+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Maarssen.

Traineeship Informatie Management Maarssen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

The Public Network

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Traineeship
  • 2.800 p/m

Vacature in het kort

Duik in de wereld van informatiemanagement als trainee en draag bij aan transparantie, procesoptimalisatie en gegevensbescherming. Ontdek de publieke sector en werk aan projecten die de overgang naar modern informatiemanagement bevorderen. Met een focus op professionele en persoonlijke groei, biedt dit traineeship een unieke kans om je te ontwikkelen in zowel vakinhoudelijke kennis als persoonlijk leiderschap. Klaar om jouw talenten te laten zien? Lees verder en ontdek hoe.
 

Volledige vacaturetekst

Junior Informatiemanagement Traineeship
Met de voortdurende digitalisering en de groeiende stroom aan data staan organisaties voor de uitdaging om grip te houden op hun informatie. Informatiemanagement is hierbij van cruciaal belang. Als trainee in informatiemanagement vervul jij een essentiële rol in het waarborgen van deze informatie. Je draagt bij aan transparantie, optimalisatie van processen en bescherming van gevoelige gegevens. Met jouw vaardigheden en passie voor technologie ben je de drijvende kracht achter deze initiatieven voor procesoptimalisatie en innovatie. Ben jij klaar om deze uitdaging aan te gaan?

Wat ga jij doen?

Als Junior Informatiemanagement Trainee wachten er diverse uitdagingen binnen de publieke sector op je in een voortdurend veranderende omgeving. Het optimaliseren van processen en het effectief beheren van informatie zijn van vitaal belang. Je wordt betrokken bij het beheren van gevoelige gegevens, initiatieven voor digitalisatie en de overgang van analoog en traditioneel naar modern informatiemanagement. Daarnaast speel je een belangrijke rol in het stimuleren van samenwerking tussen verschillende domeinen en processen.

Jij bent de drijvende kracht achter het analyseren van de informatiehuishouding, waarbij je niet alleen adviseert over systeemconfiguraties en procesverbeteringen, maar ook actief betrokken bent bij projecten rond wet- en regelgeving, waaronder de Wet Open Overheid (WOO). Je voert diepgaand onderzoek uit naar de behoeften van belanghebbenden en werkt nauw samen met diverse interne en externe partners, zoals gemeenten en overheidsinstanties. Dit alles doe je onder de vleugels van ervaren informatiemanagers en consultants.

Hoe is het traineeship opgebouwd?

Je gaat zelfstandig aan de slag in de praktijk, met ondersteuning van opleidingen, een buddy en een ontwikkelcoach. Bovendien omvat het programma een traject voor persoonlijk leiderschap, gericht op zowel professionele als persoonlijke groei. Binnen ons traineeship staan de volgende drie leerlijnen centraal:

Professionele vaardigheden: dit onderdeel richt zich op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die je zullen helpen in je rol als consultant. Hierbij kun je denken aan integriteit, advies- en communicatievaardigheden, en expertise in verandermanagement. Je hebt de vrijheid om zelf onderwerpen te kiezen die jou interesseren en om te groeien in de richting die het beste bij jou past.

Vakinhoudelijke kennis: om een succesvolle adviseur te worden, is het van cruciaal belang om relevante vakkennis op te doen. Gedurende het traineeship ontdek je de wereld van digitale informatievoorziening, zaakgericht werken, en het creëren van draagvlak, onder begeleiding van vakprofessionals. Je zult werken aan innovatieve oplossingen om de uitdagingen van datamanagement aan te pakken.

Persoonlijk Leiderschapsprogramma: dit onderdeel is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, wat volgens ons de kern vormt van het traineeship. Gedurende de eerste anderhalf jaar word je begeleid door een coach op het gebied van persoonlijk leiderschap. Elk individu is uniek, vandaar dat de nadruk op individuele begeleiding ligt. Je coach en mededeelnemers zullen je ondersteunen bij het ontdekken van jezelf via theoretische en praktijkgerichte opdrachten, tweedaagse sessies met overnachting en intervisiesessies met andere trainees. Je zult jouw uitdagingen, leerdoelen en valkuilen verkennen en leren hoe je jouw persoonlijke kwaliteiten optimaal kunt benutten. Persoonlijk leiderschap draagt niet alleen bij aan het versterken van jouw positie als consultant, maar ook aan je verdere carrière en leven.

Gefeliciteerd met het succesvol afronden van het traineeship!

Wat zijn nu de volgende stappen voor jou?
Na het afronden van het traineeship in informatiemanagement liggen er verschillende kansen voor je open om verder te groeien en je te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de rol van informatiemanager, waarbij je als centrale spil fungeert en de leiding neemt over je eigen projecten. In deze positie krijg je de mogelijkheid om de organisatie continu up-to-date te houden door gebruik te maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Een andere optie is om je te specialiseren, bijvoorbeeld in de WOO. Deze rol vraagt om diepgaande kennis van de wetgeving en biedt de kans om expertise op te bouwen en toe te passen binnen de organisatie. Daarnaast zijn er mogelijkheden om je te specialiseren op technisch gebied, waarbij je advies geeft over de opzet van technische architecturen en meer betrokken bent bij de IT-aspecten van informatiemanagement.

Of je nu de voorkeur geeft aan procesmanagement, projectmanagement of de inhoudelijke aspecten van informatiemanagement, er zijn volop kansen om jezelf verder te ontplooien en je carrière vorm te geven.

Gevraagd

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?
  • Je beschikt over een HBO- en/of WO-diploma;
  • Je hebt affiniteit met het beheren van grote hoeveelheden informatie;
  • Je hebt het vermogen om duidelijk te communiceren over complexe onderwerpen en kunt effectief luisteren naar anderen;
  • Je bent van nature nieuwsgierig naar opkomende (technologische) ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied.


Aanbod

Maar wat krijg jij er nou voor terug?
  • Een bruto maandsalaris van €2800,- gebaseerd op een werkweek van 40 uur;
  • Een salarisverhoging na voltooiing van het traineeship;
  • 25 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld;
  • NS-Business Kaart en kilometervergoeding;
  • Een persoonlijk leiderschapstraject dat volledig door ons wordt verzorgd, waardoor jij de regie hebt over je eigen ontwikkeling;
  • Je kan plaats onafhankelijk werken in samenspraak met de opdrachtgever;
  • Je mag autonoom werken, dus jij bepaalt hoe jij je werk wilt doen;
  • Individuele begeleiding met een ervaren coach om je persoonlijke ambities te verwezenlijken.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in