+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Persoonlijk Begeleider Roermond

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Zero&Sano

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • MBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Rijbewijs Auto (B)
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

Na behandeling in een kliniek is het niet altijd mogelijk of wenselijk om terug te keren naar huis. Onze partner Zero&Sano, die onderdeel is van de Yes We Can Healthcare Group, biedt dan een prettige en veilige leefomgeving.

Vanwege de groei van Zero&Sano zijn wij voor onze locatie in Roermond op zoek naar een Persoonlijk Begeleider.

Gevraagd

Hoe kan een werkweek eruit zien als Persoonlijk Begeleider bij Zero&Sano?
We nemen je mee in een voorbeeld werkweek:

Motiverende Maandag
Maandagochtend, je staat fris en fruitig op en bij aankomst bij Zero&Sano wens je iedereen een goedemorgen en beginnen jullie de ochtend met een dagstart. Na de dagstart is het tijd om met de bewoners terug te blikken op het weekend. Samen bekijk je wat er de afgelopen dagen goed ging maar ook naar wat er de komende week beter kan. Daarna neem je de tijd met de bewoners om nieuwe taken met zorg te verdelen, en de planning van de bewoners door te spreken en te noteren. Dit gebeurt vol positieve energie, want net zoals de bewoners heb je zin in deze nieuwe week. Als de lijst en de planning is aangevuld wijzen jullie ook een huisverantwoordelijke van de week aan, dit is een bewoner die een bijzondere rol zal spelen in de gedeelde woonomgeving. En dan, vol enthousiasme, duik je in de dagbesteding van de maandag, genaamd "Let's Cook". Samen met de bewoners ontdek je de culinaire kunsten en leer je ze heerlijke, gezonde driegangenmenu's te bereiden. Het hoogtepunt? Natuurlijk het moment waarop je aansluit aan de tafel waar genoten wordt van de creaties van de bewoners. Hierna zorg je ervoor dat de bewoners samen ervoor zorgen dat de keuken en woonkamer er weer spik en span uit ziet. Hierbij help je natuurlijk ook even mee om de dag goed af te sluiten.

Dankbare Dinsdag
Met een verfrissende aanpak, neem je op dinsdag bij Zero&Sano deel aan de Nieuws en Actualiteiten groep, waarin de bewoners ontdekken wat er zich wereldwijd afspeelt. Hier leer je de bewoners niet alleen op de hoogte te blijven van de actualiteit, maar ook om hun eigen standpunten te vormen en deze op een overtuigende manier te delen, of dat nu via boeiende debatten of inspirerende presentaties is. De middag heb je een aantal één-op-één gesprekken, waarbij je de ontwikkeling van de bewoners bespreekt. Je neemt individuele doelen door, bespreekt hoe het met ze gaat en stelt de groei van de bewoner centraal in dit gesprek. Na deze gesprekken kom je nog even samen met je team voor het wekelijkse teamoverleg. Hierin bespreek je je ervaringen, deel je je ideeën en klets je even na over deze mooie dag.

Wonderlijke Woensdag
Zoals elke werkdag begin je de dag met je team, waarbij jullie gezamenlijk de komende dag doornemen. Daarna staat er een sportieve activiteit gepland met de bewoners waarin samenwerking centraal staat. Hiervoor bedenk je dan ook passende opdrachten. Na deze activiteit staat er nog een één-op-één gesprek gepland, in dit gesprek kijk je naar de toekomst van de bewoner, schrijf je samen een terugvalpreventieplan en bied je de kans aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Na het gesprek help je nog een collega met het bedenken van een nieuwe activiteit en drink je samen een koffie en check je even in bij elkaar. Aan het einde van de dag blik je dan ook terug naar een warme, liefdevolle dag met zowel je collega's en bewoners.

Daadkrachtige Donderdag
Op donderdagochtend staat er een tandartsafspraak gepland met een van de bewoners. Hier ga je dan ook mee naar toe. Na het tandartsbezoekje kom je terug op de woonlocatie en drink je gezellig met alle bewoners een kopje koffie of thee. Vandaag staat er een leuke activiteit gepland ‘Crea – Be an Artist'. Hier tonen de bewoners hun creatieve talenten. Je helpt de bewoners hierbij om uit hun comfortzone te stappen, door vragen te stellen en met ze te brainstormen om toffe ideeën te bedenken. Tijdens de activiteit maak je ook gezellig een praatje met de bewoners. Aan het einde van de dag, pak jij de dagafsluiting op met de bewoners. Je bespreekt hoe de activiteit vandaag was en neemt de planning van morgen door. Op naar een nieuwe dag.

Vreugdevolle Vrijdag
Het weekend staat voor de deur. Maar natuurlijk moet ook de administratie en de rapportages van de bewoners bijgewerkt worden. Dit doe je op vrijdagochtend terwijl de groep topics bespreekt tijdens de Peergroep en nieuwe weekdoelen bepalen in de doelengroep. Ook wordt er kritisch gekeken naar de sfeer in huis en naar het herstelklimaat tijdens de community meeting. Als afsluiting van de week voer je de naastengesprekken, waarbij je de naasten informeert over de voortgang van de bewoners en ondersteuning biedt waar nodig. Het is waardevol om een band op te bouwen met de naasten en ze te betrekken bij het zorgproces van begin tot eind. Je sluit de werkweek af door bij de bewoners langs te gaan, te kletsen over het weekend en om nog gevoel en emotie te delen met elkaar. Deze persoonlijke aandacht vinden de bewoners fijn en met een voldaan gevoel begin je het weekend!
De werkweek vliegt voorbij, maar elke dag is gevuld met betekenisvolle momenten waarin je de bewoners kunt ondersteunen en begeleiden in hun persoonlijke groei. Je bent dankbaar dat je als Persoonlijk Begeleider bij beschermd wonen Zero&Sano een verschil kunt maken in het leven van de bewoners.

Aanbod

Jij bent..
iemand met interesse in personen met verslavingsproblematiek. Je bent sociaal, empathisch en toont leiderschap voor een groep. Je hebt je eigen mening en luistert naar anderen. Je hebt een mbo-4 diploma in een zorg gerelateerd vak en minimaal één jaar ervaring in een vergelijkbare rol. Je werkt van 08.00 tot 17.00 uur, met 8 werkuren, inclusief 1 uur pauze. Je kunt je eigen gespreksschema met bewoners zelf beheren en hebt wekelijks tijd voor administratie.

Salaris

Volgens cao GGZ
Afhankelijk van senioriteit

Bedrijfsomschrijving

Over Zero&Sano
Na behandeling in een kliniek is het niet altijd mogelijk of wenselijk om terug te keren naar huis. Zero&Sano is dan de veilige en vertrouwende thuishaven om verder te werken aan herstel op weg naar de volgende stap: een gezond en zelfstandig leven. De intensieve en doelgerichte vorm van begeleiding binnen een huiselijke setting maakt het concept van Zero&Sano uniek en de ontwikkeling die de bewoners doormaken groot.
In alle huizen werkt een kleinschalig team met veel passie voor de bewoners. De organisatie groeit hard en er is naast oog voor de bewoners, ook zeker oog voor de collega's. De teams zijn hecht en ondernemend en er zijn veel ontwikkelingsmogelijkheden, zowel binnen Zero&Sano als binnen de Yes We Can Healthcare Group. Meer informatie over Zero&Sano lees je op deze website.

Voor de locatie in Roermond zijn we op zoek naar een Senior Persoonlijk Begeleider (hbo) en een Persoonlijk Begeleider (mbo).
Voor meer informatie kan je kijken bij onze vacatures https://www.zerosano.nl/vacatures
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in