+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Sellingen.

Consulent Jeugd Westerwolde & aanmeldcentrum Ter Apel Sellingen

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Multiselect

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Rijbewijs Auto (B)

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Als Consulent Jeugd in Westerwolde & het aanmeldcentrum Ter Apel speel je een cruciale rol in het signaleren en reageren op hulpvragen vanuit de jeugdige en zijn/haar omgeving. Je zorgt voor een veilige ontwikkeling van het kind, coördineert de benodigde ondersteuning, en behandelt aanvragen voor jeugdvoorzieningen. Jouw werk is zowel uitdagend als van grote maatschappelijke waarde, vooral gezien de complexiteit van het werken met asielzoekerskinderen. Klaar voor het volgende hoofdstuk? Lees verder om meer te weten!
 

Volledige vacaturetekst

Functie omschrijving

Als Consulent Jeugd Westerwolde & aanmeldcentrum Ter Apel signaleer en reageer je adequaat op hulpvragen vanuit de jeugdige of zijn/haar omgeving. Je bevordert een veilige ontwikkeling van het kind en grijpt indien nodig in. De regievoering is bij jou belegd.Je betrekt en verbindt aanbieders, maatschappelijke partijen en niet-professionele ondersteuning. Door een juiste vraagstelling breng je de ondersteuningsbehoefte van het kind in kaart en stel je een onderzoeksverslag of framework op ten behoeve van de ondersteuning. De ingezette ondersteuning wordt door jou gemonitord.Aanvragen voor financiële en materiële tegemoetkomingen en verstrekkingen in het kader van de Jeugdwet worden door jou behandeld. Ook informeer je klanten over de diverse voorzieningen in het kader van de Jeugdwet en overige voorliggende voorzieningen. Je hanteert de werkwijze "Signs of Safety" om het veilig opgroeien van het kind te herstellen.Als Consulent Jeugd op het aanmeldcentrum in Ter Apel brengt de zoektocht naar passende jeugdhulp aan asielzoekerskinderen regelmatig dilemma’s met zich mee. Veel hangt samen met de inrichting en het systeem van asielopvang. En de vele verhuizingen tijdens de  procedure  maken continuïteit en rust voor deze kinderen bij voorbaat onmogelijk. Het vergt voor deze doelgroep dan ook een grote creativiteit om toch goede (jeugd)hulp te organiseren.


Functie eisen

Consulent Jeugd Westerwolde & aanmeldcentrum Ter Apel in Sellingen moet over de volgende kwaliteiten beschikken:

Je hebt een relevante HBO opleiding afgerond, zoals Social works en je hebt ervaring in een soortgelijke functie.- Registratie in het register van jeugdzorgmedewerkers (SKJ) → harde eis- Minimaal 2 jaar ervaring als consulent jeugd bij een Noordelijke Gemeente→ harde eis- Kennis van en inzicht in het hulpaanbod, diverse hulpverleningsmethodieken en diagnostische instrumenten zoals o.a. ontwikkelingspsychologie en psychopathologie.- Actuele kennis van wet- en regelgeving.- Je hebt ervaring/ affiniteit met het werken met mensen die op een AZC verblijven- Deze functie brengt met zich mee dat je mobiel bent en in het bezit van rijbewijs B.



Bedrijfsomschrijving

Krijg je energie van het helpen van jeugdigen met zware (mentale) problematiek? Dan is de functie voor Consulent Jeugd Westerwolde & aanmeldcentrum Ter Apel met standplaats Sellingen iets voor jou! Neem contact op met Stefan de Rapper per mail: [email protected] of telefoon: 06-45930573.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in