+40 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.

Aan de slag als Junior Jeugdconsulent Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Maandag®

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Maandag®

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.700 - € 3.500 p/m

Vacature in het kort

Als Junior Jeugdconsulent bij Maandag(R) krijg je de kans om je empathie en professionaliteit in te zetten voor het welzijn van jeugdigen en hun gezinnen. Je dag bestaat uit het voeren van gesprekken, het opstellen van begeleidingsplannen, en het samenwerken met een multidisciplinair team. Naast een werkomgeving bieden we bij Maandag(R) uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele zekerheid, en volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Nieuwsgierig naar hoe jij een verschil kunt maken? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie

Als Junior Jeugdconsulent begin je de dag met het doornemen van je agenda en het prioriteren van je taken. Je hebt mogelijk afspraken gepland staan, zoals screenings- en intakegesprekken met nieuwe cliënten. Je bereidt je voor op deze gesprekken door relevante informatie te verzamelen en de benodigde formulieren en documenten klaar te leggen.

Gedurende de dag voer je de geplande gesprekken met jeugdigen en hun gezinnen. Tijdens deze gesprekken luister je aandachtig naar hun verhaal en inventariseer je de hulpvraag en zorgen. Je stelt open vragen om een volledig beeld te krijgen van de situatie en de behoeften van het gezin. Vervolgens leg je de verkregen informatie vast in het systeem en ga je aan de slag met het opstellen van individuele begeleidingsplannen.

Naast de gesprekken heb je ook overleggen met collega's en andere professionals gepland. Deze overleggen zijn gericht op het afstemmen van de hulpverlening en het bespreken van casussen. Samen met het team bekijk je welke interventies en ondersteuning het meest passend zijn voor de jeugdige en het gezin. Je brengt jouw expertise en ideeën in, en leert tegelijkertijd van de ervaren jeugdconsulenten om je kennis verder uit te breiden.

Tijdens de dag heb je ook administratieve taken, zoals het registreren van gegevens en het opstellen van rapportages over de voortgang van de hulpverlening. Je zorgt ervoor dat alle informatie up-to-date en nauwkeurig is, zodat de dossiers compleet zijn en kunnen dienen als basis voor verdere ondersteuning en besluitvorming.

De werkdag van een Junior Jeugdconsulent kan ook onverwachte wendingen en urgente situaties met zich meebrengen. Je bent flexibel en in staat om te schakelen tussen verschillende taken en prioriteiten. Je toont empathie en professionaliteit bij het omgaan met gevoelige en complexe situaties, en zet je in voor het welzijn en de ontwikkeling van de jeugdigen en hun gezinnen.


Functie eisen
  • Een afgeronde relevante HBO-opleiding, zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) of vergelijkbaar.
  • Kennis van en affiniteit met de jeugdzorg en relevante wet- en regelgeving.
  • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Empathisch vermogen en het vermogen om een vertrouwensrelatie op te bouwen met jeugdigen en hun families.
  • Zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen.
  • Goede organisatorische vaardigheden en het vermogen om prioriteiten te stellen.
  • Flexibiliteit en stressbestendigheid in een dynamische werkomgeving.
  • Bereidheid om te leren en jezelf continu te ontwikkelen.
  • Kennis van en ervaring met het werken met diverse doelgroepen en culturele achtergronden is een pre.
  • Inzicht in de complexiteit van opvoedings- en ontwikkelingsproblematiek.
  • Vermogen om samen te werken in een multidisciplinair team en effectief te communiceren met collega's en andere professionals.
  • Verantwoordelijkheidsgevoel en ethisch handelen.
Over het bedrijf

Bij Maandag® staan goede primaire & secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele zekerheid én ontwikkeling centraal. Wij bieden de mogelijkheid om aan diverse opdrachten en bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan. Onze begeleiding, opleidingsmogelijkheden en de Maandag® Academy dragen bij aan vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling. Bij Maandag® werken we elke dag hard om mensen met werk te verbinden waar ze zin in hebben en zin in houden.


Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Aan de slag als Junior Jeugdconsulent die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in