+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Sliedrecht.

Jeugdzorgwerker C/Gezinshuisouder ZZP/loondienst Sliedrecht

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

De Veilige Haven

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 18 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Rijbewijs Auto (B)
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Bijbaan / Freelance / Vast contract
  • Eindejaarsuitkering

Vacature in het kort

Duik in de wereld van gezinshuis De Veilige Haven en bied jongeren een warme en veilige thuishaven waar ze zich kunnen ontwikkelen. Als gezinshuisouder leef je samen met de jongeren en vorm je een gezin. Geniet van unieke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals extra scholing, intensieve begeleiding en coaching in het eerste jaar, waarna het overgaat in reguliere begeleiding. Een kans om echt het verschil te maken in het leven van jongeren. Lees verder en ontdek waarom wij de ideale werkgever voor jou kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

Vacature omschrijving gezinshuis bij Radiant Jeugd & Opvoedhulp

De uitdaging
Ben jij de professional die op zoek is naar een zelfstandige en verantwoordelijke baan?
Zijn jullie een (echt)paar of ben je alleenstaand met een warm hart voor jongeren? Wil jij bijdragen aan het bieden van een gezinsgericht verblijf voor jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen? Dan zijn wij op zoek naar jou als gezinshuisouder!

Samen met ons bied je jongeren een plek waar zij zichzelf kunnen zijn en waar ze kunnen opgroeien met professionele begeleiding, ondersteuning en zorg. Als gezinshuisouder observeer, begeleid en stimuleer je jongeren binnen een gezinssituatie en onderhoud je contacten met hun netwerk.

Het is onze ambitie om jongeren zoveel mogelijk op te laten groeien in een gezinssituatie. Om meer jongeren een gezinsgericht verblijf te kunnen bieden, zijn we op zoek naar nieuwe gezinshuisouders. Klinkt dit als jouw droombaan? Reageer dan snel op onze vacature!

Invulling van de vacature
Als Gezinshuisouder geef je jongeren die veel hebben meegemaakt en vaak op veel verschillende plekken hebben gewoond de kans zichzelf te ontwikkelen in een gezin. Voor deze jongeren is het belangrijk dat je er onvoorwaardelijk voor ze bent. Werk en privé lopen door elkaar heen. Je leeft met de jongeren samen en vormt met hen 24 uur per dag een gezin. Je werkt samen met en wordt ondersteund door een klein team
De vacature kan op drie verschillende manieren vervuld worden:

• Gezinshuisouder: Je woont – eventueel samen met je partner en eventuele eigen kinderen - in een huis van De Veilige Haven in een ‘gewone’ wijk met maximaal vier (indien alleenstaand) jongeren of indien jullie een (echt)paar zijn met maximaal 6 jongeren in de leeftijd van 4 tot 21 jaar. De jongeren wonen voor langere tijd bij je. Het leven is er zo normaal als mogelijk, maar ook zo bijzonder als nodig. Behalve een warm en positief thuis, bied je deze jongeren een veilige en rustige woonplek met een voorspelbare dagelijkse routine. Ook zorg je ervoor dat ze hun vrije tijd op een positieve manier invullen. Je weet hoe belangrijk ouders en broertjes/zusjes zijn in het leven van een jongere en weet hen op natuurlijke wijze een plek in zijn/haar leven te geven.

• Gezinshuisouder 10 dagen op 10 dagen af: Je woont om de 10 dagen in een huis van De Veilige Haven in een ‘gewone’ wijk maximaal vier (indien alleenstaand) jongeren of indien jullie een (echt)paar zijn met maximaal 6 jongeren in de leeftijd van 4 tot 21 jaar. Je bent er de hele 10 dagen en de 10 dagen erop ben jij vrij.

• Vervangend Gezinshuisouder: Als vervangend gezinshuisouder ben je verbonden aan een huis en vervang je de vaste gezinshuisouder. Wanneer de Gezinshuisouder vrij is of met vakantie gaat dan neem jij het over. Dit gebeurt in onderling overleg.

