+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Maastricht.

Jurist VTH IGOM Maastricht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Maandag®

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Maandag®

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.349 - € 6.246 p/m

Vacature in het kort

Als Jurist VTH binnen onze organisatie krijg je een unieke kans om je te specialiseren in bestuursrechtelijke bevoegdheden en handhaving, met focus op Openbare Orde en Veiligheid en de Algemene Plaatselijke Verordening. Je werkt aan projecten en draagt bij aan het veilig houden van een levendige gemeente met grote uitdagingen. Geniet van flexibele zekerheid, ontwikkelingsmogelijkheden en de kans om bij verschillende opdrachtgevers ervaring op te doen. Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie

Als Jurist VTH bij onze organisatie ben je verantwoordelijk voor een veelzijdig en dynamisch takenpakket. Je adviseert over bestuursrechtelijke bevoegdheden en handhavingsaanpak, met een focus op het taakveld Openbare Orde en Veiligheid (OOV) en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), alsook op het gebied van de fysieke leefomgeving. Je behandelt juridische vraagstukken en zaken voortkomend uit flexcontroles. Op basis van controleverslagen en processen-verbaal neem je als Jurist VTH bestuursrechtelijke besluiten, zoals lasten onder dwangsom of bestuursdwang, en vertegenwoordig je de gemeente bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Als Jurist VTH adviseer je het bestuur over de toepassing van diverse handhavings- en nalevingsmiddelen. Daarnaast werk je mee aan projecten en opdrachten van andere organisatieonderdelen, waarbij je vanuit je juridische kennis een bijdrage levert aan het opstellen van verordeningen, besluiten en beleid.

Je bent in staat om zelfstandig of in samenwerking met collega’s en bestuurders adviezen of trajecten te initiëren. Opdrachtgevers en collega’s kunnen bij jou als Jurist VTH terecht met hun vragen, en je bent in staat om ook ongevraagd zaken op te pakken. Zowel mondeling als schriftelijk kun je heldere en compacte standpunten en adviezen formuleren en motiveren. Je taken omvatten onder meer adviesverlening, beleidsontwikkeling, procesbewaking en -regie, en relatiebeheer.


Functie eisen
  • Hbo/wo werk- en denkniveau, met afgeronde juridische opleiding;
  • Kennis en ervaring van bestuursrecht en handhaving op OOV en APV-gerelateerde zaken;
  • Enkele jaren ervaring bij een gemeente- of overheidsorganisatie;
  • Kennis van (integraal) Toezicht en Handhaving en geldende wet- en regelgeving;
  • Hanteren van het "ja, mits"-principe en actief zoeken naar ruimte binnen de regels;
  • Benaderbaar, tactvol, en in staat een afwijkende mening op een overtuigende manier te brengen.
Over het bedrijf

De gemeente Valkenburg aan de Geul is een levendige kleine gemeente met grote uitdagingen. Hoewel ze slechts ongeveer 17.000 inwoners telt, ontvangt ze jaarlijks meer dan 1 miljoen overnachtingen en talloze dagtoeristen. Deze dynamiek is uniek voor een gemeente van die omvang en legt een veeleisend takenpakket op de schouders van haar medewerkers.

Deze functie is onderdeel van de afdeling Vergunningen, Veiligheid, Toezicht en Handhaving (VVTH). Deze afdeling omvat verschillende clusters. Om de veiligheid en leefbaarheid te waarborgen, is er een veiligheidsdomein met adviseurs Openbare Orde en Veiligheid (OOV) en een regisseur Analist Ondermijning. Ook de boa's werken binnen dit domein, waarbij een coördinator zorgt voor hun dagelijkse aansturing.

Daarnaast is er een cluster dat verantwoordelijk is voor de beoordeling van vergunningaanvragen en het verstrekken van informatie over relevante wet- en regelgeving aan burgers, bedrijven en organisaties. Hier worden niet alleen vergunningen op basis van de Omgevingswet behandeld, maar ook die van de Algemene Plaatselijke Verordening (zoals evenementen, speelhallen, en uitstallingen) en Bijzondere wetgeving (zoals de Alcoholwet, Wet op de Kansspelen en Wet bibob). Toezichthouders zien toe op de naleving van verleende vergunningen, terwijl twee juristen Omgevingsrecht de casemanagers en toezichthouders ondersteunen. Deze juristen zijn directe collega's, waarmee men samenwerkt en de taken tijdens vakantieperiodes opvangt.


Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Jurist VTH IGOM die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.


De voordelen van Maandag®

Bij Maandag® staan goede primaire & secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele zekerheid én ontwikkeling centraal. Maandag werkt in jouw regio intensief samen met gemeenten. Bijvoorbeeld door middel van raamovereenkomsten of aanbestedingen. Wij bieden de mogelijkheid om aan diverse opdrachten en bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan. Onze begeleiding, opleidingsmogelijkheden en de Maandag® Academy dragen bij aan vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling. Bij Maandag® werken we elke dag hard om mensen met werk te verbinden waar ze zin in hebben en zin in houden.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in