+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Maastricht.

Communicatiemedewerker/-redacteur - 32 uren per week - provincie Limburg - 12 / 24 maanden - ZZP Maastricht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

provincie Limburg

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Freelance

Vacature in het kort

Duik in de kern van Limburgs belangrijkste waterveiligheidsprogramma als Communicatiemedewerker/-redacteur. In deze freelance/zzp/interim opdracht krijg je de unieke kans om bij te dragen aan de communicatie rondom cruciale waterveiligheidskwesties. Jouw werk draagt direct bij aan het vergroten van waterbewustzijn en zelfredzaamheid in de regio. Een veelzijdige rol waarin je samenwerkt met een gemotiveerd team om Limburg beter voor te bereiden op de toekomst. Lees door en ontdek hoe deze kans jouw carrière kan transformeren.
 

Volledige vacaturetekst

Voor de provincie Limburg zoekt Mast Nederland een Communicatiemedewerker/-redacteur. Reageren op deze vacature kan tot 06 mei 2024 om 15:00 uur.

freelance / zzp / interim opdracht met de volgende kenmerken:
Standplaats: Maastricht
Startdatum 3 juni 2024
Einddatum 31 mei 2025
Optie tot verlenging 2 x 6 maanden
Aantal uren 32
Maximale inhuur: 36 maanden

Als zzp topper aan de slag via Mast Nederland? Welkom! De tariefrange voor deze opdracht is vrij: Jij bepaalt je eigen tarief. We vragen een uurtarief, bruto per uur, inclusief ALLE kosten, exclusief BTW, dat geldt voor de gehele opdracht duur inclusief eventuele verlengingen, dat marktconform is en in verhouding met de zwaarte van de opdracht. De opdrachtgever weegt het tarief nadrukkelijk wel mee in de beoordeling.
Functiebeschrijving
De watersnood die Limburg in juli 2021 overviel staat in het geheugen van iedere Limburger gegrift. Deze gebeurtenis heeft nog elke dag impact en is de directe aanleiding voor de oprichting van het programma ‘Waterveiligheid en Ruimte Limburg’ (WRL).
Met dit programma bundelen het Rijk, de Provincie Limburg, het Waterschap Limburg en de Limburgse gemeenten hun krachten en middelen. WRL werkt in drie pijlers aan de opgave om Limburg beter voor te bereiden en te beschermen tegen (extreme) wateroverlast.
Met fysieke maatregelen (pijler 1) en maatregelen in de ruimtelijke ordening (pijler 2) maken we Limburg weerbaarder tegen extreme neerslag die de klimaatverandering met zich meebrengt. Ook doen we een beroep op de zelfredzaamheid van inwoners van Limburg.
Want ondanks de maatregelen die in de komende jaren genomen worden, is er geen garantie dat wateroverlast niet meer voorkomt. De derde pijler is daarom gericht op het verhogen van waterbewustzijn en zelfredzaamheid (pijler 3) van inwoners van Limburg.
Het zoeken naar verbindingen en integrale oplossingen voor de lange termijn staat centraal binnen het programma. Het programma kent naar verwachting een looptijd van 15 jaar.

WRL kent een grote communicatie- en participatieopgave. Het programma heeft de ambitie om in samenwerking met de partners te zorgen voor eenduidige communicatie over (de aanpak van) wateroverlast. Enerzijds gaat dit over zichtbaar maken wat de overheden doen om wateroverlast te verminderen. Anderzijds gaat het over inwoners bewust maken van de risico’s in hun leefomgeving en hen stimuleren om voorbereidingsmaatregelen te nemen. WRL pakt hierbij de rol van verbinder, versneller en versterker. Bijvoorbeeld door te zorgen voor gezamenlijke boodschappen en campagnematerialen. Daarnaast vraagt de ontwikkeling van gebiedsplannen om een actieve dialoog met de omgeving.
Kandidaatomschrijving - Functietaken
De kandidaat komt te werken in het programmateam WRL en werkt nauw samen met drie (3) (marketing) communicatieadviseurs en één (1) communicatiemedewerker. Het communicatie- en participatiebeleid van het programma is nog sterk in ontwikkeling en ook de functies en taakverdeling liggen nog niet vast. De kandidaat heeft daardoor de ruimte om mee te denken over de invulling van functies en werkwijzen.
Het vraagt van de kandidaat dat hij/zij flexibel is en het leuk vindt om mee te werken aan de verdere ontwikkeling van het communicatieteam.

Provincie Limburg is op zoek naar een duizendpoot die goed kan organiseren en graag de handen uit de mouwen steekt.
De kandidaat heeft een vlotte pen, is creatief en handig met digitale tools. Samen met de collega-communicatiemedewerker zorgt hij/zij ervoor dat de communicatie van WRL in goede banen wordt geleid. De kandidaat krijgt een breed takenpakket, wat het werk heel afwisselend maakt.

