+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Maastricht.

ANIOS bedrijfsgeneeskunde Maastricht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

BKV

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • Auto v/d zaak, Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

Jij bent als basisarts de verbindende schakel tussen werkgevers en werknemers, waarbij je een impact hebt op verzuim, re-integratie en preventie. Jouw werk draait om het analyseren van gezondheids- en welzijnsaspecten in relatie tot werk.


Jouw nieuwe baan

Als (basis)arts ben je eindverantwoordelijk voor de arbeidsgezondheidskundige advisering en begeleiding bij verzuim, re-integratie & preventietrajecten. Je voert medisch inhoudelijke beoordelingen uit, adviseert werkgevers/werknemers over gezondheid en welzijn in relatie tot werk, duurzame inzetbaarheid en herstel. Je brengt de heersende problematiek in kaart en kijkt naar diverse (risico)factoren die bijdragen aan verzuim, zoals werkomgeving en veiligheid op de werkvloer, evenals stress inducerende omstandigheden binnen de privésfeer en onderliggende medische problematiek. Jouw advies vormt de basis voor het re-integratie en/of preventietraject. Je denkt mee over mogelijkheden en adviseert werknemers over diverse onderwerpen zoals beweging, slapen en gezond leven. Indien nodig verwijs werknemers door naar een huisarts of specialist.

Je werkt nauw samen met zowel interne als externe professionals en specialisten op het gebied van verzuim, arbodienstverlening en sociale zekerheid, zoals (medisch) casemanagers & praktijkondersteuners.

Bij aanvang start je als arts met een op maat gemaakt inwerkprogramma passend bij jouw werkervaring en al eventuele kennis binnen de bedrijfsgeneeskunde en/of op het gebied van de Wet Verbetering Poortwachter en/of Ziektewet. In deze periode leer je over wet- en regelgeving, de meest voorkomende ziektebeelden binnen de bedrijfsgeneeskunde en hoe je de vertaalslag maakt van ziekte naar re-integratiemogelijkheden.

Als arts werk je onder supervisie van een gecertificeerd bedrijfsarts. Je hebt wekelijks contact met jouw supervisor om te sparren, overleggen en input te vragen omtrent actuele casuïstiek.


Jouw nieuwe werkplek

Een private uitvoerder met een breed palet aan diensten op het gebied van verzuimpreventie, arbodienstverlening en sociale zekerheid. Dit dynamisch en groeiend bedrijf bezit 200 medewerkers die allen passie hebben voor het vak. Input van (medische) professionals staat hier hoog in het vaandel. Met diverse spreekuurlocaties in heel Nederland bereiken ze werkgever uit heel het land. Jij werkt in de regio Zuid-Limburg. Sluit jij je aan bij deze platte en informele organisatie?


Wat breng je mee?

Jij hebt ervaring opgedaan als arts in de psychiatrie, als huisarts, orthopeed of in een ziekenhuis en je bent toe aan iets nieuws. Het domein sociale- en/of bedrijfsgeneeskunde wekt interesse in je op. Vooral het meer tijd krijgen voor je cliënten spreekt je aan. Ook lijkt het je leuk om een kijkje te nemen buiten spreekkamers om met werkgevers in gesprek te gaan over gezondheid, veiligheid, verzuim en preventie. 

Om in aanmerking te komen met deze vacature heb jij werkervaring en een BIG-registratie als arts.

Hiernaast:

  • heb je kennis van relevante wetgeving en medische richtlijnen (Wet Verbetering Poortwachter en/of Ziektewet);
  • heb je bij voorkeur ervaring binnen de sociale- en/of bedrijfsgeneeskunde (geen vereiste);
  • ben je een stevige gesprekspartner op alle niveaus binnen een organisatie of bereidheid om dit te leren.
Arbeidsvoorwaarden

Uiteraard wil je vooraf weten wat deze organisatie zelf te bieden heeft en dat is behoorlijk wat. Naast een marktconform salaris ontvang je een uitgebreid pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Namelijk:

  • een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding;

  • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband);

  • de mogelijkheid hybride te werken:

  • aandacht voor vitaliteit van medewerkers: altijd vers fruit op kantoor, diverse e-learning trainingen op het gebied van gezondheid en initiateven zoals bijvoorbeeld yogalessen;

  • laptop, telefoon en auto van de zaak;

  • opleidingstraject en ontwikkelmogelijkheden;

  • regelmatige diensten en reguliere kantoortijden (32-40 uur per week, parttime of fulltime).

Wat ze zeker ook niet mogen vergeten: legendarische teamuitjes!

Je kunt ook rekenen op coaching en / of supervisie door een ervaren stafarts op het gebied van kennis en persoonlijke ontwikkeling. Intervisie gesprekken met collega bedrijfsartsen behoort ook tot de mogelijkheden.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in