+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Ondersteunend begeleider intensieve begeleiding Drechtsteden Sliedrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

ASVZ

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 20 - 40 uur
  • LBO / VMBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.338 - € 3.294 p/m
  • Eindejaarsuitkering

Vacature in het kort

Bij ons kun je starten als Ondersteunend Begeleider zonder zorgervaring. Je helpt mensen met een verstandelijke beperking om een gewoon leven te leiden. Dit werk doe je samen met ervaren collega's. Je leert hoe je de bewoners het beste kunt helpen. Elke maand praat je met je team over wat er goed gaat en wat beter kan. Je wordt goed ingewerkt zodat je weet wat je moet doen. Samen zorgen we dat iedereen zich thuis voelt en op zijn gemak is. Intrigeert wat je hebt gehoord? Ontdek nu meer!
 

Volledige vacaturetekst

Ondersteunend Begeleider Intensieve Begeleiding (IB)
Als ondersteunend begeleider bij ASVZ hoef je helemaal geen ervaring te hebben in de zorg! Je komt net van school of werkt al jaren in een andere sector maar wil graag de overstap maken naar de zorg. Bij ons ondersteun je bewoners met een verstandelijke beperking bij hun dagelijks leven. Jij zorgt ervoor dat zij het gewone leven ervaren. Ben jij er klaar voor om ons te versterken?

Wat ga je doen?
Als ondersteunend begeleider bij ASVZ begeleid en verzorg je bewoners met een verstandelijke beperking. Tijdens je dienst zorg je ervoor dat de bewoners op jou kunnen vertrouwen. Je bent betrokken bij het ochtendritueel of vangt de bewoners weer op als ze klaar zijn met dagbesteding. Je betrekt ze bij de dagelijkse gang van zaken en de huishoudelijke taken op de woning. Wij gaan uit van het samen 100 principe. Je vult de bewoner aan zodat je samen op 100% komt.

  • Je leert cliënten begeleiden op een manier die aansluit bij hun behoeften.
  • Je hebt elke maand een teamoverleg, waarin je meedenkt over de plannen voor cliënten.
  • Je wordt aangestuurd door een teamleider en krijgt aanwijzingen van (persoonlijk) begeleiders.

We hebben bij ASVZ veel ervaring met zij-instromers, dus bieden jou een degelijke en goede inwerkperiode aan. Samen met de ervaren begeleiders op jouw woning leren we je stap voor stap de juiste vaardigheden aan om de bewoners op de juiste manier te begeleiden.



Gevraagd

Wie zoeken we?
Als ondersteunend begeleider wil je jezelf ontwikkelen in een totaal nieuwe sector! Je beschikt over een flinke dosis geduld, inlevings- en doorzettingsvermogen. Omdat je op een woning werkt, werk je zowel overdag als in de avonduren, weekenden en op feestdagen. Daarnaast vragen wij:

  • Een vmbo, mavo, lbo, havo of vwo diploma
  • Je bent goed in het bieden van structuur aan de bewoners
  • Je kunt je vinden in de visie van ASVZ en draagt deze uit
Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je?
Een veelzijdige baan waarbij je samen met je collega's kijkt naar mogelijkheden van cliënten en niet naar beperkingen. ASVZ wil niet alleen een goede zorgverlener zijn, maar ook een goede werkgever. Een organisatie waar je met plezier werkt en waar je je verbonden voelt met je collega's. Verder kun je rekenen op:

  • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast contract.
  • Een baan voor minimaal 20 uur tot maximaal 32 uur per week.
  • € 2338 tot € 3294 o.b.v. 36 uur. Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 35, volgens de CAO gehandicaptenzorg.
  • 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en uiteraard onregelmatigheidstoeslag (ORT).
  • Aandacht voor jouw ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden, naar begeleider.
  • ASVZ biedt veel interne en externe scholingsmogelijkheden, zoals de Triple-C behandelingsmethode en weerbaarheidstraining. ASVZ heeft hiervoor een eigen opleidingsinstituut.
  • Ondersteuning vanuit de Triple-C Werkplaats.
  • Aandacht voor jouw persoonlijke groei vinden we ook belangrijk. Daarom kun je gratis deelnemen aan allerlei activiteiten via ons vitaliteitsprogramma zoals yoga en padel.

