+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Ervaren Veilig Thuis medewerker Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

BMC

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
BMC

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

Als Veilig Thuis medewerker heb je de primaire taak om in kaart te brengen wat de behoeften en benodigdheden voor een kind, oudere of andere betrokkene zijn. Je hebt contact met alle betrokkenen, gaat op huisbezoek, overlegt met collega's en brengt de situatie zo helder mogelijk in kaart. De mens staat altijd centraal, en jij bent bereid tot het uiterste te gaan om zo tot de best mogelijke voorwaarden en oplossingen te komen voor alle betrokkenen.

Bij Veilig Thuis komen meldingen binnen waarbij vermoedens zijn van (kinder-)mishandeling en/of huiselijk geweld. Wanneer er sprake is van een complexe of ernstige situatie wordt er een onderzoek gestart naar de melding door jou als Veilig Thuis onderzoeker. Dit houdt in dat je gesprekken voert met de cliënt en diverse betrokkenen rondom de cliënt om de zorgmelding te bespreken en te kunnen analyseren.

Je praat dus niet alleen met degene om wie het draait, maar ook met andere betrokkenen, professionals. Denk aan de huisarts, de wijkagent, de leerkracht, etc.

Op basis van alle informatie bepaal jij wat de vervolgstappen moeten zijn. Je bent als Veilig Thuis medewerker geen hulpverlener, maar je doet onderzoek en schat in welke hulp er moet worden ingeschakeld.

Je werkt altijd vanuit verbinding en aansluiting bij het gezin aan directe en structurele veiligheid. Je werkt aan meerdere casuïstieken tegelijk en behoudt het overzicht. Jij vindt het tof om het verschil te maken voor de verschillende cliënten die onder jouw onderzoek en verantwoordelijkheid vallen.



Gevraagd

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Social Work (MWD, SPH, Pedagogiek), of een relevante universitaire opleiding.
  • Je hebt een SKJ-registratie.
  • Je hebt eerder gewerkt met complexe problematiek en onveilige gezinssituaties en de gevolgen daarvan. Denk aan ouderen- en kindermishandeling, huiselijk geweld, verslaving, agressie, complexe echtscheidingen en mensen met een verstandelijke beperking of GGZ problematiek.
  • Je hebt minimaal een jaar ervaring in een organisatie als Veilig Thuis.
  • Je bent bereid te reizen
  • Je bent flexibel inzetbaar en houdt van de afwisseling en dynamiek.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Voor deze functie werk je via BMC (BMC is onderdeel van Yacht) bij Veilig Thuis. Dit heeft als bijkomstigheid dat je, via BMC, bij verschillende jeugdzorgorganisaties aan de slag kunt. Je kunt je dus op verschillende gebieden zowel professioneel als persoonlijk ontwikkelen en het zorgt voor uitdaging en afwisseling in je werk.

Je bent natuurlijk ook benieuwd naar de arbeidsvoorwaarden:

  • Je wordt ingeschaald naar jouw werkervaring en niveau
  • Een volledige reiskostenvergoeding met het openbaar vervoer of een vergoeding van €0,21 per kilometer wanneer je met de auto naar werk reist
  • Deelname aan een aantrekkelijke pensioenregeling (vanaf dag 1) en de mogelijkheid om gebruik te maken van onze collectiviteitskorting.



Secundaire arbeidsvoorwaarden (via BMC) 

  • Via ons ontwikkelcentrum kun je deelnemen aan SKJ-geaccrediteerde trainingen (vakinhoudelijk) en je hebt de mogelijkheid tot intervisie
  • Je bent van harte welkom op onze domeinavonden, waarbij je jouw collega’s van BMC kunt ontmoeten onder het genot van een informatieve workshop/lezing. De ideale manier om je netwerk uit te breiden, te sparren met collega’s en om ervaringen uit te wisselen.
  • De mogelijkheid om door te groeien middels ons Opleidingsprogramma Jeugdprofessional. Dit betreft een leer- en ontwikkelprogramma waarbij het doel is om jezelf te versterken middels kennisdeling, zelfontplooiing en trainingen
  • Met de zekerheid van een contract bij BMC voer je opdrachten uit in de Jeugdzorg en volg je verschillende trainingen.


Bedrijfsomschrijving

BMC is een Advies- en Detacheringsbureau dat al meer dan 36 jaar bestaat. We hebben veel kennis en kunde in huis en maken heel graag gebruik van elkaars kwaliteiten. Werken bij BMC betekent dat je volop kunt werken aan zowel je eigen persoonlijke als professionele ontwikkeling. Je zult starten met deze opdracht, maar er zijn allerlei verschillende vervolgstappen/opdrachten mogelijk. We zetten ons in voor maximaal maatschappelijk relevant resultaat. BMC staat voor meerdere expertises en innovaties en wil elke dag beter worden, voor elkaar én voor onze opdrachtgevers. Maar bovenal: Voor de leerlingen, cliënten en inwoners.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste, betrokken collega's die zien dat het beter kan en willen meewerken aan effectieve en betrouwbare projecten en opdrachten.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in