Wat vragen wij?
Als gezinshuisouder ben je plaatsvervangend opvoeder/begeleider en ben je belast met de (ortho)pedagogische aspecten van het verblijf van jongeren in een permanente 24-uurs situatie (7 dagen per week);

Je benadert kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente wijze. Je bent in staat je in te leven in wat een kind voelt en meemaakt. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind. Je toont daarbij respect voor de eigenheid en autonomie van ieder kind en bent in staat het ouderschap, wanneer mogelijk, te “delen” met biologische ouders. Tenslotte werk je volgens het ontwikkelplan en reflecteer je systematisch op jouw eigen handelen waarbij je continue op zoek gaat naar mogelijkheden tot verbetering.

Functie-eisen
• Jullie hebben een stabiel eigen gezin met eventueel kinderen;
• Je hebt/een van jullie heeft een afgeronde HBO (SocialWork/Pedagogiek etc.) of een MBO4 opleiding in zorg en welzijn aangevuld met een EVC traject en of professionele ervaring met hulp/ondersteuning aan jongeren en daarnaast een EVC-traject gevolgd.
• Je bent/een van jullie is SKJ-geregistreerd
• Je hebt/Jullie hebben affiniteit met, en een warm hart voor, jongeren binnen deze doelgroep;
• Je/jullie kunnen goed omgaan met jongeren met diverse achtergronden en leeftijden, hun ouders en verwijzers;
• Je bent/jullie zijn zelfstandig en flexibel;
• Je kunt/Jullie kunnen goed organiseren en plannen, maar ook inspelen op onverwachte situaties;
• Je bent/jullie zijn in staat de combinatie van privé en werk te hanteren.

Dienstverband mogelijkheden: loondienst of als zelfstandig ondernemer
• Je kunt kiezen voor een dienstverband bij Radiant Jeugd & Opvoedhulp of om als ZZP'er in onderaannemerschap bij Radiant te werken;
• In beide gevallen ontvang je begeleiding en ondersteuning van een klein team, waaronder de gedragswetenschapper

Loondienst
• Als medewerker in dienst krijg je een aanstelling van 9 uur per week per kind, met een maximum tot 36 uur. De functie wordt ingeschaald als jeugdzorgwerker C in schaal 8 van de CAO Jeugdzorg (min. €2808, max. €4171 bruto per maand excl. eindejaarsuitkering) en je hebt recht op 200 uur verlof bij een dienstverband van 36 uur. • Je krijgt 14% onregelmatigheidstoeslag. De overige arbeidsvoorwaarden en vergoedingen voor gezinshuisouders vind je in bijlage 3 van de cao Jeugdzorg;

• Naast 8% vakantiegeld ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3% over het bruto jaarsalaris;
• Een eventuele partner ontvangt een vrijwilligers vergoeding bij maximaal 4 kinderen en of een parttime contract bij 5 of 6 kinderen.

Zelfstandig ondernemer
• Als onderaannemer ontvang je een dagvergoeding van € 100 per kind per etmaal.
• Onderaannemerschap geldt alleen voor optie 1 onder invulling vacature
• Als onderaannemer organiseer je zelf de opvang van de kinderen in weekenden en vakanties. Hierbij kun je gebruik maken van het netwerk van het kind, je eigen netwerk en de hulp en kennis van De Veilige Haven.

Enthousiast? Solliciteer direct met je motivatie en CV en wij plannen een kennismakingsgesprek in! Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Onze collega’s van De Veilige Haven beantwoorden ze graag: 0184-633071. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Mail dan via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.e

Uren

18 - 36 uur
Uren en dagen in overleg. Aantal uren is een gemiddelde per week

Salaris

Cao Jeugdzorg, schaal 8. Salaris afhankelijk van ervaring. Voor ZZP zie omschrijving.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in