+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Onderhoudsspecialist Energievoorziening Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

RET

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Medior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.399 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

Bovenleiding vraagt om vakkennis

De afdeling Energievoorziening is verantwoordelijk voor o.a. stroomleidingen en draagt zorg dat deze allemaal dik in orde zijn. Mochten er (ver-)storingen zijn, dan worden deze zo snel mogelijk verholpen. Voor de afdeling Energievoorziening zoeken we een slimme en energieke Onderhoudsspecialist Bovenleiding.

De spanning beheersen

Als het beste openbaarvervoerbedrijf beloven wij onze klanten dat onze trams en metro’s altijd rijden. Dag en nacht. Volgens reisplan en -schema’s. We zetten alles op alles om die belofte waar te maken. Als het dan toch een keer misgaat, dan sta jij klaar om mee te denken over hoe we die storing kunnen verhelpen. En we hoeven jou niet te vertellen hoe complex een storing aan een Bovenleiding-systeem kan zijn, of hoe belangrijk het is om die goed en in overleg op te lossen en te documenteren. Daarom analyseer je de storingen en leg je verbanden tussen verschillende informatiestromen.

Je maakt risicoanalyses, stelt de daarbij behorende rapportages op en voert overleg met onder andere Asset Management, Bovenleiding Monteurs en collega Onderhoudsspecialisten. Vanuit het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ ben jij altijd met je vak en onze infrastructuur bezig en vind je dat alle technische systemen van de tractie, bovenleidingen en andere installaties die daarbij horen, optimaal moeten functioneren.

  • Je stelt daarvoor onderhoudsprocedures op zodat het onderhoud op korte en lange termijn piekfijn in orde is;
  • Jij bent dé adviseur als het gaat om onderhoudsaspecten en -activiteiten van de Bovenleiding;
  • Je zorgt voor de juiste opleidingen en instructies voor onze mensen en je bent de back-up voor onze monteurs als er een beroep op jouw Bovenleidingkennis wordt gedaan;
  • Je signaleert defecten in de Bovenleiding nog voordat ze ontstaan en ziet waar en hoe het beter kan;
  • En om alles op rolletjes te laten lopen, neem je ook één keer per 5 weken deel aan de wacht- en waakdienst.

De RET, een begrip in en rond Rotterdam

Door heel Rotterdam (en omstreken) rijden de trams en bussen die de core business van de RET vormen en dat maakt je trots. Jij weet dat jij hier jouw steentje aan bijdraagt. Jouw uitvalsbasis is de 'S Gravenweg, maar je bent hoofdzakelijk ín de stad Rotterdam te vinden. Altijd buiten, soms in de regen en wind, en als het meezit heerlijk in het zonnetje. Tussen de mensen, daar waar het gebeurt. Het hoort allemaal bij dit bedrijf, dat al zo lang bestaat en op vele manieren met de stad is vergroeid. Wij houden van de sfeer van dynamiek en aanpakken. Rotterdam is nooit af.
Op een reguliere werkdag doen alle collega’s van de afdeling Energievoorziening ‘hun’ ding maar zodra er een storing is, staat iedereen direct op scherp. De harten gaan sneller kloppen en men schiet à la minute in de oplossingsmodus. Samenwerken, overwerken en hard werken: het hoort er allemaal bij.



Gevraagd

Niet de eerste de beste

Je begrijpt dat we onze totale metro- en traminfrastructuur niet zomaar aan de eerste de beste toevertrouwen. De lat ligt hoog voor onze nieuwe onderhoudsspecialist Bovenleiding. Daarom letten we nauw op je doorzettingsvermogen, zeker als het gaat om het vinden van de beste oplossing. We testen je stressbestendigheid, of je de nodige spanning kunt verdragen.
Verder vragen we aan je of je graag samen én zelfstandig werkt, of je stevig in je schoenen staat en staat voor je mening en het advies dat je geeft. Ongeacht of je nu met een directeur in gesprek bent of met je collega’s. En of je een vakman (-vrouw) bent, die:

  • Een hbo-denkniveau heeft, met een afgeronde opleiding Elektrotechniek of Energietechniek;
  • Al minstens 4 jaar werkzaam is als Onderhoudsspecialist Bovenleiding bij een OV-bedrijf of aannemer, daar kennisdrager is en deze uitdraagt aan monteurs;
  • Alles wil leren en weten van het Bovenleiding vakgebied en/of aanvullende opleidingen heeft gevolgd (of wil volgen) op dat vakgebied. Denk aan opleidingen op het gebied van hoog- en laagspanning, bovenleiding, tractie-installaties en beveiligingen;
  • Weet wat er bij dit vak nog meer komt kijken, zoals onregelmatige werktijden en flexibiliteit.


Aanbod

Geen woorden, maar daden

Bij de RET is het vizier voortdurend gericht op verbetering. 3.500 collega’s proberen elke dag weer een beetje beter te zijn dan gisteren. Dat levert een innovatieve en actieve organisatie op, waar de energie stroomt en geen dag hetzelfde is. Luister maar eens naar een paar van je toekomstige collega’s:

‘Elke werkdag is anders en daardoor heb ik elke dag plezier in mijn werk’.
‘Weinig bedrijven zijn zo Rotterdams als de RET, we houden allemaal van aanpakken.’

Van zo’n organisatie kun je deel gaan uitmaken en het levert je nog meer op:

  • Een salaris van maximaal €4.399,- bruto per maand op basis van 36 uur (inschaling op basis van opleiding en werkervaring);
  • Een jaarcontract met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd;
  • Gratis gebruik van openbaar vervoer (en onze wifi + airco) in en rond Rotterdam;
  • Een extra uitkering (levensloopregeling) van 1.5% per jaar;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Vakantietoeslag van 8% per jaar;
  • Een pensioenregeling bij ABP waarin de RET 70% premie betaald en de werknemer 30%.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in