+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Leerling persoonlijk begeleider niveau 4 BBL de Mar in Sneek en de Eastwei in Oppenhuizen Oppenhuizen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Philadelphia

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 20 - 28 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • BBL / Vast contract
  • 2.182 p/m

Vacature in het kort

Duik in de wereld van de gehandicaptenzorg en ontwikkel je tot een professionele leerling begeleider in een omgeving waar geen dag hetzelfde is. Bij ons krijg je de unieke kans om tijdens je opleiding af te wisselen tussen twee inspirerende werkplekken, waardoor je brede kennis en ervaring opdoet. Bovendien bieden we een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vergoeding van opleidingskosten, een aantrekkelijk salaris en extra toeslagen bij onregelmatige diensten. Lees door en ontdek hoe jij jouw talenten kunt laten zien in deze rol.
 

Volledige vacaturetekst

Voor MVG locaties de Mar in Sneek en de Eastwei in Oppenhuizen zijn we op zoek naar leerling begeleiders voor 20-28 uren per week.

Zoek jij een baan waarin geen dag hetzelfde is? Wil jij je graag ontwikkelen als leerling begeleider? Dan ben jij bij Philadelphia helemaal op je plek! Pak nu gauw je kans en reageer op deze unieke vacature. Deze 2 locaties hebben een BBL carrousel opgestart. Dat wil zeggen dat je gedurende de opleiding wisselt van werkplek. Zo doe je brede kennis en ervaring op.

Dit krijg je van ons
Wij bieden jou mogelijkheid om te kunnen starten als aspirant leerling om in de eerste periode kennis te maken met het vak van begeleider MVG in de gehandicaptenzorg. Na deze aspirant periode(gemiddeld 3 maanden) word je, na goedbevinden en instemming van beide kanten, leerling. Je start in september 2024 met de opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg niveau 4 op het Firda. Deze opleiding duurt 2 jaar.

Wij bieden jou:

  • Je start met een aspirant leerling contract van 3 maanden en bij gebleken geschiktheid wordt dit omgezet naar een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
  • Halverwege de opleiding switch je van werkplek, van de Eastwei naar de Mar en andersom. Zo doe je brede kennis en ervaring op.
  • Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Daarna is het de intentie om je een passende werkplek te bieden binnen de organisatie.
  • Vergoeding van de opleidingskosten en het boekengeld.
  • Een brutosalaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg schaal 30 of 35 (min €2.182 max €3.360) afhankelijk van leeftijd en ervaring. En bij onregelmatige diensten krijg je een extra toeslag. Er hebben onderhandelingen plaatsgevonden binnen de huidige gehandicaptenzorg CAO. Dit brengt veel voordelen met zich mee waaronder een loonsverhoging van 13.2% en een betere reisvergoeding. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan hier de onderhandelingsresultaten.
  • Kijk hier voor al onze arbeidsvoorwaarden.

Jouw werkplek

De Eastwei is een kleinschalige woonboerderij in Oppenhuizen, onder de vlag van Philadelphia. Hier wordt begeleiding geboden aan 26 cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) variërend in verschillenden leeftijden. De locatie heeft 4 woongroepen en een dagcentrum. In totaal zijn er 26 appartementen en per woongroep is er een gezamenlijke woonkeuken. De cliënten hebben (interne) dagbesteding en/ of werk. Iedere cliënt is uniek en heeft zijn/haar eigen zorgvraag en mogelijkheden. Je komt te werken in een uitdagende tak van de gehandicaptenzorg. De zorgvragen zijn vaak complex en hebben raakvlakken met de psychiatrie. Iedere bewoner heeft een andere behandeling en benadering nodig. Jij ziet het als een uitdaging om te leren hoe je zo goed mogelijk aan de begeleidingsbehoefte van deze cliënten kan voldoen.

