+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Tilburg.

Transitiemanager Tilburg

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

CZ

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 38 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in een rol waarbij je strategische transities vormgeeft en de organisatie uitdaagt om concrete resultaten te behalen. Als Transitiemanager werk je binnen het team Transitiemanagement, nauw verbonden met het centrale bestuursteam en Senior Product Owners. Je leidt transities die de gehele organisatie beïnvloeden, van advies tot implementatie, en speelt een cruciale rol in het toekomstbestendig houden van de organisatie. Klaar om te stralen in deze rol? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Wil jij je de komende jaren vastbijten in één van onze strategische transities waarbij we onder andere onze product- en polis administratie gaan vervangen zodat we onze klanten nog sneller, beter en foutloos kunnen bedienen? Lees dan verder en ontdek of de rol van Transitiemanager iets voor jou is.

Vanuit jouw rol geef je de transitie vorm, daag je de organisatie uit op uitvoerbaarheid van doelstellingen en ben je verantwoordelijk voor het realiseren van concrete resultaten. Dit vraagt om zowel oog voor het proces als voor de inhoud en de mensen die de veranderingen raken. Jouw kracht ligt in het multidisciplinair overzien van het transitie vraagstuk. Met gevoel voor verhoudingen en cross-functionele belangen op strategisch niveau, weet jij alle partijen mee te krijgen.

Positionering in de organisatie:

De Transitiemanager is onderdeel van het team Transitiemanagement binnen het CIO Office, divisie IT. Om transities te organiseren, te begeleiden en te laten landen in de organisatie, is bewust gekozen om dit team zo centraal en dicht mogelijk bij de besluitvorming te positioneren. De Transitiemanager werkt nauw samen met het centrale bestuursteam en de Senior Product Owners. Je fungeert hierbij als adviseur, inhoudelijk sparringpartner en levert pro actief relevante inzichten.

Je stuurt transities aan die de gehele organisatie raken en dus business team overstijgend zijn. Van advies tot ontwerp, tot en met implementatie: je helpt CZ bij de realisatie om relevant en toekomstbestendig te blijven. Vanuit jouw kennis, kunde en ervaring, loop je op de troepen vooruit en acteer je voor je stakeholders als reisleider.

De transities zijn divers: dit kunnen business transities zijn, zoals ontvlechtingen, integraties of het neerzetten van een nieuwe organisatiestructuur. Maar het kan ook gaan om het implementeren van een nieuwe bedrijfsstrategie. Soms ligt de focus op de peoplekant wanneer je medewerkers begeleidt bij een organisatieverandering. Soms gaat het om de techniek wanneer je strategisch adviseert over hoe een organisatie bijvoorbeeld de transitie naar de cloud zou kunnen maken of een datatransitie kan doorvoeren.


Gevraagd

- Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding, bijvoorbeeld in de richting van business information technology & management, organisatiekunde of bedrijfskundige informatica.
- Geruim aantal jaren (> 7 jaar) ervaring vanuit de rol van change manager, programmamanager of implementatie manager met het uitvoeren en voltooien van grote, complexe veranderprogramma’s in een Agile/SAFe omgeving. Hierin heb je ruime ervaring opgedaan met met contractering van en samenwerking met externe partners.
- Goede communicatieve vaardigheden: je schrijft heldere stukken en kunt ook mondeling overtuigend je verhaal overbrengen.
- Je beschikt over verbindende kwaliteiten om draagvlak te creëren voor de inbedding van de verandering bij de stakeholders.
- Je hebt kennis en aantoonbare ervaring met transitieprocessen, inrichtingsvraagstukken of organisatieveranderingen vanuit diverse organisaties.
- Met gevoel voor verhoudingen weet jij alle partijen mee te krijgen op zowel mens- als organisatieniveau en fungeer je als trusted advisor voor jouw transitie op alle niveaus in de organisatie
- Op basis van een scherpe analyse weet je op het juiste moment door te pakken
- Je zet plannen om tot actie en zit aan het stuur van het verandertempo. Daarbij ben je niet vies om ook af en toe hands-on zaken te regelen en te organiseren.
- Je weet informatie snel te doorgronden en het stakeholderveld inzichtelijk te maken
- Delen van kennis en ervaring is belangrijk binnen het team: alleen samen kunnen we een transitie succesvol maken


Aanbod

  • Focus op opleiding en ontwikkeling

    Binnen CZ krijg je wekelijks ruimte om je te verdiepen in je vak om zo te werken aan je eigen ontwikkeling.

  • Flexibel werken

    Jij bepaalt waar en wanneer je werkt om zo de beste werk-prive balans te bieden. Natuurlijk wel zo dat je ook nog bereikbaar bent voor je team.

  • Keuzesysteem arbeidsvoorwaarden

    Ieder mens is anders dus jij bepaalt welke arbeidsvoorwaarden voor jou het best passen.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in