De communicatiemedewerker/-redacteur schrijft teksten en maakt content voor diverse communicatiemiddelen, zowel offline als online. Hij/zij adviseert proactief over de inzet van communicatiemiddelen, denkt mee over campagnes en werkt mee aan de uitvoering hiervan. De communicatiemedewerker/-redacteur beheert de website wachtnietopwater en de social media kanalen. De kandidaat zorgt er ook voor dat vragen die via deze kanalen binnen komen op een goede manier beantwoord worden. Ook werkt hij/zij mee aan de organisatie van inwonersbijeenkomsten en events.

Werkzaamheden
Je werkt mee aan de uitvoering van diverse communicatie- en participatieplannen en de uitvoering van campagnes. Je denkt proactief mee over deze plannen. Voor de uitvoering werk je samen met de partnerorganisaties en externe bureaus;
Je schrijft teksten voor verschillende middelen en kanalen;
Je verzorgt de digitale nieuwsbrief inclusief de opmaak in een nieuwsbrief-applicatie;
Je beheert de website wachtnietopwater en werkt mee aan de doorontwikkeling van deze website;
Je beheert social media kanalen (nog in te richten) en verzorgt de webcare. Ook maak je content voor deze kanalen en zorg je voor plaatsing en verspreiding naar onze partners;
Je bewaakt de huisstijl van zowel WRL als Wacht niet op water;
Je zorgt samen met de projectondersteuners voor een goede afhandeling van vragen die bij het programma binnenkomen;
Je werkt mee aan de organisatie van inwonersbijeenkomsten;
Je werkt samen met de (marketing) communicatieadviseurs aan de doorontwikkeling van de communicatie en participatie van het programma en het versterken van het Limburgbrede communicatienetwerk.

De aangeboden kandidaat dient in staat te zijn om de werkzaamheden/taken op vakkundige en adequate manier uit te voeren.


Gevraagd

CV eisen
Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en maximaal 5 pagina’s A4, tenzij hieronder anders aangegeven.

Toelichting op eisen en wensen: Als je 100% aan de eisen voldoet, zet dat dan ook helder in je CV om afwijzing in de papieren ronde te voorkomen. Voldoe je (op CV) niet aan de eisen, dan zal de opdrachtgever je aanbieding namelijk afwijzen. Met de wensen zijn punten te verdienen om hoger in de ranking te komen. Zorg ook hier dat deze helder in je CV terug te vinden zijn:

Eisen (Knock-Out – Vermeldt dit dus helder in je CV als je voldoet)
Jij herkent jezelf (en voldoet aan het gestelde) in de kandidaatsomschrijving en functiebeschrijving, kan deze opdracht uitvoeren en weet ons hiervan te overtuigen middels je in je CV beschreven ervaringen en opleidingen, aangevuld met je onderbouwing in je motivatiebrief.

Tariefstelling: Een binnen de tariefrange passend (of op genoemde salarisschalen afgestemd) uurtarief.
Beschikbaarheid: De aangeboden kandidaat dient in ieder geval vanaf 3 juni 2024 tot en met 31 mei 2025 beschikbaar te zijn voor het uitvoeren van de verlangde werkzaamheden. De verwachte minimale ureninzet van de kandidaat bedraagt 24 uren per week. De verwachte maximale ureninzet van de kandidaat bedraagt 40 uren per week. De kandidaat dient derhalve minimaal 24 uren en maximaal 40 uren beschikbaar te zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Let op! Een beschikbaarheid van minimaal 32 uur per week is gewenst.

Vaardigheden en expertise:
Je beschikt over een goede schrijfvaardigheid. Je weet wat B1-niveau is en schrijft foutloos en moeiteloos teksten. Jouw lezer staat hierbij altijd centraal;
Je hebt ervaring met (het ontwikkelen van) online en offline communicatiemiddelen;
Je hebt ervaring met het beheer van websites en social media en (basis)kennis van de regels voor digitoegankelijkheid;
Je bent klantvriendelijk en dienstverlenend;
Je bent creatief en inspireert collega’s graag;
Je bent flexibel en weet overzicht te houden in een complexe werkomgeving;
Je bent een teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken.

Werk- en denkniveau
De kandidaat heeft een afgeronde hbo-opleiding communicatie, journalistiek of vergelijkbaar. De aangeboden kandidaat dient aantoonbaar te beschikken over werk- en denkniveau op minimaal hbo-niveau.

Werkervaring
De kandidaat heeft minimaal drie (3) jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur bij een overheidsorganisatie.
Relevante werkervaring bij een overheidsorganisatie is een grote pré.

