+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Jeugdzorgwerker C - Jonge meiden Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Timon

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.808 - € 4.171 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

Werk je graag met jonge meiden die in hun leven tegen moeilijkheden zijn aangelopen en niet meer thuis kunnen wonen? Wil je hen begeleiden richting zelfstandigheid? En sta je stevig in je schoenen? Kom dan werken bij Timon. Bekijk de vacature jeugdzorgwerker C bij Ziva in Utrecht. 
 
Ziva in Utrecht is een verblijf- en behandelvoorziening met zelfstandigheidstraject voor meiden 16-22 jaar, met onder andere psychiatrische problematiek (vaak zelfbeschadigend gedrag). Behandeling is met name gericht op vergroten van oplossingsvaardigheden. Belangrijk daarvoor is de niet veroordelende houding van medewerkers waarbij de regie bij de cliënt gelaten wordt. Verder wordt het samenwerken met het systeem (netwerk en GGZ) gezien als een essentieel onderdeel van de behandeling. 
 
Geduld, doorzettingsvermogen en daadkracht 
Een stabiele en veilige omgeving is niet altijd vanzelfsprekend. Als jeugdzorgwerker C begeleid je jonge meiden die door omstandigheden (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Je hebt hier te maken met onder meer angst- en stemmingsstoornissen, traumagerelateerde en hechtingsproblematiek, agressie, drugsgebruik en specifieke meidenproblematiek. Aan jou de uitdaging hen te begeleiden, op allerlei levensgebieden. Dat vraagt van jou als jeugdzorgwerker C om geduld, doorzettingsvermogen en daadkracht. Omdat er altijd iets kan gebeuren, ben je flexibel en kan je snel schakelen. Als de situatie daarom vraagt, neem je het initiatief en je behoudt het overzicht. 
 
Jouw werk doet ertoe 
Als jeugdzorgwerker C ben je mentor van een aantal jongeren. Je begeleidt hen 1-op-1. Ook kan je te maken krijgen met groepsdynamica. Je motiveert en ondersteunt de jongere in het behalen van haar doelen. Je krijgt energie van het individuele groeiproces van de jongere en elk stapje zie als winst. Je houdt de veiligheid in het oog en je werkt aan het creëren van een stabiele omgeving. Vanuit je hart en je deskundigheid begeleid je jongeren naar zelfstandigheid. Daarbij betrek je ook het netwerk rondom de jongere. Kortom, jouw werk doet ertoe!
 
Dit ga je doen 
  • Je bent verantwoordelijk voor de behandeling van de jongeren
  • Je stelt samen met de jongere doelen op en legt die vast in het hulpverleningsplan
  • Je hebt veel vrijheid om je begeleiding vorm te geven, passend bij wat op dat moment nodig is
  • Je bent contactpersoon voor én tussen ouders/(gezins)voogden, scholen en andere betrokken instanties
  • Je gaat teamoverstijgende taken doen, zoals roosters maken, HR-taken, intakes, instroom en het voorzitten van vergaderingen
“Ik bouw graag mee aan stabiliteit, er mogen zijn en een glimlach. Met liefde als basis, wat inhoudt dat we iedere jongere een tweede kans geven.” 
Frouke Procee, jeugdzorgwerker C
 
Dit vragen we van je 
  • Een relevant hbo-diploma (bijvoorbeeld Social Work of Pedagogiek)
  • Minimaal twee jaar ervaring in de (jeugd)zorg
  • Je hebt kennis van behandelmethodes, zoals Contextueel, Wrap Around Care, Beschermjassen en SOS) en wilt hierin leren en groeien
  • Registratie in het beroepsregister SKJ (Stichting Kwaliteitskader Jeugd) 

Heb je nog geen SKJ-registratie maar wel interesse in de vacature. Voel je vrij om contact op te nemen met de recruiter, zij kan met je meedenken of het mogelijk is voor jou om op korte termijn de registratie te behalen.

Dit bieden wij 
Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris volgens de cao Jeugdzorg (schaal 8) vanaf € 2.808,78 tot € 4.171,02, afhankelijk van je kennis en ervaring
  • Een jaarcontract van 24-36. Functioneer je goed? Dan zetten we dit contract om in een vast dienstverband.
  • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris
  • Een eigen coach die jou helpt met je persoonlijke doelstellingen en ontwikkeling

Binnen Timon krijg je een uitgebreid inwerktraject waarin we je koppelen aan een buddy. Daarnaast volg je diverse trainingen en opleidingen gericht op jouw functie zoals: Verbindend Gezag en Competentiegericht Werken.

Wij zijn Timon 
Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Bij ons ben je er voor kinderen, jongeren en ouders. En ons team is er voor jóu. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 750 bevlogen medewerkers werken we in een groot deel van Nederland. Timon innoveert en groeit. We denken in kansen en zetten graag een stapje extra. 
 
Jij@Timon? 

Denk jij dat Timon de organisatie is die bij je past? Solliciteer dan op de vacature voor jeugdzorgwerker C. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met onze recruiter.

Voor indiensttreding is het screeningsbeleid van Timon van toepassing. Deze is altijd opvraagbaar en wordt toegelicht in het arbeidsvoorwaardengesprek. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in