+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Persoonlijk begeleider Dagcentrum De Plataan Roosendaal

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

SDW

Gevraagd

  • 24 uur
  • MBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.535 p/j

Vacature in het kort

Hou je van werken met kinderen vol energie? We zoeken iemand voor een speciale kindergroep. Hier help je kinderen met ernstige beperkingen en autisme. Je werkt samen aan hun groei en ontwikkeling. Dit doe je met leuke activiteiten zoals muziek en beweging. Samenwerken is erg belangrijk, met de kinderen, hun ouders en andere experts. Je maakt deel uit van een team waar iedereens mening telt. Er is veel plek voor plezier en samen lachen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou in deze rol? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Werk jij graag overdag met kinderen waar pit in zit? Vanaf heden hebben we een hele leuke vacature openstaan voor groep de Lijsterbes op de Plataan. 


Persoonlijk Begeleider 
24 uur per week 


Hier ga je werken  

Dagcentrum De Plataan biedt dagbesteding aan ongeveer 80 cliënten waaronder een toenemend aantal kinderen, jeugdigen, maar ook volwassenen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking, verdeeld over 9 verschillende groepen. Wij bieden cliënten de ruimte vaardigheden te ontwikkelen en hun welzijn en functioneren te verbeteren. Daarnaast ondersteunen wij de cliënt bij het behouden van de zelfstandigheid en eigen regie. Wij hebben een actieve cliëntenraad, een ouderraad en betrokken vrijwilligers.  

De groep De Lijsterbes 

De Lijsterbes is een kindergroep van kinderen tussen 9 en 18 jaar oud. Deze bijzondere groep kenmerkt zich door ernstige verstandelijke beperkingen en autisme, wat zich vertaalt in diverse gedragsuitdagingen. We hanteren een gestructureerde aanpak met een vaste dagindeling en een consistente benadering om een stabiele omgeving te waarborgen. 

Binnen deze context streven we naar individuele doelen, zoals het verbeteren van communicatie, het bevorderen van zelfredzaamheid, effectieve prikkelverwerking en het aanleren van het omgaan met persoonlijke grenzen. Om de diverse behoeften van de kinderen tegemoet te komen, integreren we ontwikkelingsgerichte activiteiten en bieden we sensopathisch spel aan, zoals snoezelen, muziek en beweging.  

Samenwerking staat centraal, niet alleen met de kinderen zelf, maar ook met hun ouders, een ervaren gedragsdeskundige en eventuele therapeuten die bijdragen aan de optimale ondersteuning. Ons zorgvuldig samengestelde dagprogramma biedt een gebalanceerde mix van inspanning en ontspanning, waarbij de Floorplay-methode actief wordt ingezet om effectieve interactie met de kinderen te stimuleren. 


Dit ga je doen 

Als persoonlijk begeleider ben je dossierverantwoordelijke voor deze cliënten en draag je zorg voor het opstellen van de cliëntplannen en ben je het eerste aanspreekpunt voor de cliënten en hun netwerk. Uiteraard werk je nauw samen met jouw collega's op de groep en coach je hun bij het werken aan de individuele doelen en uitvoeren van het dagprogramma. Je werkt in een team van professionals, vrijwilligers en ouders nauw samen. Met elkaar zorg je voor de juiste sfeer op de groep. Er is veel ruimte voor feedback en er wordt open en transparant met elkaar gewerkt. Samenwerking en leren van elkaar staat voorop. Maar humor is zeker zo belangrijk! 



Gevraagd

Dit breng je mee 
  • Minimaal MBO 4 diploma zoals SPW of MMZ vereist. 
  • Ervaring met begeleiden van kinderen met verstandelijke beperking en bijkomend gedragsproblematiek. 
  • Sterke samenwerkingsvaardigheden met collega's, ouders en behandelaren. 
  • Je kan de-escalerend werken en wil handelen bij mogelijk agressie van cliënten. 
  • Persoonlijke eigenschappen: proactief, je staat stevig in je schoenen, een dosis humor en flexibiliteit. 


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
  • Via ons Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) kun je zelf je arbeidsvoorwaarden aanpassen naar jouw situatie en wensen.
  • Een mooie en ruime locatie in Roosendaal
  • Een platte organisatie waarbij jouw meedenken welkom is.
  • Doorgroeimogelijkheden als jij dat wilt en het passend is. SDW heeft bijna 50 teams en afdelingen met diverse doelgroepen, een diversiteit aan soorten werk en functies.
  • Een fijn team aan collega's en vrijwilligers, waarbij samenwerken en van elkaar leren centraal staat.
  • Een salarisverhoging van 2% in juni.
Sollicitatieprocedure

Heb jij er zin in, als je bovenstaande leest? 

Dan maken we graag kennis met jou! Heb je vragen? Bel, mail of app naar unitmanager Anja Smink via 06-10863413 / via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of bij Britt Sijmens/ via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. Je kunt tot en met 24 april solliciteren.   

Ben je al overtuigd? Solliciteer dan via de oranje knop "solliciteer direct". 



Bedrijfsomschrijving

Bij SDW zetten we ons in voor een Goed leven van mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Dat doen we samen: medewerkers, vrijwilligers, leerlingen, pleegouders en gezinshuisouders. We kijken naar wat onze cliënten kunnen en willen, naar talenten en mogelijkheden. Zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. En kunnen leven zoals zij dat willen. Wil jij iets bijdragen, iets betekenen voor onze cliënten? En daarbij jezelf ontwikkelen? SDW ziet jouw kennis en kunde. En we helpen je bij het vinden van een juiste balans tussen werk en privé.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in