+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Schiedam.

Bid manager Schiedam

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Gom

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Medior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.700 - € 5.700 p/m
  • Auto v/d zaak, Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

Ben jij die energieke en gedreven Bid manager die met enthousiasme complexe aanbestedingstrajecten aanstuurt? Is voor jou winnen belangrijker dan meedoen? Dan is dit jouw kans!

Functieomschrijving

Gom is onderdeel van de Facilicom Group, de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland. We zijn continu in beweging en behoren tot de top van schoonmaakdienstverleners. We werken vanuit de overtuiging dat dit resultaat een optelsom is van de prestatie die wij met elkaar leveren; iedere dag weer. We zijn een organisatie die zich specialist mag noemen en daar zijn wij trots op.

Op het gebied van Bid/Tendermanagement spelen we in de schoonmaak op ‘Champions League’ niveau. De concurrentie is groot en het aantal aanbestedingen dat gepubliceerd wordt nog groter. Daarom schrijven we selectief in. Dit betekent dat we enkel meedoen aan goed gekwalificeerde mogelijkheden waar we op voorhand een hoge winkans zien. We geloven niet in ‘schieten met hagel’. Aan jou de taak om alles uit de kast te halen om deze mogelijkheden om te zetten naar een gunning.

Dit ga je doen

Als Bid manager ben je verantwoordelijk voor het leiden van complexe tender- en aanbestedingstrajecten. Binnen de schoonmaak is het hele tenderproces professioneel ingericht. Dit betekent bijvoorbeeld dat jij de teksten niet zelf schrijft, maar dat ervaren Bidwriters dit doen. Jouw nadruk komt te liggen op het leiden van het proces en het bepalen van de winnende strategie op prijs én kwaliteit. Voor ieder onderdeel van de offerte heb je iemand die jou ondersteunt. Daarbij geef je dus functionele leiding aan het Kernteam (Bidwriter, Bidsupport medewerker, Calculator en Salesmanager of Klant-eigenaar) van een Bid. Samen met het kernteam zorg je voor een bidstrategie die volledig (kwalitatief en kwantitatief) aansluit op de vraag en behoefte van de klant, met als doel te komen tot een winnende offerte.

Je bent de centrale spil die ervoor zorgt dat alle relevante en nodige informatie als input voor een offertetekst beschikbaar komt, o.a. door het organiseren en leiden van de kick-off, start up, brainstorms en reviewsessies.

Door jouw vakkundige aansturing van het gehele proces rondom tenders kom je tot de beste bidstrategie voor de tekst en calculatie. Je levert een proactieve en kwalitatieve bijdrage op commercieel en tekstueel vlak aan de offerte, waarmee je zorgt voor optimale aansluiting op de wensen en eisen van de (potentiële) klant. Je weet hierin verschillende belangen samen te brengen en als regisseur zorg je ervoor dat alle benodigde input voor de offerte beschikbaar komt. Je bent verantwoordelijk voor de eindcontrole op het volledige offertedocument voordat deze ingediend wordt. 


Wat je krijgt

Je kunt rekenen op een professionele werkomgeving. Je komt te werken in een team van twee andere Bid managers en twee Bid Support Medewerkers. Het team is divers en ambitieus, er is veel ervaring met het aanbestedingsvak en dus veel kennis aanwezig. Gom breed maak je onderdeel uit van het grotere sales team van 24 collega’s.

Je kunt tevens rekenen op:

  • Een bruto maandsalaris tussen € 4.700,- en € 5.700,- op fulltime basis;
  • Een leaseauto met NS Business Card;
  • Netto onkostenvergoeding;
  • Een interessante tantième regeling van maximaal 25% van een bruto jaarsalaris;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenregeling en de mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen;
  • De mogelijkheid om flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsprogramma’s.
Wie je bent

Als Bid manager ben je een expert in jouw vakgebied. Je weet waar je over praat en bent daarbij een uitstekende gesprekspartner voor klanten en collega’s. Je hebt ervaring met tenders van verschillende omvang en weet door het kiezen van de juiste strategie te komen tot mooie gunningen. Je neemt gemakkelijk de eindverantwoordelijkheid in een aanbesteding en met jouw gestructureerde aanpak zet je straks de lijnen uit. De teksten zijn belangrijk, jij weet deze dan ook goed te reviewen en durft daarin kritisch te zijn. Je bent daarbij creatief in het bedenken van passende oplossingen en denkt na over een aantrekkelijke visuele weergave, die je vervolgens door vertaalt naar onze vaste vormgevers.

Je beschikt over:

  • Een afgeronde hbo opleiding, bijvoorbeeld in de richting van MER, Facility Management of Commerciële- of Bedrijfseconomie, aangevuld met kennis van project- en bidmanagement,
  • 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie met ruime kennis op het gebied van bidmanagement/aanbestedingen;
  • Vakinhoudelijke kennis van c.q. sterke affiniteit met het schoonmaak vak of facilitaire dienstverlening;
  • Sterk stakeholdermanagement en overtuigings- en verbindingskracht. 

Beschik jij als Bid manager over de juiste specialistische kennis en een winnaarsmentaliteit? Solliciteer dan via de knop!

Liever eerst nog meer informatie ontvangen voordat je solliciteert? Dat kan! Neem dan contact op met Sven Vos (onze recruiter) via 06-515 835 97.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in