Intensieve zorg
Binnen de intensieve dagbesteding werken acht tot twaalf cliënten met een intensieve zorgvraag (VG7). De intensieve locaties zijn er voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen met een licht, matig of ernstig verstandelijke beperking. Binnen ASVZ richten wij ons niet op het beheersen en voorkomen van probleemgedrag, maar op het voorleven en bevorderen van het gewone leven. Als je niet de stoornis, maar menswaardigheid als uitgangspunt neemt, ga je anders kijken naar probleemgedrag en geef je het een andere betekenis. Wanneer de focus van het probleemgedrag af is, verdwijnt dit gedrag naar de achtergrond. Door deze onvoorwaardelijke ondersteuning in combinatie met een zinvol gevuld dagprogramma zie je dat de kwaliteit van het bestaan toeneemt. De uitdaging ligt dan ook in het op zoek gaan naar de onvervulde menselijke behoefte achter het probleemgedrag.

Werkplek
Wij werven voor verschillende intensieve locaties in de regio Drechtsteden.

LVB (Licht verstandelijke beperking)
Op een LVB-locatie werken acht tot twaalf cliënten. Net als jij willen deze mensen ‘een gewoon leven'. Met alles wat daarbij hoort.  Een eigen baan of opleiding en het maken van eigen keuzes. Als ondersteunend begeleider op dagactiviteiten ondersteun je de cliënten bij problemen waar zij tegenaan lopen. Daarnaast werk je mee aan betekenisvol werk en geef je cliënten de ruimte om zelf keuzes te maken.
Dit alles is voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Daarom ondersteun jij ze daarbij. Je zorgt dat cliënten zich veilig voelen. Samen bouw je aan succeservaringen op de verschillende leefgebieden. Zo vergroot je hun (zelf)vertrouwen, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.
Als ondersteunend begeleider van mensen met een LVB is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. De cliënten zijn vaak verbaal sterk. De kunst is om achter hun gedrag te kijken. Dan zie je dat ze vaak een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen hebben. En daar kun je samen werk van maken! 

EVB (Ernstig verstandelijke beperking)
Op een EVB-locatie werken acht tot twaalf cliënten. Deze cliënten hebben een ernstige verstandelijke beperking met mogelijk een lichamelijke beperking en/of medische problemen. De ontwikkelingsleeftijd van de cliënten ligt tussen de zes maanden en twee jaar. Verbale communicatie is niet vanzelfsprekend en vindt plaats op een eenvoudige manier. Door gebruik van pictogrammen, gebarentaal of lichaamshouding/ taal. Het is voor mensen met EVB vaak moeilijk om de wereld om zich heen te begrijpen. Om zich veilig te voelen hebben zij de juiste begeleiding en/of verzorging nodig in een vertrouwde omgeving. De vertrouwde begeleiders en het netwerk (ouders/verwanten en vrijwilligers) zijn heel belangrijk voor de cliënten en dragen bij aan het gevoel van veiligheid.

Bij het werken met de doelgroep EVB is het bieden van structuur in een voorspelbare omgeving heel belangrijk. Je moet vooruit kunnen denken in de begeleiding én verzorgingsmomenten. Diversiteit en ontwikkelingsgerichtheid staan hoog in het vaandel. Verder moet je doorzettingsvermogen hebben en denk je in mogelijkheden. Je bent cliëntgericht, loyaal en je hebt humor. Kortom: Jij bent de betrouwbare ander!

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct!
Heb je nog vragen? Stel ze gerust door contact op te nemen met, Suze Kroon recruitment coördinator via 06-22419906.

Onderdeel van de procedure voor deze vacature is een online assessment waarmee je inzicht krijgt in de kwaliteiten die jij meebrengt. Vervolgens ga je met onze selecteurs in gesprek over jouw wensen en mogelijkheden, op het gebied van functies, locaties en contractomvang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature? Liever niet.
Ben je zzp'er? Solliciteer dan alleen als je bij ASVZ in loondienst wil komen.



Aanbod

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met ASVZ, telefoonnummer: 0184 491935

Een online assessment en een recruiter gesprek is een onderdeel van de procedure.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in