+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Verkeerskundig Ontwerper Sittard

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Maandag®

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Maandag®

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.953 - € 5.770 p/m

Vacature in het kort

Als Verkeerskundig Ontwerper Openbare Ruimte binnen een gemeente, speel je een cruciale rol in het vormgeven van de verkeerstechnische kwaliteit en het streven naar integrale ontwerpen. Je werkt samen met een divers team van professionals en staat centraal in het bevorderen van inclusie in de openbare ruimte. Jouw ontwerpen dragen bij aan het welzijn van inwoners en de leefbaarheid van de stad, in lijn met het innovatieve concept 'Tuinman'. Wil je meer weten? Duik nu in de details!
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie

Als Verkeerskundig Ontwerper Openbare Ruimte bij de gemeente Sittard-Geleen wordt jouw uitdaging om samen met andere ontwerpers verantwoordelijk te zijn voor de integrale planvorming en vormgeving van diverse projecten in de openbare ruimte. Je zult je als Verkeerskundig Ontwerper Openbare Ruimte voornamelijk richten op het waarborgen en vormgeven van de verkeerstechnische kwaliteit binnen het ontwerp, en streven naar een integraal ontwerp waarin alle disciplines zijn opgenomen.

In deze rol werk je nauw samen met andere ontwerpers, adviseurs, verkeerskundigen, projectleiders, opdrachtgevers en wijkcoördinatoren. Vaak zul je als ontwerper de regie voeren, waarbij je randvoorwaarden opstelt en plannen toetst, terwijl derden de plannen daadwerkelijk uitvoeren. Je als Verkeerskundig Ontwerper Openbare Ruimte wordt ook regelmatig gevraagd om advies te geven over verkeerskundige vraagstukken, bijvoorbeeld in vergunningstrajecten of bij gebiedsontwikkelingen.

Naast je ontwerptaken vervul je ook een rol als ambassadeur en aanspreekpunt voor inclusie in de openbare ruimte. De gemeente hecht veel belang aan de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en partners bij het tot stand komen van ontwerpen, dus het vermogen om in dialoog tot een ontwerp te komen is essentieel. Goede communicatieve vaardigheden zijn dan ook van groot belang in deze functie.

Binnen de gemeente Sittard-Geleen wordt gewerkt volgens het concept 'Tuinman', wat staat voor het beheer en de inrichting van de openbare ruimte en de veranderende rol van de overheid in de samenleving. Als Verkeerskundig Ontwerper Openbare Ruimte vertegenwoordig je dit gedachtegoed en werk je met het oog op het welzijn van de inwoners.


Functie eisen
  • Je beschikt over minimaal een hbo werk- en denkniveau met een voltooide opleiding in verkeerskunde of een vergelijkbare studierichting.
  • Relevante werkervaring in een soortgelijke rol bij een gemeente (stage mag ook).
Over het bedrijf

Het team IPOR is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de openbare ruimte, inclusief instandhouding en verbetering. Dagelijks beheer, groot onderhoud en vervangingen behoren tot hun uitvoeringstaken. In de rol van opdrachtgever voert het team de regie over deze taken, die worden uitgevoerd door het team Wijkbeheer, het team Projecten, en/of externe partijen. Gezamenlijk dragen zij bij aan de ontwikkeling en aantrekkelijkheid van de stad, en aan de leefbaarheid in de wijken en dorpen, altijd in lijn met het gedachtegoed van de Tuinman.

Het team richt zich niet alleen op het heden, maar kijkt ook naar toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen, zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, smart city, en hun impact op de toekomstige inrichting van de openbare ruimte. Hierbij zoekt het team naar verbindingen met andere domeinen en partijen om synergie en slimme allianties te creëren. Met ongeveer 35 professionals, waaronder ontwerpers, wijkcoördinatoren, beleidsadviseurs en ondersteunend personeel, werkt het team aan deze uitdagende doelstellingen.


Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Verkeerskundig Ontwerper die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in