+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Nieuwveen.
Laad meer vacatures

Vrijwilliger Bezoekvriend - Gehandicaptenzorg Nieuwveen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Ipse de Bruggen

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Bijbaan

Vacatureomschrijving

Als bezoekvrijwilliger vervul je een belangrijke rol in het leven van een client met een verstandelijke beperking.  Je bezoeken zijn niet alleen momenten van gezelschap, maar ook kansen om de kwaliteit van leven van de cliënt te verbeteren.

Het begint vaak met het warme welkom bij aankomst. Het creëren van een vertrouwde en positieve sfeer is belangrijk. Jouw rol is om een luisterend oor te bieden, aandacht te schenken aan de behoeften en interesses van de cliënt.

De activiteiten tijdens de bezoeken variëren, afhankelijk van de voorkeuren van de cliënten jouw mogelijkheden. Dit kan simpelweg een praatje zijn bij een kopje koffie, het delen van een hobby, samen een spel spelen of zelfs een wandeling maken. Het doel is om een verbinding te creëren die gebaseerd is op respect en gelijkwaardigheid, waarbij de cliënt zich gehoord en gewaardeerd voelt. Na het opbouwen van een vertrouwensband kan het ook zo zijn dat de client thuis bij de vrijwilliger op bezoek komt of buiten het terrein uit gaat. Dit moet dan wel een wens zijn van beide partijen.

De voldoening van het werk als bezoekvrijwilliger ligt in het feit dat je een positieve invloed hebt op het welzijn van de cliënt. Door regelmatige bezoeken ontstaat er vaak een vertrouwensband en een gevoel van veiligheid. Maar belangrijker nog, er komt iemand voor mij.

Kortom, als bezoekvrijwilliger ben je niet alleen een metgezel, maar ook een bron van steun en vreugde voor iemand met een verstandelijke beperking. Het is een kans om een verschil te maken in het leven van een ander door simpelweg aanwezig te zijn en oprechte aandacht te schenken.

Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding.

Aanbod

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers:
  • Je wordt enthousiast ingewerkt.
  • Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
  • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s.
  • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
  • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.


Bedrijfsomschrijving

Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in