Competenties
Je hebt overtuigingskracht en weet boodschappen pakkend en eenvoudig over te brengen;
Je hebt organisatietalent en bent flexibel, proactief en resultaatgericht;
Je schroomt niet om buiten gebaande paden te treden en innovatieve concepten te bedenken;
Je bent een teamspeler die anderen weet te enthousiasmeren.

Wensen – Hoe beter je hier aan voldoet, des te hoger je kansen, zorg dus dat als je hieraan voldoet, het in je CV beschreven staat.
Beschrijf in een korte motivatie (max 1 A4) je aanpak van een opdracht van vergelijkbare aard en benoem daarin concreet behaalde resultaten. Ga in op de eisen en wensen.

Scoor jij 100% op de specifieke wensen? Dan maak je meer kans:
Tariefstelling: Een concurrerend uurtarief. Het uurtarief wordt mee gewogen in de beoordeling.
Weging prijs: 30 %
Weging kwaliteit: 70 %

Wens 1. De kandidaat heeft in de afgelopen vijf jaar aantoonbaar minimaal drie (3) jaar kennis en ervaring opgedaan als communicatiemedewerker/-redacteur. Hieronder verstaat Provincie Limburg: ervaring met het werken binnen een (marketing en) communicatie afdeling en/of redactie van een organisatie, waarbij het zwaartepunt lag bij het schrijven van teksten voor diverse doelgroepen, creëren van content voor sociale media en realiseren van communicatie- en participatieplannen.
De kandidaat heeft meer dan vijf (5) jaar kennis en ervaring als communicatiemedewerker/-redacteur. (12 Punten)
De kandidaat heeft vijf (5) jaar kennis en ervaring als communicatiemedewerker/-redacteur. (9 Punten)
De kandidaat heeft vier (4) jaar kennis en ervaring als communicatiemedewerker/-redacteur. (6 Punten)
De kandidaat heeft drie (3) jaar kennis en ervaring als communicatiemedewerker/-redacteur (3 Punten)
De kandidaat heeft minder dan drie (3) jaar kennis en ervaring als communicatiemedewerker/-redacteur. (0 Punten)

Wens 1 toelichting
Benoem en beschrijf concreet in uw toelichting projecten/opdrachten waaruit blijkt dat u aan deze wens voldoet. Vermeld hierbij uw rol, functie en invulling van betrokkenheid. (KO)

Wens 2 ‘Competentie schrijfvaardigheid’
De kandidaat beschikt aantoonbaar over de competentie ‘schrijfvaardigheid’. Hieronder verstaat Provincie Limburg: een goede schrijfvaardigheid op B1-niveau en in staat zijn om boodschappen pakkend en eenvoudig over te brengen.
Geef in deze vraag aan hoeveel passende voorbeelden u in de volgende vraag toevoegt.
De kandidaat heeft vier (4) voorbeelden in de afgelopen vijf jaar waaruit blijkt dat de kandidaat aan de in deze wens gevraagde competentie voldoet. (16 punten)
Kandidaat heeft 3 voorbeelden... (12 punten)
Kandidaat heeft 2 voorbeelden... (8 punten)
Kandidaat heeft 1 voorbeeld... (4 punten)
Kandidaat heeft 0 voorbeelden... (0 punten)
Wens 2 toelichting (KO)
Benoem en beschrijf concreet in uw toelichting de door u aangedragen voorbeelden in de afgelopen vijf jaar waaruit blijkt dat de kandidaat aan de in deze wens gevraagde competentie voldoet. Bij voorkeur niet meer dan twee (2) pagina's A4-formaat.

Wens 3 ‘Competentie creativiteit’
De kandidaat beschikt aantoonbaar over de competentie ‘creativiteit’. Hieronder verstaat Provincie Limburg: in staat zijn om te denken buiten gebaande paden en innovatieve concepten en content voor (online) communicatiemiddelen en -kanalen te bedenken.
Geef in deze vraag aan hoeveel passende voorbeelden u in de volgende vraag toevoegt.
De kandidaat heeft vier (4) voorbeelden in de afgelopen vijf jaar waaruit blijkt dat de kandidaat aan de in deze wens gevraagde competentie voldoet. (12 punten)
Kandidaat heeft 3 voorbeelden... (9 punten)
Kandidaat heeft 2 voorbeelden... (6 punten)
Kandidaat heeft 1 voorbeeld... (3 punten)
Kandidaat heeft 0 voorbeelden... (0 punten)
Wens 3 toelichting (KO)
Benoem en beschrijf concreet in uw toelichting de door u aangedragen voorbeelden in de afgelopen vijf jaar waaruit blijkt dat de kandidaat aan de in deze wens gevraagde competentie voldoet. Bij voorkeur niet meer dan twee (2) pagina's A4-formaat.

