+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Nieuwveen.
Laad meer vacatures

Vrijwilliger Manege / Kinderboerderij - Gehandicaptenzorg Nieuwveen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Ipse de Bruggen

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Bijbaan

Vacatureomschrijving

Als vrijwilliger op een manege of kinderboerderij, met cliënten met een verstandelijke beperking, komt het werk neer op het bieden van zorg aan mens en dier. Het doet een beroep op de zelfstandigheid van de vrijwilliger.   De werkzaamheden in de buitenlucht zijn divers en je oude kleding kan weer aangetrokken worden. 

Je activiteiten beginnen vaak met het verwelkomen van de cliënten en het creëren van een positieve sfeer. De vrijwilliger heeft als taak om te assisteren bij activiteiten, zoals het verzorgen van de dieren, het begeleiden van de deelnemers bij het paardrijden, of toezicht houden op de dieren en bezoekers. Tevens draag bij ook bij van het schoonhouden van je werkomgeving.

Communicatie speelt een belangrijke rol in het werk van de vrijwilliger. Het is belangrijk om duidelijke instructies te geven en positieve ondersteuning te bieden. Tegelijkertijd is luisteren naar de cliënten en het herkennen van non-verbale signalen belangrijk voor het opbouwen van vertrouwen en het begrijpen van hun behoeften.

De band tussen de cliënten en de dieren op de manege of kinderboerderij is vaak bijzonder. Dieren kunnen een kalmerende en therapeutische invloed hebben, waardoor de vrijwilliger de mogelijkheid heeft om unieke momenten te begeleiden. Het werk is niet alleen gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden, maar ook op het bevorderen van zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde bij onze cliënten. 

Al met al is het werk van een vrijwilliger op een manege of kinderboerderij met cliënten een verrijkende ervaring die niet alleen de cliënten, maar ook de vrijwilliger zelf ten goede komt. 

Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding.

Aanbod

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers:
  • Je wordt enthousiast ingewerkt.
  • Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
  • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s.
  • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
  • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.


Bedrijfsomschrijving

Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in