De Mar is een locatie van het cluster Intensieve Zorg, subcluster Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG). De Mar bestaat uit zes verschillende woningen, elke woning heeft acht of negen appartementen en in totaal wonen er 50 cliënten op onze locatie. Elke bewoner heeft in zijn of haar appartement een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. In iedere woning vind je ook een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. Binnen de woonlocatie wordt ook dagbesteding geboden. Er is een prachtige snoezelruimte en een mooie ruime tuin.

De cliënten die op de Mar wonen hebben een ernstige tot matige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners communiceren vooral via hun gedrag met de omgeving. Hierbij zijn ook bewoners die zich onbegrepen voelen en dit verbaal, maar ook non-verbaal kunnen uiten. Onderdeel zijn tevens diensten waar één op één begeleiding geboden wordt. Samen met je collega’s zoek je naar zinvolle activiteiten, bied je hulp bij de dagelijkse zorg en geef je bewoners de ruimte om trots op zichzelf te zijn en het beste uit zichzelf te halen

Jouw uitdaging
Elke werkdag is anders en heeft zijn eigen dynamiek en mooie momenten. Jij bent er voor de cliënten, jij bent altijd nabij en betekent écht iets voor ze.

  • Je bouwt als leerling mee aan het creëren van een veilige (woon)omgeving waarin je de cliënten helpt bij het leiden van een gewoon leven
  • Je geeft de cliënten vertrouwen en rust door het bieden van veiligheid, structuur en duidelijkheid
  • Je geeft hulp bij de dagelijkse zorg en maakt plezier met de cliënten

Samen met je collega’s zoek je naar zinvolle activiteiten, bied je hulp bij de dagelijkse zorg en geef je cliënten de ruimte om het beste uit zichzelf en elkaar te halen.

Over jou
Je hebt een beeld van de gehandicaptenzorg en vindt het fijn om anderen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Je gaat actief te werk, weet mensen te verrassen met jouw ideeën en beschikt over een gezonde dosis humor, doorzettingsvermogen en relativeringsvermogen. Mensen voelen zich op hun gemak in jouw bijzijn. Je bent flexibel, bijvoorbeeld in situaties waar geen pasklare antwoorden voor zijn.

Heb jij ook al nagedacht over wat erbij komt kijken? Het combineren van jouw sociale leven, werk en studie is best pittig. Hoe ga jij dat doen? Ben jij voorbereid op onregelmatige werktijden? Hoe lang is het voor jou geleden dat je huiswerk hebt gemaakt? Bezit jij de zelfkennis die nodig is? Sta je er voor open om hulp te vragen waar nodig en leer je graag? Zie jij het helemaal zitten, dan is een leer-werktraject bij Philadelphia wat voor jou!

Jij herkent je in het volgende;

  • Je hebt de middelbare school afgerond en wil graag een opleiding volgen in de zorg en welzijn sector.
  • Je bent al bezig met een BOL opleiding (niveau 4) en wilt switchen naar een BBL opleiding.
  • Je bent al in het bezit van een zorg/ welzijn gerelateerde niveau 3 opleiding en wilt doorstromen naar niveau 4.
  • Je hebt een andere opleidingsachtergrond (hbo) of je bent werkzaam in een andere bedrijfstak en wilt als zij-instromer overstappen naar een zorg gerelateerde functie bij Philadelphia.

Echt iets voor jou?
Vertel ons waarom jij denkt dat je bij ons past. Doe dit uiterlijk 12 mei 2024. Het vacaturenummer is 4902.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Cynthia Rochat-Barnhoorn Coördinator Beroepspraktijkvorming, op telefoonnummer 06 13 04 41 36.

Goed om te weten; de kennismakingsgesprekken vinden plaats op woensdag 15 mei en donderdag 16 mei.

We heten je van harte welkom bij Philadelphia om wie je bent. We zijn nieuwsgierig naar jouw kijk op het leven. Want juist alle verschillende perspectieven, achtergronden, geaardheden en inzichten samen maken dat we cliënten optimaal kunnen ondersteunen.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in