+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Kwartiermaker team Projectleiding Ruimtelijke Ontwikkeling Maasdam

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl

Yacht

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Yacht

Gevraagd

  • 12 - 20 uur
  • MBO of hoger
  • Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • 7.325 p/m

Vacature in het kort

In ons team voor Ruimtelijke Ontwikkeling werken we aan belangrijke projecten zoals woningbouw en duurzaamheid. Je gaat ook aan de slag met het verbeteren van hoe we projecten aanpakken en sturen. Samen met je team werk je aan het oplossen van uitdagende vraagstukken. Je leidt, motiveert en zorgt dat iedereen zich kan ontwikkelen. Dit is jouw kans om bij te dragen aan een betere toekomst. Klaar voor de volgende stap? Ontdek meer details!
 

Volledige vacaturetekst

Functieomschrijving

Team Projectleiding Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit 12 vaste collega’s en 11 inhuurkrachten. Dit team is verantwoordelijk voor de voortgang en kwaliteit van Ruimtelijke Projecten. Er wordt gewerkt vanuit verschillende (veelal participatieve) projecten en activiteiten aan de realisering van woningbouwprojecten, windmolenprojecten etc. Dit doen we in samenwerking met de andere teams binnen de organisatie en externe partners, zoals de woningcorporatie en projectontwikkelaars.

De gemeente Hoeksche Waard heeft een grote opgave voor woningbouw. Het realiseren van deze woningen valt ook onder dit team. Waarbij uitgangspunten als snel bouwen, kwaliteit van woningen, duurzaamheid en betaalbaarheid mooie dilemma's en uitdagingen oproepen. Het ontwikkelen van nieuwe instrumenten voor versnelling in de woningbouw staan op de agenda.

Opdrachten voor jou zijn

-        Het sturen op de realisatie van woningbouwprojecten, jaarlijks 500 woningen.

-        Het herintroduceren van projectmatig werken.

-        Het invoeren van portfoliomanagement voor projecten en bestemmingsplannen (focus op woningbouw) en het sturen hierop.

-        Het aanscherpen van de monitoring en sturing.

-        Het professionaliseren van urenverantwoording, voorschotten en anterieure overeenkomsten.

-        Het omvormen van inhuur naar vaste medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

·       Je stimuleert jouw team om de inwoners/ondernemers voorop te stellen en ook vanuit hun perspectief naar de situatie te kijken. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij het oplossen van problemen of het in kaart brengen van de situatie. Jij geeft o.a. handvatten aan je team om een dergelijk proces in goede banen te leiden.

·       Je bent gesprekspartner voor jouw team, collega teammanagers, directeuren, gemeentesecretaris/ algemeen directeur en het college.

·       Je toont coachend, faciliterend en inspirerend leiderschap en bouwt samen met de teams verder aan hun ontwikkeling in hun teamvorming. Ook ben je in staat om de organisatiedoelen en talenten van medewerkers op elkaar af te stemmen en hiervoor randvoorwaarden te creëren.

·       Je vindt het vanzelfsprekend dat medewerkers zich richten op professionele en persoonlijke ontwikkeling ten behoeve van hun vakmanschap. Dit doe je onder andere door het ontwikkelen van opleidingsplannen voor de teams en het voeren van resultaat- en ontwikkelgesprekken.

·       Je vertegenwoordigt het team tijdens het teammanagersoverleg en bevordert ook daar de integraliteit tussen verschillende organisatieonderdelen.

·       Je bent integraal verantwoordelijk voor de resultaten van dit team.



Gevraagd

·       Je hebt een afgeronde hbo/wo opleiding bestuurskunde, rechten of op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling.

·       Je hebt ervaring in een leidinggevende rol in het fysieke domein waarbij je veelvuldig stuurt op processen van ruimtelijke ontwikkeling, woningbouw en grondexploitaties. Ervaring met uitdagende participatieprocessen en met actief grondbeleid is een vereiste.

·       Je hebt een positieve en flexibele instelling, je doorziet ingewikkelde processen snel en hakt knopen door waar dat nodig is. Ook kan jij systemisch kijken naar teams en de organisatie.

·       Je hebt een politiek-bestuurlijke antenne en oog voor issues, trends en ontwikkelingen. Je hebt lef, hebt een persoonlijke stijl van communiceren en vind je vakmanschap als kwartiermaker belangrijk. Je bent energiek, kunt communiceren als de beste en krijgt collega’s in jouw enthousiasme en betrokkenheid mee. 



Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
  • Start in april 2024. Opdracht tot en met 31-12-2024.
  • 32 uur per week
  • Schaal 13 (max 7325,- euro)
  • Standplaats Maasdam; hybride werken


Uren

12 - 20 uur
32

Bedrijfsomschrijving

De Hoeksche Waard is een unieke streek direct grenzend aan de Rotterdamse regio en de Drechtsteden. Het eiland wordt omringd door het Haringvliet, het Hollands Diep, het Spui en de Oude Maas. Verdeeld over 14 dorpen en 37 buurtschappen, wonen ruim 87.000 inwoners in dit gebied met kreken, polders, dijken, ruimte en karakteristieke dorpen. De Hoeksche Waard kenmerkt zich door ondernemerszin, duurzame en innovatieve landbouw en hechte en betrokken gemeenschappen. Hier hebben inwoners nog echt de ruimte om te wonen, te werken en te recreëren. Tegelijkertijd zijn grote steden en bijbehorende voorzieningen nabij. De missie van Hoeksche Waard luidt: "Dichtbij, in verbinding met de omgeving". Begin 2019 zijn 5 gemeenten en 3 gemeenschappelijke regelingen gefuseerd naar de gemeente Hoeksche Waard. Deze jonge organisatie (480 FTE) kent een vierhoofdige directie en is opgedeeld in teams. Elk team heeft een teammanager die als eerste aanspreekpunt fungeert voor het team. Gemeente Hoeksche Waard richt zich als organisatie op persoonlijke en professionele ontwikkeling, ook vanwege haar streven naar zelforganisatie. De insteek is een open cultuur, waarbij ruimte is om fouten te maken. Om koers te geven aan het handelen, gebruikt de gemeente hiervoor drie kernwaarden: persoonlijk, vakmanschap en durf. Deze kernwaarden zeggen iets over het karakter en de ambities van de gemeente.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in