganisaties te versterken. Je leert advies op maat te geven, waarbij je systemen optimaliseert en efficiënter laat functioneren. Daarnaast leggen we de nadruk op je rol bij het ondersteunen en begeleiden van gebruikers van systemen, door aandacht te besteden aan doeltreffende communicatie met de verschillende doelgroepen.

Hoe is ons traineeship opgebouwd?
Jij gaat zelfstandig aan de slag in de praktijk terwijl je wordt ondersteund door opleiding, een buddy en een ontwikkelcoach. Daarnaast zijn er intervisiesessies met andere trainees en een persoonlijk leiderschapstraject om groei op professioneel en persoonlijk vlak te stimuleren. Hieronder lees je meer over de verschillende onderdelen.

Het Persoonlijk Leiderschapsprogramma vormt de kern van het traineeship en staat los van de andere leerlijnen. Jij staat centraal in dit programma, waarin je jezelf (her)ontdekt en leert hoe je jouw sterke punten kunt optimaliseren, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Naast persoonlijk leiderschap zijn er vier leerlijnen, ook wel bekend als “tracks”.

1. De kennistrack legt de basis voor Functioneel Beheer. Hier verwerf je algemene kennis relevant voor jouw taken, zoals zaakgericht werken, overheidsprocessen, architectuur en diverse systemen.
2. De procestrack biedt inzicht in de processen rondom jouw taken. Best practices, rollen, verantwoordelijkheden, BiSL, JIRA en Topdesk komen hier aan bod.
3. De techtrack verschaft technische kennis voor jouw rol als Applicatiebeheerder en Consultant. Je verdiept je in systemen en maakt kennis met onder andere SQL en basisprincipes van probleemanalyse.
4. De skillstrack, niet te onderschatten, richt zich op de “zachte” vaardigheden die cruciaal zijn voor Functioneel Applicatie Consultants. Communicatie, het overwinnen van weerstand en adviesvaardigheden maken hier deel van uit.

Opdrachtgever en The Public Network
The Public Network is een innovatieve organisatie gevestigd in Maarssen, Utrecht. Binnen The Public Network draait alles om het bevorderen van de professionele groei van talent in de digitale wereld. In samenwerking met onze partners, adviseren wij organisaties over onderwerpen zoals robotisering, data-gedreven werken, de Omgevingswet en meer. Binnen onze platte organisatiestructuur is de drempel laag en werken we samen en voor elkaar. Samen vormen we een hecht team dat niet alleen professioneel groeit, maar ook plezier heeft in wat we doen, zowel op het werk als daarbuiten.

Onze opdrachtgevers bieden de kans om directe impact te hebben op de maatschappij door betrokken te zijn bij projecten en programma’s die gericht zijn op het verbeteren van de samenleving. Werken binnen de overheid betekent werken binnen een organisatie die continu in beweging is. Maar hier laat je je niet door uit het veld slaan. Sterker nog, je vindt het juist leuk om hier een proactieve bijdrage aan te leveren. Je bent bedreven in het overbrengen van ideeën en hebt een vermogen om je aan te passen aan veranderende omstandigheden, waardoor je klaar bent om de uitdagingen van de publieke sector aan te gaan.

Na het traineeship
Gefeliciteerd met het behalen van het traineeship! Wat ga jij nu doen?

Na afronding van het traineeship kun je ervoor kiezen een belangrijke rol te spelen in het waarborgen van de kwaliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van informatiesystemen binnen de overheid of hierin te adviseren bij onze consultancy partner. De keuze is aan jou. Waar ga je voor?

Gevraagd

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?
  • Je hebt een passie voor IT en de wens om jezelf te ontwikkelen binnen dit vakgebied;
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden; zo weet jij anderen te enthousiasmeren en professioneel te beïnvloeden;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Daarnaast ben je analytisch sterk; je bent in staat om complexe problemen te begrijpen en oplossingen te vinden. Hiervoor heb je een relevante opleiding op HBO of universitair niveau, bij voorkeur in de richting van IT, Bedrijfskunde, Informatica of vergelijkbaar.


Aanbod

Maar wat krijg jij er nou voor terug?
  • Een bruto maandsalaris van €2800 o.b.v. 40 uur, waarbij je na afronding van het traineeship kunt rekenen op een salarisverhoging;
  • 25 vakantiedagen. Heb je behoefte aan meer vrije dagen? Wij bieden een regeling waarmee je extra vrije dagen kunt opsparen;
  • NS-Business Kaart of kilometervergoeding;
  • De kans om deel te nemen aan een persoonlijk ontwikkelingsprogramma onder begeleiding van professionals waarbij jouw ambities waar kunt maken;
  • The Public Network staat voor vrijheid en verantwoordelijkheid en daardoor heb je de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken;
  • Wil jij jezelf nog meer ontwikkelen? Laat het ons weten, wij helpen graag bij het verkennen van mogelijkheden.


Salaris

€ 2.800 p/m
Na het traineeship zal jij omhoog gaan in salaris richting de €3000-3200,- o.b.v. 40 uur en jouw ontwikkeling.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in