+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Sint-Michielsgestel.
Laad meer vacatures

BBL leerling / zij-instromer Sint-Michielsgestel

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Koninklijke Kentalis

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 28 uur
  • LBO / VMBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • BBL / Vast contract
  • 2.468 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Wil je een verschil maken in het leven van anderen? Start dan in ons team waar je bewoners met speciale zorgvragen een mooie dag bezorgt. Bij ons leer je de juiste manier van communiceren met de bewoners, die doof, slechthorend of doofblind zijn. Je werkt op een woongroep en leert verschillende communicatiesystemen. We bieden niet alleen een opleiding, maar ook interne trainingen om je te helpen groeien. Je komt te werken met een team dat klaarstaat om jou alles te leren. Lees door en ontdek waarom wij jouw volgende stap kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

28 uur, parttime

Bezorg bewoners met verschillende zorgvragen een mooie dag. Dat doe je samen met het netwerk dat om de bewoners heen staat én je team.Werken bij Kentalis is verrijkend; je leert de communicatiewijze toe te passen die aansluit op de behoefte van de cliënt. Begeleid jij onze bewoners, die doof, slechthorend of doofblind zijn, in hun dagelijkse leven? Start dan dit leerwerktraject en leer hoe jij hieraan kan bijdragen!

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Opgeleid worden binnen Kentalis is bijzonder! Onze bewoners zijn doof of slechthorend en hebben verschillende hulpvragen. Zo hebben zij hulpvragen met betrekking tot de algemene dagelijkse verzorging, sociaal emotioneel vlak en natuurlijk op het gebied van communicatie. Voor alle groepen geldt dat iedere bewoner uniek is en dat vraagt van jou om iedere dag weer te ontdekken met welke behoefte jij ze helpt om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Er zijn verschillende communicatiesystemen die je leert zoals Nederlandse gebarentaal, vierhandengebaren en verwijzers. Je werkt op een woongroep met 6 tot 14 bewoners op ons terrein of op een van onze woningen in de wijk. Om het maximale uit jezelf te halen bieden we naast de opleiding meerdere interne trainingen. Hierbij kun je denken aan trainingen op het gebied van communicatie of het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Net wat nodig is voor de woongroep waar je werkt om de beste zorg en begeleiding te kunnen bieden. Op deze manier ontwikkel jij je gaandeweg tot een professional met ontzettend veel kennis over jezelf, het beroep en communiceren.

Wie ben jij?
Je staat er voor open om te leren wat bewoners nodig hebben en ondersteunt hen in hun zelfstandigheid en behoefte. Je biedt verzorging en structuur en bent er voor ze, zodat ze zich leren uit te drukken en de wereld om hen heen beter begrijpen. Ook leer je reflecteren op je eigen gedrag, ben je een doorzetter en wil je dat extra stapje zetten in je eigen ontwikkeling. Wie ben je verder:

  • Je bent bereid onregelmatig te werken (avonden, weekenden en feestdagen maken onderdeel uit van je rooster). Daarnaast volg je vanaf september 2024 de BBL-opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 3 / 4 bij één van de ROC’s in de regio. Zou jij al eerder willen beginnen in de praktijk, dan is dit zeker bespreekbaar.
  • Je hebt minimaal vmbo kader, tl of gl of mbo 2 / 3 afgerond, of een overgangsbewijs van havo klas 3 naar 4. Heb je dit niet, maar ben je ouder dan 21 jaar? Doe dan een toelatingstest op een ROC.

Met wie werk je?
Afhankelijk van het team waar je gaat starten werk je samen met 8 tot 15 betrokken collega’s op een woongroep in Sint-Michielsgestel. Daarnaast werk je nauw samen met het onder andere het netwerk van de bewoners, de behandelcoördinator en de teamleider om de beste zorg te kunnen bieden. Om jouw zo breed mogelijk op te leiden zal je ervaring opdoen op meerdere locaties binnen Kentalis. Tijdens de jaarlijkse leerplaatsenmarkt van Kentalis maak je kennis met de verschillende locaties en bepalen we samen welke locatie het beste bij jou past.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie met circa 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over 175 locaties door heel Nederland.

Wij bieden jou:

  • Een bruto maandsalaris van €1.723,- in je 1e leerjaar tot €2.348,- in je 3e leerjaar bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg;
  • Ben je in het bezit van een mbo-diploma op niveau 3 en heb je minimaal 3 jaar werkervaring en ga je nu de niveau 4 opleiding volgen? Dan kom je als zij-instromer in aanmerking voor een bruto startsalaris van €2.468,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur;
  • Ben je in het bezit van een mbo-diploma op niveau 2 en heb je minimaal 3 jaar werkervaring en ga je nu de niveau 3 opleiding volgen? Dan kom je als zij-instromer in aanmerking voor een bruto startsalaris van €2.229,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur
  • Eindejaarsuitkering van 8,33%, onregelmatigheidstoeslag, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en pensioenopbouw bij PFZW;
  • Een leerarbeidsovereenkomst van 28 uur per week (meer uren is bespreekbaar) voor de duur van de opleiding, waarvan de lestijdvergoeding conform CAO is;
  • De opleidingskosten (collegegeld en boekengeld) worden door Kentalis betaald;
  • Fijne collega’s die jou het vak willen leren. Daarnaast organiseren we twee keer per jaar een bijeenkomst voor alle leerlingen om ervaringen uit te wisselen;

Interesse?
Ben jij nieuwsgierig geworden? Solliciteer zo snel mogelijk maar tenminste vóór 26 februari. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om jouw sollicitatie door te spreken. De selectiegesprekken vinden in overleg plaats. Na een succesvol selectiemoment krijg je natuurlijk de kans om mee te lopen op locatie zodat je een volledig beeld hebt.
Heb je vragen over deze vacature, bel of Whatsapp Karien Abrahams, BPV-coördinator op 06-13730658 of Yvonne Schmohl op 06-23551397.

We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.
Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in