De volgende competenties worden gevraagd (tip: Neem mee in je CV/motivatiebrief) en getoetst in het gesprek:
De vraaggesprekken vinden plaats in het Gouvernement aan de Maas, Limburglaan 10, 6229 GA Maastricht.
Tijdens het vraaggesprek wordt de geschiktheid van de kandidaat beoordeeld op specifieke ervaring en kwaliteiten. Daarnaast wordt getoetst in hoeverre de kandidaat voldoet aan het profiel, de minimumeisen en de antwoorden op de wensen.
De mogelijkheid bestaat dat, naast een nadere kennismaking en toetsing van de gestelde wensen en eisen, ook gebruik gemaakt wordt van een casus om de beoordeling nader te objectiveren.

Het vraaggesprek wordt als volgt beoordeeld:
Uitstekend (30 punten)
De voorgestelde kandidaat voldoet volledig aan het gevraagde functieprofiel, aan de gevraagde minimumeisen en aan hetgeen over hem/haar is verklaard in het cv en biedt daarnaast veel meerwaarde boven het gevraagde. De kandidaat geeft daarmee veel vertrouwen in het realiseren van de opdracht.
Goed (20 punten)
De voorgestelde kandidaat voldoet in overwegende mate aan het gevraagde functieprofiel, aan de gevraagde minimumeisen en/of aan hetgeen over hem/haar is verklaard in het cv. De kandidaat geeft daarmee ruim voldoende vertrouwen in het realiseren van de opdracht.
Voldoende (10 punten)
De voorgestelde kandidaat voldoet gedeeltelijk aan het gevraagde functieprofiel, aan de gevraagde minimumeisen en/of aan hetgeen over hem/haar is verklaard in het cv. De kandidaat geeft voldoende vertrouwen in het realiseren van de opdracht.
Onvoldoende (0 punten/knock-out)
De voorgestelde kandidaat voldoet niet of nauwelijks aan het gevraagde functieprofiel, aan de gevraagde minimumeisen en/of aan hetgeen over hem/haar is verklaard in het cv. De kandidaat geeft weinig of geen vertrouwen in het realiseren van de opdracht.

Hoe helderder bovenstaande in je CV staat, hoe groter je kansen om door de eerste, papieren selectie te komen! Vergeet de motivatie niet!

VOG:
Voor het werken bij de overheid is een VOG een vereiste.

Aanbod

ZZP mogelijkheden
Als zzp-er / freelancer aan de slag? We helpen je graag: zzp-ers zijn van harte welkom bij Mast Nederland. Hou rekening met de tariefrange en dat onze opdrachtgever het uurtarief mee weegt in de beoordeling. Ben je benieuwd welke berekening hiervoor gehanteerd wordt, laat het gerust weten!

Je offerte is all-in
Wij vragen je om in je offerte een all-in uur tarief te offreren. Dit betekent inclusief ALLE kosten. Het tarief dat we afspreken is ook echt voor jou! De overeengekomen uurtarieven staan vast voor de duur van de overeenkomst (inclusief alle verlengingen), zijn in euro’s, omvatten alle belastingen (maar exclusief BTW) en betreffen de overeengekomen prestatie, alsmede alle overige kosten, zoals die van training of inwerking van personeel, overuren / avond- en weekendwerkzaamheden, reis- en verblijf- en voorrijkosten, kosten voor apparatuur / hulpmiddelen en administratiekosten.
Vanzelfsprekend ben je ingeschreven met je organisatie bij de KVK en ben je afdoende verzekerd om deze opdracht uit te kunnen voeren.

LET OP HET VOLGENDE:
1. Omdat de voertaal bij deze klant Nederlands is, dienen je CV en je motivatiebrief opgesteld zijn in de Nederlandse taal (tenzij expliciet anders aangegeven). Niet-Nederlandstalige documenten worden door de opdrachtgever niet beoordeeld en leiden hierdoor tot een afwijzing. Bij een afwijzing door het ingediend hebben van niet-Nederlandstalige documenten krijg je geen bericht.
2. Laat je maar door 1 bureau voorstellen. Dit voorkomt uitsluiting van de procedure door de opdrachtgever.
3. Wij werken rechtstreeks met zzp collega’s samen. Om te voorkomen dat de keten onnodig lang wordt, werken wij niet samen met andere bemiddelaars. Met je inschrijving verklaar je als zzp collega via Mast Nederland aan de slag te willen gaan en niet gebonden te zijn aan een ander bureau of organisatie. Na je inschrijving zullen wij rechtstreeks contact met de ingeschreven kandidaat opnemen
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in